golf hakkında bi pm de ben alsam
Printable View
golf hakkında bi pm de ben alsam
benim arkadaşımın babasında var, beyaz içi kırmızı. TUV den muayenesi de var (avanta falan değil kendisi koşturdu baya). Sordum kaporta işi yok dedi. Henüz sahibinden ilanı yok ama koyunca yollarım. Zaten kendisi de şu an kendi trans-**'ı ile uğraşıyor. LPG vs zaten yok.
Murat Ankara'da mavi bir Camaro var bizim dükkan sahibinde Şaşmaz'da. Belki duymuşsundur Tuna Garaj'da. Mk1 projeni yarım bırakmanı hiç istemiyorum aslında ama düşünürsen yarın fiyatını falan öğrenir resimlerini çekerim.Araç diri ancak boyasında atmalar ve paslanmalar var,motor durumunu bilmiyorum. Ama sahibi çok eski Amerikan'cı ve Servet abi on numara adamdır,sorduğun zaman dürüstçe arabanın neyi var neyi yok herşeyi anlatır zaten
Daha önce restorasyon gördüyse bir zor gibi çünkü o tarz araçlara dünya para istiyorlar ve kaportanın nasıl yapıldığını bilemiyorsun. Ama benim için konuşursan çok sevinirim nedir ne değildir fiyat vs. için. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Bütün Mk1 tayfasının fikri o yönde fakat anladımki herkesin kafasındaki maliyetlere o araç toplanmaz , toplansa bile en fazla ömrü 2 yıl hadi çok iyi korudum 3 yıl onun içinde o kadar para verilmez. Şu anki haliyle alıp hakkıyla yapıcak usta sadece kaporta işçiliğine 2.500-3.000 tl para istiyor e bunun birde güzel boyası var 2.000 de o daha döşemesi motoru vs... Ben bu aracı işi öğreneyim ne nasıl yürüyor göreyim die almıştım fakat kasap ve şahsiyetten mahrum ustalarımız sağ olsun kimin ne mal olduğunu gösterdi bana o yüzden bu aracın kaporta boya vs. sine harcayacağım parayı bir Amerikan a harcarım hem sınıf olarak kat kat üstüne bir araca sahip olurum hemde asıl amacım ve hayalim olan bir V8 gürültüsüne :) Ben senden o araç için haber bekliyorum , Ankara da olması biraz can sıkıyor fakat Servet abin araç hakkında iyi konuşur ve mantıklı bir fiyat verirse ustalarıda kapar gelirim Ankara ya.
Baktıgın araba en mantıklısı hangisini alırsan al nasıl olsa restore ediceksin,hazır gelmiş elinde 0 olan parçalı arabayı almak çok çok daha mantıklı...ama arka çamurluk konusunda katılıyorum en ufacık bir yanlış arabayı bitirir...kolay gelsin zewklidir,zordur..
bende bu aralar klasik arabalara kafayı sardım hatta camaro vardı listemde 2 aydır senin verdiğin linklere bakıyorum. şöyle bi durum var internette adamlar uçmuş diyebiliyorum. garajda yatan arabalar 7000ile 15000 arası değişiyor ama nete gelince 23000 oluyor sebebmi biri yazıyor arkasından oada yazıyor :)
bide klasik klupten bişey öğrendim 70 modelin altında bakacaksın biz 70 üstüne klasik demiyoruz demeleri
70 altı araçlar $40.000 dan başlıyor. Tabi araştırmaya yeni başladım fakat daha öncedende geçici heveslerle baktığımda gene fiyatlar bu şekildeydi. Parçası hazır araç almak mantıklı tabi fakat tavanı çürükse yada motor bölümündede aşırı çürük varsa o aracı toplamak çok zor olacaktır. Dediğim gibi en kısa sürede gidip bakıcam kahve rengi olan Camaro ya , bakalım ustamız ne diicek...
turgay ustam var topkapıda mustang turgay diyorlar zaten :)
benimde kafamı yıkadı.
olm diyor avrupa arabası herzaman para yer ama hiç bizaman hakkını alamazsın dedi harbidende öyle oldu aracıma harcadım ve bitti.
dediği şu çok mu etiket olmak istiyorsun. yürümek mi istiyorsun. sattın mı hakkını emeğini almak mı istiyorsun işte tam yerindesin dedi :)
bende klasiklere bakıyorum. pontiac transam, firebird, mustang, charger, callenger, impala gibi kaslı arabalara bakıyorum. bitane mustang var 70 küsür üstünde araba bedeva :) 12000lira diyor ama 60ların esintisi yok işte. benim ustama sorduğumda 50-60 yıllarada her zaman para eder ama 70li yılların araçları avrupa arabası gibi klasik klasmanında çoğu zaman klasik denilmiyor bu yüzden çok ucuz oluyor zaten.
son zamanlarda eski dizilierin çekiminden dolayı klasiklerin fiyatları çok arttı. sebebi şu minimum günlük 250 liraya kiraya veriliyor. hatta bizim bi tanıdıkta 58model impala var süper bi araba. hemde üstü açık tek kapı aslında araba kesik ama üstü açık diye günlük kiralayan 500 lira bile veriyor :) bu sebeplede klasik diyorum bence acele etme. internettende alma. 64 model implala var. daha yapılmamaış 15 milyar hemde. ama nette yok işte ona göre hareket et.
