2 tane laptop aldim pennsylvania'dan donuste kanka ikiside son modeldi 2007'de tabi
alaskaya babam gondermedi bende para yok dedi, fakat bende hyundai 1.3 motor 2000 model olunca artik dayanamadim gidicem alaskaya satip, geldigimdede vti'i cekicem kapiya dedim ama olmadi tabi..
Alaska sartlari cok zor
Alaska'nin dogasi: (sadece bilgilendirmek icin soyliyorum, ilginc)
Yazin gece 12 bucuklara kadar hava kararmiyor
Deniz suyu gunduz cekiliyor, gece karaya geliyor
Dogasi harika, temmuz sonuna kadar genelde gunes pek gorulmuyor, yagmurlu ve hava soguk, gece 3'ten sonra karda baslayabiliyor bazen.
En yuksek hava sicakligi 20 derece oldu agustos baslarinda
Ayilar icin cok fazla uyariliyorsunuz + TSUNAMI ile ilgili oryantasyonlar veriyor fabrika
Agaclarda kartallar, koca koca kargalar

Insanlik pek iyi degil, sert ve katilar
Daga cikmanizi hic onermem kurtlar sizi oyuna dusurebilir, birkac arkadasim gittiler geldiklerinde agzi yuzu kan icerisindelerdi, kurtlardan kacarken dusmusler
Sand Point adasinda sadece bir tane serif arabasi vardi, hastanede 1 taneydi.
Gunes acincada bodrum gibi oluyor gozunu sevdimin dogasi.
Alaska'daki seafood fabrikalari
Ben Sand Point Trident'teydim ve burada emin olun balik Kasim ayi sonu aralik basina kadar cikiyor, cok cok nadir olmak uzere baliksiz 2 yada 3 gun gecirdik, o gunlerde bile bizi kopek gibi calistirdilar fakat 16 saat degilde 8 saat calistik
Gunluk 8 saat ve alti calisirsan cebinden $5 oduyorsun 4 ogun yemegin ve yatak paran olarak.
Hergun 16 saat calisiyorsun, haftalik iznin yok, yaralanma ve sakatlanma raporu haric calismak zorundasin ise gelmezsen kapini caliyorlar ve zorluyorlar
Philipinliler cok fazla, onlardan emir aliyorsun, cunku onlar her sezon oradalar, bunu mini bir askerlik programi gibi dusun.
Ben gittigimin 3. gunu turkiyeye donmeye karar verdim, cunku yapilan is is degil, arabada umrumda degil dedim, herkese haberi duyurdum, hyundai'den artan parayla sana fiat uno aliriz deyince babam herseye ragmen gozumu yumdum ve calsicam en azindan kaybettigim parayi geri alicam dedim ve agostos ortalarina dogru az cok az cok calistim, sakatlandim raporlarda aldim, bu sekildede kaytararak $ 4000 para kazandim, arkadaslarim $10.000'leri gorduler bende helal olsun dedim fakat gozleri morarmisti artik uyur gezer gibi calisiyordu
Verilen yemeklerde seker var, tuz yok
Bara ve klube giris zaten bi tane vardi, 21 yas alti giremiyor
Adada sadece bir tane havalimani var, adaya getirilirken ucak biletini fabrika oduyor, fakat anlasma tarihi disinda fesh edersen ve erken donus yapmak istersen $500.00 kendin oduyorsun ve kendi imkanlarinla donuyorsun, ucak 22 kisilik falan sanirim, dusecek diye korkmayin dicem ama ben korkmustum, bayan hosteste menapozluydu sanirim tartistik laptop cantasi konusundan baya bi