Pardon dikkat etmedim beyine:D
İlanda daha öncede görmüştüm dizel kuş serileri zamanında çok pahalı fiyatlara satılması ve çok sorunlu bir motora sahipti.
Printable View
yau peki ben bişey dicem :D
Hidrolik direksiyon & enjeksiyon filan kısacası 2000 şahini aldık. dışardan bi klima uydursak ? Olurmu ?
ustana bağlı sonradan klima takılan çok şahin var.
maliyeti ne olurki ?
Klima sonradan her araça takılabilir :) fiyatını gidip görüşseniz daha iyi bilgi alırsın.
hiç bi fikrim yok maliyeti konusunda tahmini 1000 1500 çıkar sanki
öncelikle şunu sorucağım arkadaşlar manifold contasının özelliğini kaybetmesi devirde oynama yaparmı ? ayağımı gazdan çekiyorum rolantide stop ediyor ikinci konu ise slincer egzozun içine sıkıştı önceden rahatlıkla çıkıyordu bugün wd40 sıktım falan yinede çıkmdı bir yol varmı bildiğiniz ?
karbüratör takozuna bi baktır istersen ondanda stop edeblir.
Arkadaşlar benim aracımında yakıtı: 1995 ŞAhin s Zır stock ama yanın bini bin para :D
Şehirlerası (90ile100km hızla devir 2500-3000)
Eskişehir:Total (Dolum)
66.068km
2.280fyt
26.23lt
Ankara:Shell
66.332km
2.05fyt
32.47 TL
Şehirİçi (Çoğu yerde dip gaz)
66.332km dolum
66.530 42TL
Benim araçta bi sıkıntı mı var inanasım gelmedi
VE bu araç satılıktır..http://www.techturkey.com/forum/otom...zir-stock.html
Ankara daki arkadaşlarla bi toplansak mı ki :) zamanınız varmı ne dersiniz yada dükkana çay içmeye beklerim bigün :)
pazar günü hariç haftanın altı günü dükkan açık :) beklerim arkadaşlar
Beyler bu ses neyin nesi ?Aracda blow var mı yokmu ?Bilmiyorum öyle gezinirken buldum merak ettim.Blow bu sesi çıkarmayı nasıl başarabilir ?Çıkarırsa eğer subarular yıllardır boşa harcanmış.Çünkü olayın özü burda :DNasıl bi iğrencliktir buu.Elektronik içerden düğmeli dandikler bile daha güzel çufluyor. Karbüratörlemi alakalı bi durum ? Enjeks. sistemlerde ses gayet hoş normal cünkü..
http://www.youtube.com/watch?v=2u5Ym...eature=related
Bu arabada turbo var.
Bu ses için neleri verecek insanları tanıyorum supranın blow off sesine benzediği için :D
Kardeşim aracta turbo oldugu belli zaten.Yalnız bu blow sesi olmaması lazım onu sordum bende eğer bu cıkan ses blow ise...
Videos for 06 TU 987 VS GOLF.mp4 - YouTube
buda turbolu yalnız enj. sisteme uygulanmıs aradaki fark ne ?Bu böyle çata pata yaparken o neden kurbağa ciyaklaması gibi :D
aradaki farkı kendin söylemişsin işte biri karbüratörlü turbolu.. biri enjeksiyonlu turbolu enjeksiyonlarda wg boşaltırken o çata pata sesi duyarsın araç kesiciye girdiği zaman. karbrtrde öyle bişi yok videodaki beyaz araçta blow off yok o ses direk turbodan geliyo sanırım yanlışım varsa düzeltin..
dump valve sesine benziyor.
http://www.youtube.com/watch?v=3N59Q...eature=related
blow-off tan gelen seste fark olması çok normal sonuçta bakıcak olursanız dizel araçlardaki turbo sistemine takılı blow-off lardan da farklı tonda sesler geliyor ( örneğin ford ranger da ) ayrıca yanlış bilmiyorsam egzozdan gelen çata pata alev atma sesi turboyla değil dereceli egzantrikle alakalı
surge sesı bu dırek turbodan qelıyo bovdan değl
aynen turbonun kendı tahlıyesı buda benım aracın blow iptalken
VIDEO0001 - YouTube
bırıde ığrenc demıs allahmmmm :) kurban ol o sese. mıllet o sesı ole yakalamak ıcın amuda kalkıyo. çok net ses.
bas çeklerde çok quzel bı ses cıkar. adamı mest eder. ama cokta zararı vardır turboya
S.A. Tofaşçı arkadaşlar bende bundan sonra bu konunun takipçisiyim ;)
beyler benim sordugum soru cok farklı.gelen cevaplar cok farklı.surge sesi olabilir demissiniz. benzio evet ama bu bi cevap değilki. karbratörlü hic bi aracdan cata pata gelmez zaten o ayrı bi konu ama blow seside duymadım ben.hepsi bu tarz ki bana göre cok sacma bi ses supraya benzio sadece ki oda bi derece.bütün videolara baktım neredeyse.ama enj olanlar gayet düzgün.bi evo kadar olamasada sesleri hoş.aradaki fark ne?blow beyinle enj alakalı değil ki karb. bi arac neden o sesi veremesin herkes sagdan soldan bişeyler yazmıs ama soru o değil.