Clarkson gozumden dustu,
hele birde terorizm'i özgurluk savasi olarak tanimladigi yerde kapatsaymisim keske.
yol seruvenleri icinde de en basarisiz ve sıkıcısydı zaten...
Printable View
Clarkson gozumden dustu,
hele birde terorizm'i özgurluk savasi olarak tanimladigi yerde kapatsaymisim keske.
yol seruvenleri icinde de en basarisiz ve sıkıcısydı zaten...
şimdi bitti daha süper olmuş =)
Forumuda okumadanmı yazar insan yaa ?? Türkiye çalkalandı ohoooo
Dün gece izledim bende.Rezillikten başka birsey değil.O dağlı viraj yollar çok güzel bizim asfalt yolda bir iki çukur var onlar berbat değil mi?? Çok istedim Türkiye sınırına gelirken bi mayına denk gelseler,çapraz ateşe tutulsalar diye
Yapmaya çalıştıkları alenen ortada karalama kampanyası
terörü besleyip doğuranların, terörden korkması çok tuhaf.....
Hıyarağları arabaların üstünü kapamak için kuytu bulup kapattı salaklar beynine soktuğumun beyinsiz itleri.
Burada yargılanması gereken bence Top Gear'ın ekran önündeki ekibi değil, ekran arkasındakileri. Çünkü bu senaryoyu yazan, çizen onlar. Bizim sevdiğimiz Jeremy, Richard ve James sadece senaryoyu oynuyorlar. Onlara küfür etmektense BBC'nin metin yazarlarına küfür etmemiz gerekli... Buğra Akpınar daha iyi bilir bu durumları. Ekran önündeki, bu durumlarda kukladır. Siz ne söylerseniz onu yapar, onu söyler... Top Gear da zaten magazinsel bir şovdur. Yoksa çıkıp da ekran önünde birbirlerine hakaret edip otomobil kullanmazlardı... Ya da birbirlerini araçtan araca ittiremezlerdi o şekilde.
Bbc hem bizi ovup hem de rezil etmeye calisiyor. Top gearda silopiye girmis istanbul ankara izmiri gormeden yorum yapmislar londranin disindaki koy sehirlere ne demeli peki. Diger bbc programinda da turkiye turizm cenneti diyorlar. Bunun sebebi top gear jeremy degil tamamen siyasal oyunlar. Nasil sarkozy bize karsit ingiliz de farkli degil. Gecen sene bir kadin gizli kamerayla duzmece oyun cekti sozde yurtlardaki cocuk bakimlarini dunyaya gosterdi. Sonra balon cikinca olay kapandi. Turkiyenin avrupadaki imaji maalesef dillere destan. :(
Ben bu programın kasıtlı yapıldığına ve amacı diğer arkadaşlarında söylediği gibi Türkiyeyi kötülemek,lekelemek,karalamak adına yapıldığını düşünüyorum ama şu var arkadaşlar sıkmayın canınızı bu şerefsizlerin çirkef aşağılıkların oynadığı oyunların avrupalıların en azından yarısı %50 si farkında merak etmeyin Türkiyeyi kötü bir ülke olarak göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar ancak her sene Türkiyede turist patlaması yaşanıyor daha geçenlerde gazetede okudum rakamı hatırlamıyorum ama seneler üzerine 2010 yılında resmen trurist patlaması yaşanmış ve her geçen sene rakam artıyormuş.Bu zaten oynadıkları oyunda bile başarısız olduklarının bir kanıtı.
Dünyada ki bu krize rağmen turist patlaması yaşandı doğrudur.
Ancak 1 haftalık tatili ultra herşey dahil olarak 4 kişilik aileye 400Euro'dan uçak paraları dahil olarak verirsen başka şey de yaşanır turist patlaması da.
Buraya gelen yabancı turistlerin %90'ı otelden cıkmıyor cıkanlar azınlıkta. cıktıkları zamanda bara disko'ya gidiyorlar ve para harcamıyorlar.
