Megane Coupe'lerin 97-98 üretiminde F7R Williams.2000 ve 2001de ise İDE motor bulunmaktadır.İDE hakkında azda olsa bilgim var ancak ikisi arasındaki fark nedir ? Bilen,duyan,kullanan kim varsa yardımcı olsun lütfen![]()
Megane Coupe'lerin 97-98 üretiminde F7R Williams.2000 ve 2001de ise İDE motor bulunmaktadır.İDE hakkında azda olsa bilgim var ancak ikisi arasındaki fark nedir ? Bilen,duyan,kullanan kim varsa yardımcı olsun lütfen![]()
El yumruğu yemeyen kendi yumruğunu balyoz sanırmış
97 98 tüp takablrsn ide lere tüp takılmıyor ve saglıklı dgl motoru bunu bılıyorum
Civic 1.4is-Clio Rs-Megane Coupe-Civic Vti-Polo Gtı-FN2 TypeR-Corsa 1.3cdtı-Corsa 1.4at-Leon Tdı.
Honda Pcx-Cbr 250r-Yamaha Mt-07-Cbr600RR-Cbr1000RR...
Eski bir F7R sahibi olarak;
97-98 150 hp, 185 nm
IDE 140 hp, 200 nm
Performans olarak 150 HP salise bazında daha iyi.
Tüketim olarak IDE %10-15 az yakıyor, daha sessiz, donanım olarak daha dolgun (deri koltuk vb).
2 si arasındaki farkı netten araştırıp çok rahat bulabilirsin.F7R kullanmış biri olarak söylim.maşallahı var aracın.çok rahat 8 sn de 100.düşük deviri pek sevmez.f7r 150 diğer faz1 2.0 lar 140 bg dir.tüpte sıkıntı yaratmadı.(en azından bize).180kr yakıyor uzun ortalam LPG de.
ara hızlanmalarıda gayet başarılıdır.106 gti ve saxo vts kısada f7r'ı bile üzüyor.uzunda geçiyorsun(stock).temizini bulmak gerçekten çok zor.parçaları pahalı.ve zor bulunuyor.
aklına başka soru gelirse sorabilirsin.bende sahibine sorar sölerim![]()
98 Megane Coupe 2.0 16V
Renault Megane Coupé 2.0 (150HP)
Genel Bilgi
Arabamı ben 2000 Kasım ayında ikinci el olarak satın
aldım 67000 km de idi. Arabam Temmuz 98 trafiğe
çıkışlı. İlk gelen Megane Coupelerden. 2000 ve sonrası modellerden gözle görülebilen farkları ön farları daha büyük, arka stoplarda reflektör yerine siyah plastik var ve jantlar farklı. O tarihlerde 1,6 lt 8V 90 hp ve 2,0 lt 16V 150 hp motorlu ithal edildi bu araba. 2000 yılında ise makyaj gördü ve 1,6 lt 16V 110 hp ile 2,0 lt 16V 140 hp olarak üretiliyor ve ithal ediliyor. 2.0 motordan yollarda az var ve arabanın etrafında 2,0 lt olduğuna dair hiçbir işaret yok. Sadece arabanın ön çamurluklarında 16V yazdığı için arabayı bilmeyenler 1,6 lt sanıyorlar ))).
Karoser - İç Mekan
Arabanın görünüşü bence çok hoş. Hele yandan ve önden bence çok şık. Alaşım jantlar ve 195 50 16 lastikler ayrı bir hava veriyor. Ön sis farları ve elektrikli sunroof standart. Hele park lambalarını ve sisleri yakıp sunroofun arkasını kaldırınca inanın bakmaya doyamıyorum. Arabaya giriş-çıkış kolay. Büyük kapılar hiçbir zorluk çıkarmıyor. Ama sürücü koltuğu öne kaymadığı için sürücü tarafından arkaya geçiş çok zor. Keza yolcu koltuğuda minder kaydırılınca eski konumuna dönmüyor. Ya minderi tutup sırtlığı kaldıracaksınız ya da arkaya geçen arkadaşınızın dizlerini acıtıp koltuğu
en arkaya itip sırtlığı sonra kaldırıp koltuğu öne alacaksınız. Ne yazık ki bu durum 2001 modellerde bile aynı. Anlayabilmek mümkünü değil. Araba Megane Sedan platformu üzerine geliştirilmiş ama aks mesafesi 11 cm, toplam boy olarak 57 cm daha kısa. Bu da daha dar arka koltuk alanı ve bagaj hacmi (288 lt) olarak yansıyor. Arka koltuklar dar sayılır. Diz mesafesi kurtarsa bile baş mesafesi fazla değil. Zaten araba bence 2+2 formunda bir araba. Arka koltuk minderinin ortasında kapaklı bir göz var. Bu durumda oraya oturmak pek mümkün değil. Arabada kokpitte eşya koymak için göz sayısı yeterli. Kapı cepleri ve torpido gözü kullanışlı. Vitesin önünde de bir boşluk var. Bagaja yükleme yapmak bazen zahmetli olabiliyor çünkü arka cam bagaj kapağı ile beraber açılmıyor. Aslında hiç açılmıyor ))). Koltuklar