En basit örneğini veriyim,3 senedir yan komşuda var golden bahçede bakıyorlar onlarda.. abartısız her gece ağlıyor yuvasında.. hatta şimdi cama çıktım yine ağlıyordu.
Goldenın cüssesine bakmayın duygusal bi devdir1 saat bile ayrı kalsın üzülür..
En basit örneğini veriyim,3 senedir yan komşuda var golden bahçede bakıyorlar onlarda.. abartısız her gece ağlıyor yuvasında.. hatta şimdi cama çıktım yine ağlıyordu.
Goldenın cüssesine bakmayın duygusal bi devdir1 saat bile ayrı kalsın üzülür..
Dr.Ecu
babam aslinda cok sever o gencliginde guzel bi safkan kopek beslemis ama cinsini unuttum kisa bacakli... onu ayartmistim bi zamanlar, fakat simdide annemin yaninda oluyor, ama eminim babam bakar ona ben yokken.
oda ilginc bi durum on defa agzima kacmis midir diye tugu dusunup dururum hep kedi sevdigimde boyle oluyor..
kuzenimde bi lessy vardi aman allahim ne guzel hayvandi o kopegi hatirladikca kabariyor sevgim
In vtec we trust.
"Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
"Dude I almost had you." RIP Paul Walker.
Mapped by Dr. Ecu
Rebuilt by Hizli Rektifiye
Powered by Sistem Honda
aynen
mesela tuzlada ki köpek barınağın da saf güzel cinsler de oluyor. oradan beğendiğin bir köpeği sahiplenebilirsin. yine barınakta kalır ama sen mama ve diğer giderlerini karşılayabilirsin. eğitimi için çabalarsın, köpekler konusunda kendini de eğitirsin. yürüyüş yapıp stres atarsın, gezersiniz vs.
belki golden alma fikrinden daha cazip gelemeyebilir başta ama gerçek köpek sevgisi bu şartlarda bunu gerektirir
kolay gelsin
Arkadaşının köpeği kaç aylık peki?Bİ de bunların bakım masrafları pahalı oluyor.Bi aşısı 15tl düzeyinde.Evet tüy dökme sorunu çok fena. 2 aydan sonra dişleri kaşınıyor sürekli birşeyleri ısırma durumu var.Kendimden örnek vereyim 2 otomobil dergimi+1 çift terlik,muhtelif kumaş eşyalarını dişlemiş,ısırmış vaziyette.Otoparkta bakılmasına karşıyım kendiniz bakacaksanız alın.Eziyet etmeyin sonra 2-3 ay sonra sokak köpeği olmasın.
aşısı keşke 15 lira olsa 3 gün önce bir terrier aldım sadece başlangıç için 300 lira malzeme aldım 200 civarı da ilk aşılar ki goldenın cüssesini düşününce bu fiyat daha da artar
Aynı anne-babadan 2 tane daha köpeğim var onlar arkadaşlarımda her cuma-cumartesi buluşup sıkıntı atıyorlar köpekler.Eğer tek bakmayı düşünüyorsan köpek içinde senin içinde zor olacaktır.Ben şuana kadar 6 aşı + 1 hap + 1 damla yaptırdım toplamda 250tl gitmiştir.Oyuncaklarını,aksesuarlarını felan saymıyorum.
önce şu barınak işine bir bak Samet bakalım hevesin geçicimi kalıcıysa zaten oradan kendine bir dost bulursun ve işin içine girmiş olursun ama sorumluluk almadan ya vazgeçrsin yada gerçek dostunu bulursun
bende havyan seviyorum ama sadece seviyorum anlık![]()
Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ
bahçede golden hadi bi nebze de otopark bana kötü bir fikir gibi geldi.. yazık olur gerçekten
bence en kötü ihtimalle bahçede bakmayı düşün yani burda sen kendi çıkarlarını değil hayvancazın da mutlu huzurlu uyuyabilmesini düşün otoparkta sence mutlu olurmu ? evcil hayvan besleyen insanların çoğu kendi çıkarlarına göre hareket ediyor üzücü cans sıkıçı bir durum bu ben askere gitmeden önce babamla kavga ettim kaç kere brakabilicem bir yer yoktu bahcede bir rott var 6 yaşında yavruyken almıştık onun üstüne bide 6 ay brak evi bahcede kalması bile canımı sıktı kulube yaptırdım bahceyı cevırdım ayrı bır alan yaptım kulubeye ızolasyon ve halıfleks yaptırdım babamı razı ettim zor bela ama ben bı arkadasıma brakabılırdım ama ben köpek otelıne brakabılırdım cok daha ucuza maal olurdu kafam da rahat olurdu 24 saat netten gırıp kameradan da gorebılıcektım herseyı okey olacaktı ama yabancı bır yerde nekadar ıyı olacaktı ne hıssedecektı aceba 6 ay boyunca? benım onu cok sevdıgımı mı ? bahcede kendıne ozel bır alanda bıldıgı alışkın oldugu ve her sene geldıgı yerde kalması mı daha ıyı.. 3 sene kurt 2 sene kangal 6 sene rottwailler ve son 4 senedir evde besledıgım ıngılız bulldog tecrübem var bilmiyorum yani ben otoparkta bakım nolcak ha bahce ba otopark dıye düşünemezdim aklıma bile gelmezdi böyle birşey umarım daha uygun bir yer bulursunuz siz de o da mutlu olur sağlıklı olur.
