slx motordan sadece egzantrik güç veriyor diyen varsa bana lütfen pm atsın bide ben öğreneyim nasıl alıyorlarmış gücü ,
bütün arabalarda bi güç eğrisi vardır vs vs .... egzantrik taktım 10 hp açık hava filtresi taktım 5 hp tamamen yalan kendilerini kandırmakdan başka bişiy değil , amcam alıyo bi açık hava filtresi kep yaptırıyo kendini tatmin ediyo olabilir ayrı konu , yaa motorun sıcaklığını tekrar pistonlara yolluyo onu hiç düşünmüyo araba eskisinden de kötü gibidiyo ama işte bilinen yanlışlar var , hiç bir araba sıcak hava sevmez zararlıdır neyse konumuz bu değil gelelim egzantrik e Türkiyede bilinen bir yanlış var örn, egzatrik takıldı arabanın silindir kapağına giren hava mesela 7000dd kaldırıyo diyelim hadi egzantrik taktık araba 7500 çevirdi ama araba 7000 dd den sonra güç bandı aksine iniyor , işte göz olarak sen devir saatinden yüksek görüyorsun ama motor olarak eksilere gittiğinin farkında bile değilsin . kapasitesi o kapakdan içeri o kadar a-f giriyo 500 dd fazla çevirecem die hem güçden oluyo hem motora zarar veriyo buna benzer bi örnek vermek gerekirse kimi zaman duyuyoruz orjınal atmosferik araba çipli eksozlu headers lı arabayı geçdi diye , çip yapılıyo ama neye göre hazır çipi atıyorlar noldu '' bak ben fazla devir çeviriyorum seni geçerim '' düşüncesi ortaya çıkıyo ama orjınal makine geçip gidiyo '' istisnalar kaideyi bozmaz '' bi arabaya egzantrik takcam devir çevircem hp , tork istiyorum diyorsan yay şapka , dereceli , ayarlı kasnak , yüksek sıkıştırmalı piston , port&polish ve remap yapmadıkdan sonra neyi takarsa taksın kendini kandırır ........
son bişi daha dicem tofaşlar için el yapımı dereceli egzantrik yapıyoruz yok 290 derece yok 308 derece lütfen inanmayın arkadaşlar yarısı kamlarını kaynakla uzatıyo derece diye bişi kalmıyo ortada , kamı yükseldikçe dereceli olduğunu sanıyorlar

yarısıda tipo mpi ve uno hobby egzantriklerinin kamları biraz yüksek çıkıyo diye dereceli diye satıyor daha neler neler var anlatsam sayfalara sığmaz ama lütfen bilinçlenelim artık ....