brezilya dizisi oldu :D
Printable View
brezilya dizisi oldu :D
Walla bende büyük V8 kadar yaka 1.6 Turbo Insignia :D allah düşmanımın başına vermesin tarzında bir araç...
İşte yarın Umit Kemal in aracı bizim ustaları etkilerse birde fiyatta güzel bir pazarlık yaparsak tamamlanmış olur üçgenimiz :) Umit Kemal pazarlıklardan sıkılmış olacakki 15-16.000 teklif etmeyin falan demiş bakalım uzlaşabilecekmiyiz...
istanbuldaki camaro bence güzel açıkçası resimlerden bile belli oluyor araba yorulmamış ankaradaki epey yorgun duruyor sanıyorum istanbul konya ankara gezdi tahmin ettigim arabaysa istanbuldaki sahibi arabayı baya hor kullandı bildigim kadarıyla.
Amerikan iyidir güzeldir ama aldıktan sonra iş başlıyor almak işin en kolayı. Sultanoğlunun dedigi gibi iyi bir usta bulmak lazım eline çekiç alıp çekiçlemeye üşenmicek birisi lazım. Golf ü yaptırmakta zorlandıysanız camaroyu daha zor yaptırırsınız. Atölyeye girdimide 1 seneden önce çıkmasıda zor olur gibime geliyo. 4 yılda araba toplayan tanıdıklarım var.
Yol tutuşu çok iyi degildir şaseyi tamamlamak yol tutuşuna yönelik parçalar kullanmak lazım. Motor konusunda söylencek pek bişey yok bence hacimli ama verimsizdir motorları ama çok ciddi bi sorun olmadıgı sürece hertürlü gider verimsiz ama saglamdır. 350 yi gayette güzel yükleyebilirsiniz amerikada çok örnekleri var.
Motor getiren firmalar var İstanbulda mesela 10000 dolarlık motoru üstüne 1.6 yada 1.8 koyarak getiriyorlar yada ellerinde hazır oluyor.
Birde şu var yanlış anlaşılmasın baymustang ın ustasının dedigi gibi sattıgında harcadıgın paraları filan hesaplayıp satamıyorsun bazende aldıgın paranın bile altında satıyorsun. Gerçi 70'e kadar olan mustang herzaman para yapar camaro o kadar etmez. Tanıdıgım bikaç kişi aynı pozisyona düştü. Türkiyede tek olan arabasını aldıgı paranın altında sattı.
iyi düşünüp tartmak lazım ama çocuklugundan beri hayalinse bunları düşüncegini pek zannetmiyorum.
Camaro yerine 60 ların bir fastback i ya da SS ini düşünürdüm yerinde olsam.. Hem daha değerli, hemde klasikle sportifliğin sentezi olur.. Ama tabi zevk meselesi bu birazda.. Benim içinde Amerikan arabası 4 kapı olur misal.. Tek kapı amerikanları oldum olası sevmemişimdir :) Özellikle de B-Body de :)
Aynen hayalim olduğundan maddi yönünü düşünüp girmiyorum bu işe , usta konusuna gelince golf ü yaptırırken işin biraz ucuzna kaçtığımdan arabayi elleyen usta resmen öldürmüş aracı ondan sonra şimdi bulduğum usta ise işin maddi yönünden çok verdiği emeğin karşılığını alamamaktan beni memnun edememekten korktuğu için aracı yapmak istemedi yoksa aynı gün içinde usta buldum yapıcak 2.500tl işçilk ıvır zıvırı 3.000 tl para istedi. Bende bu kadar sorunun üzerine işi öğreneyim die aldığım aracı toplarken elimdeki tüm paradan olmaktan çekindim ve işler daha fazla dallanıp budaklanmadan Golf ü almamdaki asıl amaç olan Amerikan sahibi olmayı daha mantıklı gördüm ve elden çıkartmak için kenara aldım. Şuanda döşemecisinden motorcusuna kaportacısından boyacısına kadar bütün ustaları buldum hepsi 30-35 senedir birlikte iş yapan Babamın Babasının çalıştığı ustalar , işin içinde bu kadar köklü bir geçmişte olunca açıkçası içim rahat. Restorasyon bitiş tarihi için ise bir acelem yok geç olsun güç olmasın. Kaporta bittikten sonra zaten aracı kendi garajıma alıcağımdan biraz vakit geçirebilirm arabayla... Hayırlısıyla istediğimiz gibi bir araç bulursak ki ben bu araca bi hayli ısındım , ustalarımızında onayını alırsak serüven başlayacak...
