User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 1.4tcdi ford fusion ve 1.3cdti opel combo karşılaştırma

baymustang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool 1.4tcdi ford fusion ve 1.3cdti opel combo karşılaştırma

haftasonu hem iş hem ziyaret sebebiyle bursaya yol aldım. 2006 senesinde bu yana opel combo aracımla yol alıyordum ve radarlar yüzünden babamın aracı ile bursaya gittim. ve iki araç arasında bi kıyaslama örneği vermek istedim.

ford fusion 1.4 tdci 68 bg urbanite;
    chip ile 90 bg yapmıştık gitmiyor diye,

-80 liraya tam 566 km yol yaptım araçta iki kişi ve bebek
    -frene bastığımda araçta acayip bi yığılma oluyor süspansiyonların çok yumuşak olduğundan
    -traktör gibi bir sesi var içeri aşırı ses alıyor.
    -vites geçişlerindeki boşluktan kaynaklanan zorlanma hiç yok
    -maksimum sürati rüzgara karşı ufak bi denem ile yol boş iken 195i gördü
    -virajlarda acayip tırstım resmen yüzüyor araç
    -uzun yolda çok rahat sadece gaza basıcaksan tabii heryer ayaklarının altında...

opel combo 1.3 cdti 69bg cityplus;
    chip ile 92 bg aldık.

-100 liraya 570 civarı gidebiliyordum.
    -yol tutuşu şahane istediğim viraja girebiliyor sollama esnasında sallama yapmıyor.
    -1.ci vites ile 2. vites aralığında ağırlık mevcut
    -maksimum sürat 180km.
    -araçta ani frenleme şahane aniden bastığında seni korkutmuyor yalpalama hiç yapmıyor.
    -süratli olduğunda sana tehlike hissetirmiyor.

ama sonuç şuki şu zamanda yakıt ön planda olacağından fordu beğendim. diğer türlü ise opel diyorum...
    GOT DİESEL&TORK

Sercan K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide opel comboda müthiş bi sürüş zevki var ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o sürüş zevki artın arka planda kalıyor. trafik sigortası gibi kasko gibi ve her sene muayene oluşu artık o zevkin önüne geçiyor. corsa c herşey ile aynı ama sürüş bile aynı değil malesef
    GOT DİESEL&TORK

35 ufuk 35
    Misafir
    fusion comboya göre daha iyidir

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satılık combo var

Ticari olmasa ruhsatta hertürlü iyidir fusiondan

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fusion eğer virajlarda size sorun çıkarıyorsa, alt takımda falan sorun vardır mutlaka. 6yıldır kullanıyorum, 97civic HB---2004fusion 1.6benzinli. ikisinde de aynı lastik var, civicte Megan racing coil var dip basık, fusion orjinal. Emin olun fusionla girdiğim viraja civicle giremiyorum.

Fusionların süspansiyonları gayet settir, ford kullanıcıları genelde bundan şikayetçidir. İçeri ses almasına falan lafım yok.
    Benim araçta zamanla yaptığım ses vb. tarzı sıkıntıları gidermek amaçlı yaptığım şeylerden sonra acayip sessiz aracım. Binen herkeste şaşırıyor
    Fusion35 ------> OnurD.

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fusion35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fusion eğer virajlarda size sorun çıkarıyorsa, alt takımda falan sorun vardır mutlaka. 6yıldır kullanıyorum, 97civic HB---2004fusion 1.6benzinli. ikisinde de aynı lastik var, civicte Megan racing coil var dip basık, fusion orjinal. Emin olun fusionla girdiğim viraja civicle giremiyorum.

Fusionların süspansiyonları gayet settir, ford kullanıcıları genelde bundan şikayetçidir. İçeri ses almasına falan lafım yok.
    Benim araçta zamanla yaptığım ses vb. tarzı sıkıntıları gidermek amaçlı yaptığım şeylerden sonra acayip sessiz aracım. Binen herkeste şaşırıyor
    +10000
    Onur abi senin fusıon da ses yalıtımı falan var mı?(kendi yaptığın sonradan)

caglarcb
    Misafir
    combonun sürüş zevkimi var

devil_berk22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 3 ay combo kullandım ancak pek konforlu ve zevkli bir araç değil ancak az yaktığı bir gerçek lafın kısası güzel bir iş aracı ancak onun dışında bir olayı yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hem chip yap hemde yakıt nasıl olacak

vermeden almak sadece allah mahsustur
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

45,000km 1.3 comboyla 7-7.5 litrenin altına inemiyorduk.Yazılımdan sonra aynı kullanımla 6.5 litreye düştü.Basıncada 8 litre kadar çıkıyor.

Fusion da kullandım yüksek ve dar geldi içi.Doblo kullanıyor gibi hissettim kendimi.

