Isparta Egirdir dag komando egıtımmerkezı yokmu gelen
Printable View
Isparta Egirdir dag komando egıtımmerkezı yokmu gelen
Ankara -Gest (Güvercinlik Eğitim ve Spor Tesisi) 'ne düşen varsa yardımcı olabilirim.
hayırlı teskereler dilerim tüm arkadaşlara..
İl Jandarma'dan ilk girdiğimde meraksızlığın getirdiği bir durumla karşı karşıya kalıyorsun.Acaba şimdi ne olacak,nereye gideceğim diye soruyorsun kendine.Bizi 5kişilik gruplar halinde,garajın oraya götürmüşlerdi.Kamuflajını,havlularını,eşofman,pija ma,diş macunu,postal vb. bir sürü şey tutuşturdular elimize.sonra gidin giyin dediler:) Giydikten sonrada İveco'ya doldurup Karatay İlçe Jandarma Kom.'na götürdüler.Gidince tanışma faslının ardından dolap yerleştirmeye yollanırsınız.Kimse dokunmaz o gün size,arkadaşlarınla tanışırsın:) Ertesi gün 6da kalkar kahvaltının ardından size yapmanız gerekenler anlatılır zaten.Dolabı şöyle yerleştir,yatağı şu şekilde topla gibi.Yemin töreni için sürekli yürüyüş çalışacaksınız 2hafta boyunca;rezil bir marş eşliğinde:) 4haftam orada geçmişti,yemin töreninden sonra sürekli eğitim vermişlerdi bize,sandık açılır,içinde Jandarma'nın kutsal kitabı çıkar,oradan komutan okur sen dinlersin:) Silah temizliği,atış teknikleri,kimbilir belki gece eğitimi,yerde sürünme filan yapabilirsiniz:) Eğer Murat Yüzbaşı hala oralardaysa:) 1ay sonra dağıtımın gelir ve Konya içinde bir ilçeye yada dış karakola dağıtılırsınız.Eğer kalabalık olursanız bu dönem hepiniz Karatay'da olmayabilirsiniz tabi.Biz 78kişiydik Karatay'a sığdık:) Kalabalık olmak iyi çünkü dağıtımında yanına mutlaka 1arkadaş daha düşer,ve bu inan bana senin için çok iyi olur:) Ben sonrasında Doğanhisar'a gittim;bol yeşillik içinde günlerimi geçirdim.İnşallah güzel bir yere düşersin,ama genel olarak bütün arkadaşlarım rahattı diyebilirim..;) Karatay'a düşersen Ceyhun Kom.'la umarım tanışırsın,hayatımda gördüğüm en komik adamdı:) Aklına bir soru gelirse sorabilirsin..
Kardeşim Denizci olarak İskenderun a düştü:)
Gölköy'e üyelerden Halil Kara 'da düştü:)
dostum refuze ol, istanbul tuzla ya gonderiyolar (eger komando olmak istemiyorsan tabi), komandoluk bitiyor, 12 ay devam.
tuzlada kura cekiyosun ne tur birlikler gelicek hesabi, ZPT, Hudut, Tanksavar gibi.
Kuzenim ayni sekilde dag komando gitti, 3 gun sonra refuze olup istanbula geldi, TANKSAVAR cekti, en iyi yerler tanksavara cikiyomus, ona da KIBRIS cikti ve aslanlar gibi yapti.
Bu soylediklerim komandolugu biten, yani refuze olan icin gecerli, dag komando devam eden ne yapar ne eder bilemem :)
Kuzenimde Ispartaya düşmüşyü Asteğmen olarak. Ameliyatlı olduğu için direk refüze ettiler ve Tuzlada gitti. Daha sonra Hatayda bir sınır karakoluna komutan oldu :)
Komando Astekler eğitim birliklerinde takım komutanları filan olurlar yada Sakarya Fırat'taki gibi karakol komutanı olup asıl askerliği orada yaparlar :)
Kısa lar orada sanırım yazıcı bölük çavuşu filan olurlar tahminimce. Yani orada ağır eğitim almazsın
yarın çok fazla sarkmalar olur diye tahmin ediyorum kar yüzünden,umarım herkes sağsalim rahat rahat ulaşırlar birliklerine :)
Isparta dağ komandoya bir arkadaşım gidecek.Orası için "g.te giren şemsiyenın açıldıgı tek yer"diyorlar:)
arkadaşlar herhalde bu akşamdan itibaren yola çıkmaya başlarsınız
allah hepinizin yolunu bahtını açık etsin
güle güle gidin aslanlar gibi gelin,
giderken ve gittikten sonrası bi dönem alışana kadar sıkıntılı geçecek ama dönüş kısmı çok zevkli :) sevdiklerine kavuşmak falan..
HEPİNİZE HAYIRLI TEZKERELER ;)
kardeşim ankara mamak MESB die bi yere düştü. nasıl duyumlar?
şimdi kardeşimi uğurşadım, giden herkese hayırlı teskereler.
buuu arada tam mesajı yazaren haber geldi kamilkoun sanırım bütün seferleri hava koşulları dolayısıyla iptal olmuş.. ne olucak şimdi bilmiyoruz
Ben de bir arkadaşımı yolcu ettim ama seferler hep rötarlı veya iptal olmuş durumda. Yolların birçoğu kardan kapalı, allah hepsini sağ sağlim sevdiklerine kavuştursun inşallah.
Hayırlı teskereler...
5.15'te otobüsle ayrılıyorum istanbuldan..öğleden sonra teslim olucam birliğime..tanıdığım tanımadığım herkes hakkını helal etsin.
tüm devrelerim içinde hayırlısı olsun.