Yani dünya'da turizm harcamalası olarak 8. sıradayız. Türkiye'nin reklamlarına yaklaşık olarak 1milyar $'a yakın para harcanıyor.60 ülkede TC'nin reklamını yapması için bürolar var. Ancak turizm geliri bakımından harcadığımız paraya malesef zar zor yaklaşıyoruz.
Dediğin doğru turist sayısı bakımından dünya da 6. sıradayız. Ama gelen adam mı bence değil.
Turizm ayaktaysa Yerli turist sağolsun
Bu salakların ağızlarının suyu aka aka test ettikleri arabaları biz caddede bebekte anında görüyoruz :)
Programda kesinlikle kasıt var,Dingilizlerle 3 ay yaşadım hepsi istanbulu türkiyeyi detaylı olarak biliyorlar.Zaten her yaz türkiyeye bayıla bayıla tatil planları yapıyorlar..Hatta benim birlikte kaldığım aile ist ve antalyaya gitmişti ben oradayken ev bana kalmıştı 2 hafta..Adamlara evimin ailemin resimlerini falan göstermiştim dipleri düşmüştü siz şatoda yaşıyosunuz burda böyle bi hayat mümkün değil fln dediler..Tabi zenginide zengin ayrı mesele :)
Birde london'dan çıkıp kendi yollarına bir baksalar iyi olacak.Ana hatlar haricinde pekte kusursuz değiller.
bunlar basit propagandalar ne yaparlarsa yapsınlar ne düşünürlerse düşünsünler bir gerçeği değiştiremezler "Bir gün dünyayı Türkler yönetecek"
bunları sikayet etmistik bugun cevap geldi;
Dear Mr Oluk
Reference CAS-495621
Thanks for contacting the BBC. I apologise for the delay in responding. We appreciate that our correspondents expect a quick response and I’m sorry that you‘ve had to wait on this occasion.
I recognise you were concerned to hear an area of Turkey described as more dangerous place than Iraq the 28 December broadcast of ‘Top Gear’.
Your concerns were raised with the Executive Producer who provided the following response:
‘’We were talking very specifically about a very specific area of Turkey, and we mentioned it by name in an official Foreign Office guideline document which warns people not to travel to that part of Turkey, with a record of the violent incidents to back up their Foreign Office advice. That is factual reporting, not ‘Top Gear’ spin.’’
In closing I’d assure you your concerns have also been registered on our audience log, which is a daily report of audience feedback that’s circulated to many BBC staff, including members of the BBC Executive Board, channel controllers and other senior managers.
Thanks again for taking the trouble to contact us.
Kind Regards
Lucia Fortucci
BBC Complaints
BBC Complaints - Homepage
türkcesi nedir bunun?
google translatede çevirdim direk düzeltmeden yapıştırıyorum
Sayın Oluk
Referans CAS-495621
BBC başvurduğunuz için teşekkür ederiz. Ben yanıt gecikme için özür dileriz. Bizim muhabirler hızlı yanıt beklediklerini ve bu vesileyle beklemek zorunda olduğum için özür dilerim teşekkür ederiz.
Sana 'Top Gear' Irak'ın daha 28 Aralık yayın gibi daha tehlikeli bir yer tarif Türkiye'nin bir alan duymak ilgileniyorlardı farkındayız.
Endişelerinizi şu yanıtı sağladığı Yapımcı ile soruldu:
''Biz Türkiye'nin çok özel bir bölge hakkında çok özel konuşma ve biz insanlar Türkiye'nin bu bölümünde seyahat için değil uyardı resmi bir Dışişleri Bakanlığı kılavuz belgede ismi daha önce de söylediğimiz, şiddet olaylarının bir kayıt ile yedekleme onların Dışişleri Bakanlığı tavsiyeler. Bu gerçek raporlama değil, 'Top Gear' spin olduğunu.''
Sizi temin ederim ediyorum kaparken kaygılarınızı da BBC Yönetim Kurulu, kanal kontrolör ve diğer üst düzey yöneticiler üyeleri dahil olmak üzere birçok BBC personele dağıtılan's seyirci geribildirim bir günlük rapor bizim seyirci giriş tarihinde tescil edilmiştir.
Yine sorun ayırdığınız için teşekkür ederiz bize