Combo'da kullanımı rahat bir araba olduğu söylenemez ama yol tutuşu direksiyon tepkileri ve alçak olması çok iyii

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Fusion35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

urbanite versiyonları sanırım çok yumuşak çünkü gerçekten sallıyor beni

Alıntı jsrcb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    combonun sürüş zevkimi var
    kullandın mı acaba?

Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

valla chipli olarak basmazsan az yakıyor basarsanda yakar haliyle

Alıntı oğuzk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    45,000km 1.3 comboyla 7-7.5 litrenin altına inemiyorduk.Yazılımdan sonra aynı kullanımla 6.5 litreye düştü.Basıncada 8 litre kadar çıkıyor.

Fusion da kullandım yüksek ve dar geldi içi.Doblo kullanıyor gibi hissettim kendimi.

Combo'da kullanımı rahat bir araba olduğu söylenemez ama yol tutuşu direksiyon tepkileri ve alçak olması çok iyii
    kim ne derse desin combo corsadan bile iyi yol tutuşu olarak
    GOT DİESEL&TORK

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Combo surmesem cok yol tuttuguna inanicamda alet ticari yol tutsun diye yapilmamis zaten gti vts falan degil birakin gti I binek bile degil TICARI fusion pek yumusak bi araba degil ama havaleli tepkileri biraz farkli otomatikleri kronik sorunlu falandi 1.4 motoru zaten verimsiz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Combo surmesem cok yol tuttuguna inanicamda alet ticari yol tutsun diye yapilmamis zaten gti vts falan degil birakin gti I binek bile degil TICARI fusion pek yumusak bi araba degil ama havaleli tepkileri biraz farkli otomatikleri kronik sorunlu falandi 1.4 motoru zaten verimsiz...
    ticari olarak bakmayan çok insan var bunlardan biride benim tabii. ama resmiyette öyle o bir kesin. ama kim kullandı ise yol tutuşu ve yere yakınlığı bence herkese güvenveriyorki combo sahipleri kolay kolay bırakamıyor.
    GOT DİESEL&TORK

OnurD. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Urbanite nin süspansiyon olarak hiç bir farkı yok diğerleriyle. Hatta insanlarda yanılgıdır, fusion yüksektir derler. Fusion alt takımı, amortisörü, yayları hatta yüksekliği Fiestayla aynıdır. Şasede aynıdır. Sadece kaporta ve bazı geri kalan ıvır zıvırları farklıdır. fiesta çoğu testlerde sınıfının en yol tutan aracıyken fusion neden kayık oluyo bende bunu anlamıyorum
    Fusion almayı düşünen yada fusionun yol tutuşu vs. Hakkında kötü düşünenler varsa herzaman beklerim bir test sürüşü için, şu zamana kadar çok adam şaşırttım Bu aracı insanlar tanımıyor, gerçekten ford forumlarında bile 1.6benzinli fusionu olupta 160kmyi geçmediğini iddaa edenler bile vardı o derece garip bir araçtır. Motor focusla aynıdır, alttakım ve şasede fiestayla aynıdır. Sadece tipten kaybediyor

Combo konusunda ise, 2002 yılında sıfır km corsa aldım ve 30bin km kullandım, yol tutuşu falan iyiydi ama combodan kötü olması fiziken imkansız zaten. Alçaklığı yere tutunduğu hissi falan güzeldi (hissten ötesi yok zaten)
    Fusion35 ------> OnurD.

caglarcb
    Misafir
    Alıntı baymustang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kullandın mı acaba?
    Senden daha tecrübeliyimdir combo konusunda emin olabilirsin.Sürekli uzun yol yapıyorum 2008den beri. Hatta daha yeni geldim kayseriden izmire.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı jsrcb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senden daha tecrübeliyimdir combo konusunda emin olabilirsin.Sürekli uzun yol yapıyorum 2008den beri. Hatta daha yeni geldim kayseriden izmire.
    O sınıfta başka bir araç kullanmadın diyelim o zaman

Benimde bir çok virajda deneme şansım oldu 3 senede bırakır gibi olmadı hiçbir zaman.

(Aynı virajda 4 farklı arabayla aynı hızda geçmişliğim var.)

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baymustang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ticari olarak bakmayan çok insan var bunlardan biride benim tabii. ama resmiyette öyle o bir kesin. ama kim kullandı ise yol tutuşu ve yere yakınlığı bence herkese güvenveriyorki combo sahipleri kolay kolay bırakamıyor.

Sinifinda basarili diyelim o zaman =) senin anladigim kadariyla 2 tane araban var comboyla cok mutlusun zaten onemli olanda bu surerken keyif almak mutlu olmak allah kaza bela vermesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 senedir fiorinom var bundan önce berlingo daha önce combom vardı farklı ticarilerde kullandım bunların kullanımı yol tutuşu açısından ticariler içinde cidden combo iyidir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)