Bence 75 olayına girme,Camaro alacaksan en son 74 almalısın.75'te kasa değişik bi önceki jenerasyona göre ve pek tutulmayan bir kasa..
Mesela 74'ü 72'ye çevirebiliyorsun ama 75'i çeviremiyorsun,satarken de çok büyük zorluklar yaşarsın.
Eğer alıcam güzel bir proje yapıcam diyorsan 74 alıp 72'ye çevirebilirsin.
Motor konusuna gelince de ;
GM artık motorlarının büyük kısmını Meksika'da yaptırıyor ve ben pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
2 tip motoru var GM'in.
1.Gm Goodwrench 350 ve tarzında ki alt ve orta sınıf motorlar.Bu Meksika'da üretilenler ve gerek performansı gerekse de ömrü bakımından çok sağlıklı olmayan makineler.
Fiyat olarak 2000 ve 5000 $ arasında değişiyor.TR'de birisinden almaya kalkarsanda 8000 9000 $ min olarak fiyat çekiyorlar.
http://www.summitracing.com/parts/MLL-BP3830CT1/
Yukarıda ki linkte verilen motorda GM'in Meksika üretimi olan motor.
400HP yazılmış ama çıkarması çok zor :)
Ama çok çok büyük güç beklentilerin yoksa çok mıncıklamıycam diyorsan da kesinlikle fiyat performans olarak mükemmeller.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...32761267/detay
TR'de ki fiyata örnek olsun diye başka bi link verdim.
Bu'da sandık olarak getirtilmiş GM Goodwrench 350.
http://img819.imageshack.us/img819/9670/dscn1697o.jpg
2. tip GM motorları ise USA üretimi olanlar.Bunların fiyatları oldukça yüksek ama performansı da ömrü de oldukça iyi.Bunları getirmen çok maliyetli olur.
Şanzıman olarakta TH350 yada TH400 oldukça yeterliler ve fiyatları da uygun.
Ama bana sorarsan da Camaro yerine bunların alternatiflerini bulup toplamak daha mantıklı olacaktır.
Mesela;
Pontiac Grand **
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...randam73/detay
Chevelle SS de güzeldir.
@oxygen 75 in balta kafaya dönmemesinin sebebi nedir...sorun nerde çıkıyor?
bilmediğimden soruyorum bende balta düşünüyorum çok çok ileride ama araştırmadım?
Cam yapılarında ve çamurluklarında farklılıklar var,yani gidip 72 çamurluğunu alıp ufak işlemlerle 74 oturtabiliyorsun..
Bunlara + olarak ;
Kapılar,kaput,bagaj,tavan vs vs diye uzar gider.Yani neredeyse tamamen farklı modeller.
75 ve 74 ün boylarında ve genişliklerinde sadece height'te 0.1 fark var ama parçaların oturmasında sorun yaşatıyor.
75
Length: 195.4 inches Height:49.1 inches
74
Length: 195.4 inches Height:49.2 inches
Bunlar da camların farkları;
72
http://img254.imageshack.us/img254/5994/2fa99961.jpg
74
http://img19.imageshack.us/img19/2441/dscn16991111.jpg
75
http://www.nastyz28.com/2gcog/jbrown76.jpg
Alttaki linkte 72'nin arka çamurluğu var,75in camı daha aşağıya doğru indiği için 72'nin çamurluğunu direk uygulayamıyorsunuz.
Yani çok uğraşarak yaparsın fakat oldukça kötü gözükür ve 75ten çevrildiği çok belli olur,hiç gerek yok 75e o yüzden.