http://i1230.photobucket.com/albums/...a/imzatech.jpg
JDMWorksPHOTOWORKSEtme eşşekle muhabbet küstürürsün...
rottweiler yalnız bırak gunde bırkere yemegını suyunu ver 1 2 saat oyna stres yapar egzama olur hocam ki golden kat ve kat daha fazla duygusal bi hayvan
bide atladıgın bır nokta var tahmını 15 senelık omru olan bı hayvanı baskasının yerınde ne kadar sure bakabılceksın o yerle sıkıntın olursa 15 sene boyunca kopegın akıbeti ne olacak
İlker G.
madem bakma gibi bir niyetiniz var, safkanlara odaklanmayın, zaten onların alanı olur. Ben barınaktan kangal kırması aldım, sokakta çöp arabası çarpmış sağ ayağı oturunca biraz öne doğru çıkıyor ama çok seviyorum..![]()
Samet, abi 9 aylık Rot'um var. yavruyken evde bakıordum ancak suan babamın calıstıgıyerde duruyor köpek. N'kadarda sık sık gitsem olmuyo abi cok iyi bakıyorlar ama kendi yanından oldugu gibi olmuyor. Köpek asırı ilgi ister abi aynı cocuk gibi bence eve sokamayacaksan alma derim günahına boş yere girme. Brak arkadasında kalsın arada bir git gör =) eğer o bakabiliyorsa. Ama yok illaki alıcam diyorsanda sen bilirsin abicim![]()
Ahh ahh çok damardan bir konu oldu bu benimde içimi dökmem lazım..Golden degil ama alman kurdu beslemek tek hayalim,elime çokta fırsat geçti secereli çok tatlı 2 alman kurdu yavrusu ama bakacak yer sorunu vardı..Ailem evde kesinlikle köpek beslenmesine karşıydı yine karşılar gerçi.Baktım olacak gibi degil fazlada üstelemedim ama köpek besleme hayalimden sogumadım,106 gti'den sonra tek hayalim kaldı köpek beslemek
..Benimde aklıma çok fikir geldi evde olmazsa garajda beslerim dedim,arkaya kulübe yaparız dedim..Bu seferde köpeklerin çalınma korkusu işledi kanıma.Gerçektende öyle bu zamanda araba çalma işi kolaylaşmış durumda hırsızlar kilidi mi açamayacak
.Ne şekillerde çalıyorlar ben biliyorum sivasta olanları..Kangal köpeginin beline kalın ip baglayım 6-7 metre yukarı çekenleride biliyorum..O yüzden bence evde beslemeye odaklan,ya da çok saglam bir çözüm bulman lazım..İnşallah istedigin golden'la uzun yıllar yaşarsın
..Tatlı sevimli tam oyun köpegidir
Ahh ahh efkarlandım![]()
öyle iş olmaz boşuna hayvanı alıp ziyan etme alıcaksan evınde beslersın olur bıter...yazıktır ne oyle arabamı bu bakımını yap bin gez..
ayrıca tek sorun valide ise al götür eve bi yerden sonra kabulleniyorlar...annem nefret ederdi şu an 2 tane bakıyor
Köpekleri seven biriyim ama kendime ait köpeğim hiç olma(dı)mıştı, Yine TT den bir arkadaş vasıtasıyla 2 yaşında Alaska Malamute-Husky kırması bir köpek edindim.
İnan isterken düşüncenle aldıktan sonra yaşadıkların çok farklı,
Benim bahçemin içinde olmasına rağmen bazen iş bazen sosyal nedenlerden yanına uğrayamadığımda öyle özlüyorki gezdikmek için zincirini çözmek için yanına gidiyorum avuçlarımı bir yalıyor, ayaklarıma dolanıyor. İnan bakmayı düşünmekle bakmak arasında fark çok
bu şartlarda hayvanı alıp rezil etmeyin bence , ciddi yazık olur hayvana .
...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)