User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 20 ile 31 arası

Konu: civic si

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay anasını bendede var gibi çok olmasada
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

ÇAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Malii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    si çok tuhaf bi araba, rolanti her türlü düşebiliyor, camı açarken, silecek çalışırken, farları açarken, herşeyi anlıyorum da, direksiyon çevirirken neden olduğunu anlamıyorum benim asıl sıkıntım şu rolantiyle ilgili, arabam durduğu zaman rolanti 600 lere 500 lere düşüp titriyor araba sonra toparlıyor 1000e getiriyor, her duruşumda böyle, dur kalklarda hele gına getiriyor, ışıkta duruyorum stop etcekmiş gibi olup toparlıyor, sonra rutin aralıklarla bi çokaz düşüp geri çıkıyor ,bi çokaz düşüp geri çıkıyor,bunun da çözümü yukardakiler midir ?

mali bu sorunlar için ilk önce akünü ölçtürmeni tavsiye edicem eğer akün sağlam çıkarsa....alternatörünü kontrol ettir veya et sonuçta 18.-20. yılına koşturan araçlarımız.

alternatör kontrol ; arabamın çalışır vaziyette 2500 devire sabitliyoruz (gaz pedalından) sonra bir arkadaşımıza söylüyoruz akünün - olan kutup başını söküyor 5-10 sn bekledikten sonra ayagımızı gaz pedalından çekiyoruz.....araçımız normal bir şekilde çalışmaya devam ederse sorun yok.....fakat öksürmeye başladıysa , rolanti düşerse , stop ederse veya etmeye yakın davranıyorsa....alternatör bobinlerimiz çortlamış diyebiliriz....ve üstte yazdığınız sorunlar meydana bu sebepten dolayı meydana geliyor demektir.

çözüm ; alternatörü söküyoruz elektirik motoru rektefiye eden yerler var sanayide...bunlara alternatörü alıp gidiyoruz , bobinlerini , kömürlerini yani komple revizyona sokuyoruz sonra paşa paşa kullanıyoruz...

neden ; gennellikle sık gazlanan , şehirler arası değilde şehir içi 1-2-3 vs gazlanan araçlarda gazlama anında bobinler ciddi yüklere maruz kalırlar ve bunu hiç sevmezler...ardından bobin eskir gereken enerjiyi sağlıyamadığından aküden destek alır bu seferde akümüzün canını alır ve durduğumuzda rolantinin dediğiniz gibi 500-600 lere düşmesini sağlar sonra akümüz dolmaya başladıkça da rolantimiz düzelmeye başlar.

benim fikirlerim böyle uygulayın derim faydası büyük olur.

Type-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ÇAĞAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mali bu sorunlar için ilk önce akünü ölçtürmeni tavsiye edicem eğer akün sağlam çıkarsa....alternatörünü kontrol ettir veya et sonuçta 18.-20. yılına koşturan araçlarımız.

alternatör kontrol ; arabamın çalışır vaziyette 2500 devire sabitliyoruz (gaz pedalından) sonra bir arkadaşımıza söylüyoruz akünün - olan kutup başını söküyor 5-10 sn bekledikten sonra ayagımızı gaz pedalından çekiyoruz.....araçımız normal bir şekilde çalışmaya devam ederse sorun yok.....fakat öksürmeye başladıysa , rolanti düşerse , stop ederse veya etmeye yakın davranıyorsa....alternatör bobinlerimiz çortlamış diyebiliriz....ve üstte yazdığınız sorunlar meydana bu sebepten dolayı meydana geliyor demektir.

çözüm ; alternatörü söküyoruz elektirik motoru rektefiye eden yerler var sanayide...bunlara alternatörü alıp gidiyoruz , bobinlerini , kömürlerini yani komple revizyona sokuyoruz sonra paşa paşa kullanıyoruz...

neden ; gennellikle sık gazlanan , şehirler arası değilde şehir içi 1-2-3 vs gazlanan araçlarda gazlama anında bobinler ciddi yüklere maruz kalırlar ve bunu hiç sevmezler...ardından bobin eskir gereken enerjiyi sağlıyamadığından aküden destek alır bu seferde akümüzün canını alır ve durduğumuzda rolantinin dediğiniz gibi 500-600 lere düşmesini sağlar sonra akümüz dolmaya başladıkça da rolantimiz düzelmeye başlar.

benim fikirlerim böyle uygulayın derim faydası büyük olur.
    ++

Çok iyi açıklamışsın valla, eline sağlık.
    Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    açıklamalar için teşekkür ederim fakat bunun için bi günümü arabaya adamam lazım sanırıM çalışan bir insanım pek zamanım yok askere gidecem zaten, radara söylediğimde, şeref abi bana, yağ geçen hortumun eski olmasından kaynaklı olabileceğini söylemişti ama , bunları denediğimizde çözülürse sıkıntı kalmayacak gibi çok teşekkür ederim
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rolanti valfi arızalıdır eski arabaların hepsinde bu sorun yaşanır.hatta stop bile ediyo araç bazen

ÇAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Malii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    açıklamalar için teşekkür ederim fakat bunun için bi günümü arabaya adamam lazım sanırıM çalışan bir insanım pek zamanım yok askere gidecem zaten, radara söylediğimde, şeref abi bana, yağ geçen hortumun eski olmasından kaynaklı olabileceğini söylemişti ama , bunları denediğimizde çözülürse sıkıntı kalmayacak gibi çok teşekkür ederim
    dediğim gibi alternatörü kontrol etmeli basit bir yöntem zaten , eğer akternanatör sağlam ise sorunu başka yerde aramalı...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çoğu arkadaşta bu sorun varmış....kanayan bi yaraya parmak basmışız....:-)

tuningcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bendeki sorunda su sekilde aracı hic sıkıstırmadan surersem normal devrinde herhangi bir sorun sıkıntı cıkartmıyor ancak gaza yuklenirsem aracı biraz sıkıstırdıgımda rolanti 200 lere kadar dusup titreme yapmakta. hafif gaz verip devri 1000 lerde tutuyorum buda belli bi noktadan sonra can sıkmaya baslıyor. ben ne yapmalıyım
    " Hadi simit satanı anladım, kestane satanı da. Peki ya dost satan, o da mı ekmek parası?"

dest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu hortaltıcam ama aynı sorun bendede var rolanti bir yükseliyor bir düşüyor sürekli.. acaip canımı sıkıyor çözebilen arkadaşlar varmı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iavc sensörünü ve bogaz kelebeğini güzelce temizledim şimdilik sorunum çözüldü inş bir daha olmaz. sende bu işlemden başlaya bilirsin
    eg sedan vtec

powerfuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor kapagından emmeye bı hortum gıdıyor o hortum yerınden cıkmıs veya yaralanmıssa o dedıgın olayı yapar

Aborasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı sıkıntı benim Sİ dada var,çok iyi oldu gerçekten bunları paylaşmanız.. tşk ederim
    2 kere 2 kaç eder sorusuna;pek bişey etmez diyen çocuğun kafasını yaşamak istiyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)