oldukça sportif. Yan destekleri bence yeterli. Koltuk oturma pozisyonu yüksek sayılabilir ama sürücü koltuğunda yükseklik ayarı olduğu için bu pek sorun olmuyor. Esas farkı yolcu koltuğuna geçince anlıyorsunuz. Kokpit Megane serine benziyor. Bence kumandalara ulaşmak pek kolay değil. Ayrıca bence görünüm, renk olarak biraz daha sportif olmalıydı. Başka bir arabada görmediğim özellik olarak elektrikli arka kelebek camlarını belirtmeden geçmek istemiyorum. Gösterge tablosu beyaz zeminli. Yağ seviyesi, yağ basınç göstergesi, yol bilgisayarı, dış sıcaklık göstergesi, elektrikli far yükseklik ayarı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, direksiyondan kumandalı radyo-kasetçalar, elektrikli aynalar, immobilizer, klima, 2 airbag, alaşım jantlar, bagaj üstü spoiler, elektrikli sunroof, yükseklik ayarlı hidrolik direksiyon, ön sis farları, ABS ve katlanabilen arka koltuk standart. Müzik sistemi bence yeterli. Sürücü camının tek dokunuşla açılıp-kapanma özelliği yok. Bu da biraz sıkıntı yaratıyor doğrusu. Görüş olarak arka görüş biraz kısıtlı ama zamanla alışıyorsunuz. Çünkü büyük arabalar gibi arabanın nerede bittiği derdi yok. Malzeme ve işçilik bence yeterince iyi düzeyde. Sellektör yapmak zahmetli. Kısa farlar yanarken uzunları açıp-kapatıp sellektör yapılabiliyor. Diğer arabalardaki gibi far kolunu itince uzun far, çekince sellektör olayı maalesef yok.
Motor - Performans
Demin dediğim gibi benim araba 150 hp lik model ve
1090 kg. Teknik veri olarak yazarsam 6000 d/d da 150 hp, 4500 d/d da 185 Nm tork üretiyor. Vites oranları kısa sayılabilir. Her viteste rahatlıkla
hızlanabiliyor. Hele hele mesela 100 km/h ile beşinci
viteste giderken üçüncü vitese alıp gaza dibine kadar basıp 150 km/h hıza çıkmak çok zevkli ))). Vites yolları çok kısa, vites oranları da kısa olduğu için motor gücü kesintisiz olarak tekerleklere
aktarılabiliyor. Hızlanma verisi olarak fabrika verisi
yanılmıyorsam 8,4 sn, maksimum hız 215 km/h. Devir kesici 7000 d/d da devreye giriyor. Tüketim olarak şehirler arası 90 km/h ile 6-6,5 lt/100 km, ortalama 140-150 km/h ile 8-8,5 lt/100 km ve şehiriçince tatlı-sert kullanımla 10 lt/100 km yakıyor. Bence arabanın verdiği zevke oranla az yakıyor. Deposu 60 lt...
Sürüş Özellikleri
Arabam önden çekişli ve 195 50 16 lastik var. Süspansiyon sistemi çok ama çok sert. Yolda ne var ne yok direkt hissediyorsunuz. Şu an üzerinde S Racing yay var ve araba daha da bir sert durumda. Lastikler balon yapmaya çok meyilli. Direksiyon bir uçtan diğer uca 2,5 turda dönüyor ve oldukça hassas. Ama direksiyon simidi sportif değil. Yüksek hızda tabiri caizse ip gibi gidiyor ve hızlı yapılan manevralarda yana yatmıyor. Limtlerini zorlarsanız arabanın arkası kopar gibi oluyor ama arabaya alışınca hemen toplayabiliyorsunuz. Viraj içinde hızlı giderken ayağınızı gazdan çekseniz bile izinden çıkmıyor. Önden kayma problemi yok gibi. Arabada önlerde üçgen salıncaklı McPherson; arkada dört kollu bağlantı sitemi var. ABS standart ve fren mesafesi çok kısa. Frene dokunsanız bile acayip bir hızla yavaşlıyorsunuz, hele hele ABS devreye girerse (ki kolay kolay girmiyor) inanın sizden daha kısa mesafede ve izinden çıkmadan duracak araba sayısı çok azdır. 100 km/h hızda 38-39 metrede duruyor. Fren olarak önlerde 262 mm çapında hava soğutmalı diskler, arkada ise 238 mm çapında dolu diskler var. Motor sesi bence sportif bir ses ve kabinde pek sessiz sayılmaz. Ama ben arabanın bu özelliğinede bayılıyorum. Motor sesini duymadan keyifli sürüş olmaz bence.
Diye vakti zamanında bir siteye yazmıştım ex-arabamı.....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)