User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Alaska?

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Alaska?

Bu yaz için Work and Travel başvurusunda bulunmayı düşünüyorum. Aklımda Alaska var. Çalışma şartları çok ağır olmasına rağmen 3 ay sonunda çok güzel (brüt yaklaşık 10k$) kaldırabilirim. Yarısı kadarını yesem bile geri kalanı ile dönünce ilk arabamı alabilirim diyorum. Önerir misiniz? Tavsiyeleriniz neler olur?

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de düşünmektyim kardşim konunun takibindeyim
    Instagram: mutusgarage

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neler gerekiyor bu work and travel için?

altima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    WAT olayını 2 sene evvel bi firma ile ciddi cidd gorusmustum,, 2000$ demişlerdi bana.. kredi çekip gidecektim,, hemde aklımda ya alaska yada gemi vardı...

gemi çok agır kaldıramazsın dediler,, ole bole alaskaya donduk,, oda temmuz-agustos aylarında 1.5-2 aylık bir süreç için geçerli,, oda balık güzel cıkarsa dediler...

peki iş ne dedim,, balık temizleme işi dediler... günde 15 saat çalışırsan güzel para alırsın dediler.. ama dediğim gibi balık iyi çıkarsa iş yapabilirsin,, olduda balık az çıktı patlarsın orda,, cok para biriktiremeden gelirsin..

hee başka memleket gorursun gezersin vs...

ama dediğim gibi hayallerle gidip boş gelmeyesin,, gemiyi bi araştır derim.. 6 ay ömründen silceksin dönüşte,, guzel bi araba 3-5 kuruşta param olur .. ama fizik olarak gunde 16-17 saat çalışman lazım.. bunuda göz önünde bulundur..

bildiklerim bunlar
    umarım yardımcı olmuştur

Saygılar
    Rıdvan

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zamanında giden çok arkadaşım oldu alaskaya giden olmadı ama USA de çeşitli yerlerden vardı hep..
    Çok cazip gelebilir ama büyük oranda cazip olmadığı açıktır.
    work&travel ın ana amacı para kazanmak değil sadece masraflarınızı çıkararak extra para harcamadan yeni yerler görmek gezmet tozmak ingilizce öğrenmek keyfini tadını çıkarmaktır
    Gidecekseniz ye,iç,gez,toz mantığyla gidin tadını çıkartın TR ye göre çok ucuz olan kıyafetler elektornik eşyalarla ile geri dönün tamamdır..
    Ben para kazanıpda dönene daha denk gelmedim duymadım bile belki vardır
    Şahsi fikrimdir 3-5 bin TL kazanıcam diye 4 ay alaskada kafayı yeme riskini göze almazdım kusur kalsın
    4 ay yazı USA de güzel bi yerde geçirmek eğlenmek ingilizce öğrenebilmek bence çok daha değerli..

RsErdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zamanında giden çok arkadaşım oldu alaskaya giden olmadı ama USA de çeşitli yerlerden vardı hep..
    work&travel ın ana amacı para kazanmak değil sadece masraflarınızı çıkararak extra para harcamadan yeni yerler görmek gezmet tozmak ingilizce öğrenmek keyfini tadını çıkarmaktır
    Gidecekseniz ye,iç,gez,toz mantığyla gidin tadını çıkartın TR ye göre çok ucuz olan kıyafetler elektornik eşyalarla ile geri dönün tamamdır..
    Şahsi fikrimdir 3-5 bin TL kazanıcam diye 4 ay alaskada kafayı yeme riskini göze almazdım kusur kalsın
    4 ay yazı USA de güzel bi yerde geçirmek eğlenmek ingilizce öğrenebilmek bence çok daha değerli..
    aynen katılıyorum bu yaz bende öle bşy yapmayı planlıyorum yaz okulu olmazsa
    Civic 1.4is-Clio Rs-Megane Coupe-Civic Vti-Polo Gtı-FN2 TypeR-Corsa 1.3cdtı-Corsa 1.4at-Leon Tdı.
    Honda Pcx-Cbr 250r-Yamaha Mt-07-Cbr600RR-Cbr1000RR...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    WAT olayını 2 sene evvel bi firma ile ciddi cidd gorusmustum,, 2000$ demişlerdi bana.. kredi çekip gidecektim,, hemde aklımda ya alaska yada gemi vardı...

