Ahahaha başlık süper)
Aslında buradaki amaç, kaçak ve bilinçli (bilinçsiz demek istemiyorum artık millet bitaraflarını yırtıyor durdurun şu trolleri diye artık bunun bilinci filan kalmadı) av yapa yapa denizin dip yapısını öldüren ve daha balıkları yavruyken yakalayıp bitiren katillere dur demek. Toplum bilinci oluşturmak. Hayvancağızları korumak.
Yoksa palamut olursa olsun, kefal olursa olmasın, istavrit olursa düşünürüm gibi yaklaşımları ben kendimce pek doğru bulmuyorum ama tabii karar ve takdir sizin.
Yuva kelimesini ne anlamda kullandiginiz cok onemli tabiki de fish house denilen yapay resifler var ama onlar sadece baliklarin kisa sureli beslenme, avlanma yerleri olsun diye yapilan islemlerdir ve de kerteriz olarak kullanilirlar![]()
Bizim gunluk yasamda kullandigimiz gibi yuva anlamadinda degildir baliklar sabit bir yerde yasamazlar surekli hareket halindedirler belirli bir adresleri mekanlari yoktur tum denizi paylasirlar..
güzel bir konu.....balık olmazsa , balıkla beslenen kuşlar olmaz , kuşlar olmazsa kuşların besin kaynağı haşere çogalır , haşere çoğalırsa bizim meyve sebzeye bugdaya dadanır ,besi hayvanlarında hastalıklar meydana gelir , bunlar olmazsa biz ne yiyecez lannnnnnnnnnnnnnnnnn !!!!
balık yemeden yaşanır fakat , doğuracağı sorunlar ile yaşanmaz.
Gecenin bereketi 37,5 ton sardalya
11:22 | 06 Ocak 2011
Erdem SÜREK - Ersan KÜÇÜKKURU / ÇANAKKALE, DHA
Çanakkale'de "Parion" isimli balıkçı teknesi 37,5 ton sardalya avladı. Kaptan Hüseyin Bakan, "Denizin bereketi yerinde. Kuzey Ege'de sardalya suları terk etmiyor dedi.
Son üç haftada ilkinde 15, ikincisinde 35 ton sardalya avlayan balıkçılar, rekora doğru koşuyor.
Çanakkale limanından kumanya ikmali yaparak dün saat 16.00'da "rasgeleö diyerek açılan Parion isimli balıkçı teknesi, bütün gece avlandıktan sonra 37,5 ton sardalya ile limana döndü. 371 grostonluk, 40 metre boyundaki gır-gır teknesi Parion'un 39 yaşındaki kaptanı Hüseyin Bakan, "Denizin bereketi yerinde. Kuzey Ege denizinde gün batımı ile attığımız ağlar, yine yüzümüzü güldürdü. Bir anda gümüş rengine bürünen ağları üç saatte temizledik. Güvertemiz doldu taştı. 2 bin 500 kasa balık avladık. Kasaların her biri 15-18 kilogram balık alıyorö dedi. Kuzey Ege'nin balık kaynadığını kaydeden Bakan, "Yunan balıkçılar sardalya bekliyor. Sardalya sürüleri ise Kuzey Ege'yi terk etmiyorö diye konuştu. Yapılan bu bereketli avlar nedeniyle sardalya fiyatını yedi liradan üç liraya çekmeyi başardıklarını ifade eden Bakan, "Dar gelirli vatandaşlarımıza bir katkımız olduysa ne mutlu bizeö dedi.Parion, yükünü boşaltmak için Çanakkale şehir iskelesine yanaştı. Balıkçılar üç kamyona doldurdukları kasa kasa sardalyaları balık haline ve İstanbul'a gönderdi.
Besin değeri çok yüksek ve yağlı olması nedeni ile o sardalyeyi her türlü hayvan yiyor. Yunusundan tutun lüferine, levreğinden tutun da palamutuna, orkinosundan tutun da toriğine kadar daha sayamadığım bir çok kıymetli balık türü o sardalyayı yiyor. Zaten en çok korktuğum da bu gırgırlar. Adamlarda bir sonar sistemleri var, balığın hiç şansı yok. Balık kıyıdan değil de hafif açığa vurdumu kendisini hiç şansı yok. Anında çevirip topluyorlar artık kaç ton çıkarsa.
Geçen sene Saros ve Çanakkale taraflarında suda lez olunca balıkçılar doğru düzgün ağ atamadılar. Sardalya popülasyonu arttı ve Marmara boğazına kadar geldiler tonlarca sardalya. Onun peşine çok güzel levrek yaptı. Bu sene çok güzel levrek avları yaptık çok lezzetli levrekler vurduk. Ama şimdi görüyorum ki yine anası ağlatılıyor.
Çok güzel harika aynen böyle devam. Kökünü kurutmaya az kaldı![]()
Walla Seko şu sıralar en lezzetli balık sarıkanat yani iri çinekop. Gerçekten tadı inanılmaz lezzetli.
Kadıköy veya Kumkapı pazarında kilosu 25 lira civarı. Kilosu 15 veya 20 lira olanlar çok ufak. Onları almayın. Hayvanlar daha bebek kıvamında küçücük. Ben teşvik etmiyorum çok ufak ucuza çinekop almayı.
Çinekop alırsanız da kesinlikle yağda kızartmayın. Hayvan zaten inanılmaz yağlı. Hiç uğraşmadan fırın tepsisine serin bi aluminyum folyo veya yağlı fırın kağıdı, üzerine çok az zeytinyağı sonra balıkları yatırın kağıdın üstüne. Sonra her iki tarafını da tuzlayın balıkların verin fırına. 200 derecede 20 dakikadan fazla da pişirmeyin.
Yanına da güzel bir roka salatası yaparak afiyetle yiyin
![]()
Benimki kaç santim öğrendim: Seninki kaç santim? - Greenpeace, seninki kaç santim?
lütfen linke girip üye olunuz)))
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
geçenlerde linkteki balıkları tamamlayınca bu tişörtü yollamışlar![]()
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
16.11.2013
08.06.2014
Seninki kaç santim? - Greenpeace bende balık büyütüyorumbakalım benimki kaç santim olacak
![]()
valla ben göndermezler diye hayal ediyordum biraz geç başladım ama kısa sürede tıkları tamamladım. sonra mail atmışlar form doldurdum adres bilgiler falan onun üstüne 2 ay falan geçti yollamışlar tişörtümillet bakıp bakıp gülüyor, kahkaha atıyor onları gördükçe ben eğleniyorum
bi tık attık ama işin zor valla yolun başındaymışsın sen =)
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
16.11.2013
08.06.2014
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)