orjinal arabayada para vermiyorlar bilgine. ama orjinal ise bide revizyon yapılmış ise fuardakiler gibi 140bin dolarda istersin :)
Charger veya Challanger da zaten gözüm yok benim için erişilmeyecek araçlar fiyat bakımından , ben bu kasa Camaro lara çocukluğumdan beri aşık olduğumdan çokta umrumda değil açıkçası Klasik Otomobil Klübünün ne düşündüğü ben o aracı görünce benim olduğuna inanamadığım sürece benim için herşeyden değerlidir. Birde şu var Mk1 de acele ettim sonu hüsran oldu. Kendim gittim baktım tamamdır dedim aldım. Fakat şimdi bu işi gençliğinden beri yapan amerikanla büyümüş yaşlanmış ustalar onay vermden elimi sürmem arabaya... Araştırıcam seçenkeler bir çıksın ortaya bir arba abakıp onayı aldık hani bunu alalım yaparsam dediğin gibi 2 ay sonra bir ilan görürüm dünyaam yıkılır :)
bence eğer ilk amerikan olucaksa Camaro çok mantıklı bir seçenek, hem ıvır zıvır parçası bol, hem GM 350 motor varsa üstünce parça bulamamak imkansız. çünkü bu motor kamyonetten tutda 4 kapılı sedan arabaya herşey üstünde mevcut ve amerika sıfır motor fiyatı bile resmen bedava :)
bu arabada hevesinizi aldıktan sonra daha eski modellere geçebilirsiniz. bence zaten camaro falan aldıktan ve kaporta aşaması bittikten sonra ne kada rmutlu olabileceğinizi tahmin bile edemiyorum.
ayrıca şunuda belirtiyim böyle bir araba aldığınızda motorunda hiç bir modifiye yoksa sakın performans beklemeyin ama çok az paralara çok tatlı güzel giden sizi mutlu eden bir araba yapabilirsiniz.
bişey diyebiliriim ozaman sana. şuanda proje için arabalar pahalı olabilir. sebep şu zaten bi araç yapılırken 5-6 ay sürüyor tamamlanması için. şu vakit tam proje zamanı. ama yazın başında veya sonunda revizyon yapılması için tam zamanı olabilir diye düşünüyorum.
transformersdada zaten bu camaro vardı. harbi yürüyor o ivmelenme o motor sesi yok böyle bişey. hakkımızda hayırlı olması tabii. eğer klasiğe harbi merak saldın ise bi yüzyüze tanışalım derim.
Ezelden beri merakım var hatta bundan 10 sene önce 2000 yılında bir Amerikan girşimimiz olmuştu Amerikadan ithal '70 Stingray BigBlock 427 Cabrio 22.000 dolardı araç fakat gümrükte bizdan saçma bir para istediklerinden vazgeçtik ztn sonrada kriz patladı ve yalan oldu... Herzaman aklımın bür koşesinde kesinlikle ilerde sahip olacam bir tane amerikana derken sonunda o gün geldi çattı hala alacağıma inanasım gelmiyor. Tabi bu heveste beni biraz korkutuyor hata yaparım diye ama elimden geldiince kendimi frenlemeye çalışıcam. Bende isterim bu konuya hakım olan biriyle tanışmak fikir alışverişinde bulunmak...
valla beraber koşturalım derim. benimde hayalimde yatıyor onun içinde neti ilk kullandığımdan buyana baymustang nicki ile takılıyorum:)
tekstil piyasasında prestij çok önemli. bindiğin arabadan tut kıyafetine kadar bi prestij yani sana ek olarak bi kredi söz konusu oluyor.
bugün ben bide klasik arabası olan bi kumaşçıya gitsek. bana çek bile kabul etmiyorum desede ama klasik arabası olana açık hesap bile çalışabiliriz diyorlar bu sebeple etiket için benim yaşlanıcak bi klasik istedim. yeni nesil avrupa arabaları mercedes audi gibi araçlar zaten 75 milyardan başlıyor. onun içinde mantıken klasik diyorm.
arkadaşlar bizim 77-78 t stop 131 ler klasik diye geçmiyormu? bence ondan bitane bakın :) mis gibi araba sorunsuz sıkıntısız bide full fabrika çıkısı deri döşemeli olacak :D
valla benim şu anda almak istediğim 0 motor http://www.summitracing.com/parts/MLL-BP3830CT1/ budur ve fiyatıda gayet normal. bu motor üstünede güzel güzel bir kaç parça takılıp daha kuvvetli hale gelebilir
şanzıman olarak th350 varsa arabanın üstünde genel bir söylem olarak bu şanzıman 350 400 hp ye kadar dayanır. bu beygirlerin üstüne çıkılacaksa türlü türlü şanzıman seçenekleri vardır ama yapılı bir th400 şanzıman gayet güzel iş görür :) difransiyelde problem yaşayan duymadım ama kendi yaşadığım bir aks problemi vardı ve oda tamamen benim üşengeçliğim yüzünden olan birşey :)
Birde golf'e benzemicek bu arabanın restorasyonunu adam gibi yaparsan iç,dış motor,jant lastik,alt takım ıvırı zıvırı inanılmaz paralara gelicek arabayı alıpta yarım bırakıcaksan hiç başlama daha kolay projelere bak gerçekten zor...
ben her bişi yapmaya kalktıgımda off bu ne ya ne olmuş buraya diyorum :)
gerçi geberik hali bile deli haz veriyor oda ayrı konu...