gemi çok agır kaldıramazsın dediler,, ole bole alaskaya donduk,, oda temmuz-agustos aylarında 1.5-2 aylık bir süreç için geçerli,, oda balık güzel cıkarsa dediler...

peki iş ne dedim,, balık temizleme işi dediler... günde 15 saat çalışırsan güzel para alırsın dediler.. ama dediğim gibi balık iyi çıkarsa iş yapabilirsin,, olduda balık az çıktı patlarsın orda,, cok para biriktiremeden gelirsin..

hee başka memleket gorursun gezersin vs...

ama dediğim gibi hayallerle gidip boş gelmeyesin,, gemiyi bi araştır derim.. 6 ay ömründen silceksin dönüşte,, guzel bi araba 3-5 kuruşta param olur .. ama fizik olarak gunde 16-17 saat çalışman lazım.. bunuda göz önünde bulundur..

bildiklerim bunlar
    umarım yardımcı olmuştur

Saygılar
    Rıdvan
    İş sartları ağır zaten. 15 saat mesai ile overtime oluyor ki günlük ücretin baya artıyor.Ama hiçbirşey kesin değil sezon kötü ise ırgatlık ettiğinle kalırsın.Kesinlikle haklısın abi.

Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İngilizceyi pek geliştirdiğini sanmıyorum. Zaten diğer bölgelere wat ile gidip para kazanmayı beklemek boş olur. Alaska daha ziyade bu amaç için zira günde 15 saat çalışan birinin kazandığı parayı harcayabilmesi de zor gibi.Günlük masrafının çoğu da çalıştığın yer tarafından karşılanıyor kazandığının çoğunu cebe atıyorsun. Ben de tam karar vermiş değilim ama sabredip de cebimde para ile dönersem mükemmel olur.

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cruise ship ile gidin hem gezersiniz hemde iyi para kazanırsınız. Hasat'ın ne olduğu ile ilgilenmezsiniz. Giden biri olarak söylüyorum. Alaska'da artı bi de adamın kıçı donar. ve 1 ay kadar da döndükten sonra balık kokabilirsniz bence

Gemi işinde ilk 6 ay komi calısırsın sonra ki gittiklerinde yawas yawas yükseliyorsun. Bildiğim kadarı ile Tip yok. Yani biz hi almadık. Ancak 1400$ aylık maaş alıyorsun. 6 ay calıstıgın için 8400$ para kazanırsın. 400$'ını da harcarsın durduk yere 8000$ para ile dönersin
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şu wat işini bende çok merak ediyorum şu aralar? bilgi verebilecek birisi var mı?
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zamanında ben de gidecektim herşeyim hazırdı vizem çıkmıştı biletimi almıştım ama gidemedim yaz okuluna kalmış olmam ve mezun durumunda olmamdan dolayı.üzülmüştüm gidemediğim için ama birlikte gideceğim arkadaşımın yaşadığı olayları sefillikleri duyduktan sonra iyiki gitmemişim diyorum.çevremde giden arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla da şunu söylebilirim ki,gitmeyin arkadaşlar.bildiğin amelelik yaptırıyorlar adamlar.hele wat şirketi ile gidersen senle ilgilenen eden de olmuyor.gitmeden önce size bulundukları taahhütlerin hepsi yalan.adamlar ceplerine koydukları paraya bakıyorlar.alaskaya gidip iyi para kazanıp gelen arkadaşlarım da oldu o ayrı.ama şunu deyim eğer iradeniz sağlam değilse kesinlikle gitmeyin.zamanında çok araştırmıştım ve gidip de geldiğinde psikolojisi bozulan yada yarıda kesip geri dönen çok kişi olduğunu öğrenmiştim.adamlar orada çalışacak abd vatandaşı bulamıyor da yabancı ülkelerden öğrencileri talep ediyorlar(kötü yemeği iyi kaba koyarak sunmaya benziyor bu aynen)wat şirketleri de ticari düşündüklerinden ballandıra ballandıra anlatıyorlar do yo want to live american dreams diye.kısacası benim şahsi fikrim gidilmemesi yönünde.yaz tatilinde antalyada alanyada yada başka yazlık yerlerde çalışılarak da iyi paralar kazanılabilir eziyet çekmeden mutlu mesut bir şekilde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kv661 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cruise ship ile gidin hem gezersiniz hemde iyi para kazanırsınız. Hasat'ın ne olduğu ile ilgilenmezsiniz. Giden biri olarak söylüyorum. Alaska'da artı bi de adamın kıçı donar. ve 1 ay kadar da döndükten sonra balık kokabilirsniz bence

