vay anasını bendede var gibi çok olmasada![]()
mali bu sorunlar için ilk önce akünü ölçtürmeni tavsiye edicem eğer akün sağlam çıkarsa....alternatörünü kontrol ettir veya et sonuçta 18.-20. yılına koşturan araçlarımız.
alternatör kontrol ; arabamın çalışır vaziyette 2500 devire sabitliyoruz (gaz pedalından) sonra bir arkadaşımıza söylüyoruz akünün - olan kutup başını söküyor 5-10 sn bekledikten sonra ayagımızı gaz pedalından çekiyoruz.....araçımız normal bir şekilde çalışmaya devam ederse sorun yok.....fakat öksürmeye başladıysa , rolanti düşerse , stop ederse veya etmeye yakın davranıyorsa....alternatör bobinlerimiz çortlamış diyebiliriz....ve üstte yazdığınız sorunlar meydana bu sebepten dolayı meydana geliyor demektir.
çözüm ; alternatörü söküyoruz elektirik motoru rektefiye eden yerler var sanayide...bunlara alternatörü alıp gidiyoruz , bobinlerini , kömürlerini yani komple revizyona sokuyoruz sonra paşa paşa kullanıyoruz...
neden ; gennellikle sık gazlanan , şehirler arası değilde şehir içi 1-2-3 vs gazlanan araçlarda gazlama anında bobinler ciddi yüklere maruz kalırlar ve bunu hiç sevmezler...ardından bobin eskir gereken enerjiyi sağlıyamadığından aküden destek alır bu seferde akümüzün canını alır ve durduğumuzda rolantinin dediğiniz gibi 500-600 lere düşmesini sağlar sonra akümüz dolmaya başladıkça da rolantimiz düzelmeye başlar.
benim fikirlerim böyle uygulayın derim faydası büyük olur.
açıklamalar için teşekkür ederimfakat bunun için bi günümü arabaya adamam lazım sanırıM
çalışan bir insanım pek zamanım yok askere gidecem zaten, radara söylediğimde, şeref abi bana, yağ geçen hortumun eski olmasından kaynaklı olabileceğini söylemişti ama , bunları denediğimizde çözülürse sıkıntı kalmayacak gibi
çok teşekkür ederim
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
rolanti valfi arızalıdır eski arabaların hepsinde bu sorun yaşanır.hatta stop bile ediyo araç bazen
çoğu arkadaşta bu sorun varmış....kanayan bi yaraya parmak basmışız....:-)
bendeki sorunda su sekilde aracı hic sıkıstırmadan surersem normal devrinde herhangi bir sorun sıkıntı cıkartmıyor ancak gaza yuklenirsem aracı biraz sıkıstırdıgımda rolanti 200 lere kadar dusup titreme yapmakta. hafif gaz verip devri 1000 lerde tutuyorum buda belli bi noktadan sonra can sıkmaya baslıyor. ben ne yapmalıyım![]()
" Hadi simit satanı anladım, kestane satanı da. Peki ya dost satan, o da mı ekmek parası?"
konuyu hortaltıcam ama aynı sorun bendede var rolanti bir yükseliyor bir düşüyor sürekli.. acaip canımı sıkıyor çözebilen arkadaşlar varmı ?
iavc sensörünü ve bogaz kelebeğini güzelce temizledim şimdilik sorunum çözüldü inş bir daha olmaz. sende bu işlemden başlaya bilirsin
eg sedan vtec
motor kapagından emmeye bı hortum gıdıyor o hortum yerınden cıkmıs veya yaralanmıssa o dedıgın olayı yapar
aynı sıkıntı benim Sİ dada var,çok iyi oldu gerçekten bunları paylaşmanız.. tşk ederim
2 kere 2 kaç eder sorusuna;pek bişey etmez diyen çocuğun kafasını yaşamak istiyorum
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)