74'te de ufak ufak belli oluyor ama asla sırıtmıyor,anca bilen birisinin incelemesi lazım.
http://www.ss396.com/mm5/merchant.mv...ARTERPANELFULL
Tavsiyen için teşekkür ederim fakat ben aracı aldıktan sonra bu tarz işlemleri pek düşünmüyorum. Amacım motorundan rengine kadar tamamen orjinal toplamak. Daha öncedende yazdığım gibi Camaro ve Trans-** bnm çocukluk hayalim o yüzden pek bir farkı yok bnm gözümde 75 olmuş 72 ye çevirilememiş gibi... Ama tavsiyelerinin için tekrar teşekkür ederim , nasip işi bunlar 75 Camaro da anlaşamayız bakarsınız bir 74 buluruz :D
Tabi birde satis icin soyle bir sorun olacak okadar sene yatmis aracin muayenesi olmayacak. Bu durumda satis nasil gerceklesecek? Fikri olan varmi?
Bunları öğrendiğimiz iyi oldu ileride aracın başında rahatsız edebilirim seni..
Bilgiler için saol...
eğer ilgileniyorsanız 74-75 tam hatırlamıyorum corvette stingray vardı widebody kitli bordo renkli bazılarınız aranızdan bilir araç erenköyde 20 bin dolar istiyordu kaput spoiler 1-2 kaporta işçiligi vardı(arkada berbat bir spoiler ı var söklmesi lazım direk)elektrik aksamıda elden geçmeli amerikan işi zor iş keyif için alıncaksa yapılmalı sabır istiyor başında durmak gerekiyor usta çok önemli bzm ustamız çok ii işçiligi fakat burnundan getiriyor adamın 4 tane araba içerde(allahtan biri bitti:)) 3 yıldır yapılıyor 1 tanesine başlanmadı bile hiç kimi ustalarada gtsen 1 yıl beklersin sırada başka araba var diyorlar ama yaptınmı tam yap eksk bi yeri bırakma çnk hep kaşıntı kalır acaba böle yapsamydım die yani aceleye gtrme derim usta işinide ince ele sık doku derim
Neyseki bnm ustalar öyle değil :) usta konusunda sorun söz konusu değil... Neyse bugun gittik İstanbuldaki çürük Camaro yu gördük , ekstra olarak döşemecimizide aldık. Motorcumuz , kaportacımız , boyacımız ve döşemecimizle arabayı görmeye gittik. Araba ciddi anlamda çürümüş çürümeyen yeri kalmamış. Motor saat gibi çalışıyor tek marşta sorunsuz fakat araba yürümediğinden şanzıman ve diferansiyelin durumunu bilemiyoruz. Sahibi 7 senedir bende uzun bir süredirde yatıyor dedi eğer öyle ise ustalarımızın dediği doğrultuda yarısı yağ dışında kalan dişliler paslanmıştır ve sorun çıkaracaktır. Usta ekibimiz 30-45dk inceledi arabayı sıra fiyat konuşmaya geldi. Umit Kemal beyin ilanda olduğunu söylediği parçalardan bazıları Türkiye de değil Amerika da olduğu ortaya çıktı ve kargonun bizim tarafımızdan ödenmesi halinde getirmeye çalışacağını söyledi. Fiyat konusundada durumun böyle olmasına rağmen 21.000tl den 1 kuruş altına vermeyeceğini söyledi. Tabi kendi malıdır kimsenin ne kadar isteceyeğine karışma hakkı yok fakat bu tutumu benim hoşuma gitmedi. Birde şu var aracın muayenesi yok devir işlemi yapılamıyor. Sanırım birde ufak vergi borcu varmış. Ustalarımızla yolda dönerken ufak bir maliyet çıkardık kaba taslak ve döşeme , kaporta , boya için 16.000tl gibi bir fatura çıktı. Bende Umit Kemal beyi arayıp teklifimin 17.000tl olduğunu söyleyip ilgilenirse beni aramasını söyledim.
Şimdilik durum budur. Yarın birante 74 Trans-** bakmaya gidicem aracın kaporta kumlanmış vaziyetteymiş. Gidip görücez tanıdığım bir abimin arabası bakalım o ne kadar isteyecek araca :) Kararlıyım Amerikancı olucam emin ve sakin adımlarla ilerliyoruz.
Hayırlısı olsun Amerikada olan parçalar hangileriydi onları söyledimi ? benim bildiğim çamurluklar kapı sacları taban ayrıca sacları kaput vs vs burdaydı ki gözlerimde gördüm. cidden çürük bir araba kendisi.
ayrıca kaporta boya döşeme için 16 bin çok güzel fiyat.