Gemi işinde ilk 6 ay komi calısırsın sonra ki gittiklerinde yawas yawas yükseliyorsun. Bildiğim kadarı ile Tip yok. Yani biz hi almadık. Ancak 1400$ aylık maaş alıyorsun. 6 ay calıstıgın için 8400$ para kazanırsın. 400$'ını da harcarsın durduk yere 8000$ para ile dönersin
    Sanırım farklı bir konuda yazmışsınız. 6 ay herhangi bir öğrencinin wat yapması mümkün değil çünkü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakburn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zamanında ben de gidecektim herşeyim hazırdı vizem çıkmıştı biletimi almıştım ama gidemedim yaz okuluna kalmış olmam ve mezun durumunda olmamdan dolayı.üzülmüştüm gidemediğim için ama birlikte gideceğim arkadaşımın yaşadığı olayları sefillikleri duyduktan sonra iyiki gitmemişim diyorum.çevremde giden arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla da şunu söylebilirim ki,gitmeyin arkadaşlar.bildiğin amelelik yaptırıyorlar adamlar.hele wat şirketi ile gidersen senle ilgilenen eden de olmuyor.gitmeden önce size bulundukları taahhütlerin hepsi yalan.adamlar ceplerine koydukları paraya bakıyorlar.alaskaya gidip iyi para kazanıp gelen arkadaşlarım da oldu o ayrı.ama şunu deyim eğer iradeniz sağlam değilse kesinlikle gitmeyin.zamanında çok araştırmıştım ve gidip de geldiğinde psikolojisi bozulan yada yarıda kesip geri dönen çok kişi olduğunu öğrenmiştim.adamlar orada çalışacak abd vatandaşı bulamıyor da yabancı ülkelerden öğrencileri talep ediyorlar(kötü yemeği iyi kaba koyarak sunmaya benziyor bu aynen)wat şirketleri de ticari düşündüklerinden ballandıra ballandıra anlatıyorlar do yo want to live american dreams diye.kısacası benim şahsi fikrim gidilmemesi yönünde.yaz tatilinde antalyada alanyada yada başka yazlık yerlerde çalışılarak da iyi paralar kazanılabilir eziyet çekmeden mutlu mesut bir şekilde
    Wat şirketlerinin hiçbirine güvenilmez zaten. Alaska için ise genel denilen olaydan bahsediyorsunuz zaten.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    giden arkadaslarim var alaskaya gideceksen dil ogrenme ve gezme sansin pek yok ama dedigin meblaglari kazanabirsin(giden arkadaslardan duyduklarim)

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaş sınırı kacti, 27??
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Time-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 2 kere wat yaptim, ilkinde ohio cleveland, pittsburgh - pa, harrisburg, pa. 2008'dede alaska anchorage ve sand point'teydim.

Pennslyvania'da Hilton Harrisburg'te otelde calistim.

Alaska'da da balik fabrikasinda.

msne eklersen detayli bilgi veririm time-r@windowslive.com

Bu isin her turlu pisligi var, tecrubelerimi anlatabilirim.
    In vtec we trust.
    "Birilerininde Anitkabir'i beklemesi lazim." Behzat Ç.
    "Dude I almost had you." RIP Paul Walker.

Mapped by Dr. Ecu
    Rebuilt by Hizli Rektifiye