http://img691.imageshack.us/img691/183/sahind.jpg
Printable View
Zamaninda yakit ucuz oldugundan fazla tutmamis heralde :D
100kmde 5litre cok iyimiþ
Hayýr , gerek fiyatý , gerek aðýr dizel motoru yüzünden ön takým problemleri görülen, (normal þahine göre ön takýmlara 180 kg daha yük binmekteydi!) bakýmlarý ve masraflarý yüksek olan, bu sebeple de tutulmayýp sonra piyasadan kaldýrýldý. tek tük de olsa görülmektedir. üretim yýllarý 1988 - 1989
uzun yolda 100 km'de 5 litre yýlýna göre bence çok çok iyi bir deðer.
Tofaþ'ta Þahin mi yoksa Doðan Slx mi alýnýr? Nedenleri ile birlikte yazabilirmisiniz ? :)
Kartalin hangi modelinde fabrika cikisli klima mevcuttu bilgisi olan varmi?
paran varsa 99 2001 arasý bi slx alýnýr neredeyse bi corolla rahatlýðýnda binilir.
þahinle slx arasýnda motor tesisat far panjur stop lambalarý model yýlýna göre depo yönü göðüslük koltuklar klima orj lpg direksiyon ayarý hidrolik direksiyon ön cam otomatiði kapý döþemeleri kapý iç kollarý ve dayamalarý vites konsolu el freni koluna kadar baþkadýr þahinle slx arasýndaki en buyuk farký ise çalýþtýrdýðýndaki þarj dinamosundan gelen o çok tatlý puuuuggg sesidir
yeterli sanýrým :D
Motoru biten kartal,doðan,þahine audi 80 veya suzuki dizel motorlari swaplamak yeni mi adet oldu orj motorlari toplamaktan daha mi karli oluyor, birde performans acisinden ne gibi farkliliklar olur?
o dizel motorlar orjinalden var
aslinda dizel þahin alýp 1,9 jtd yada 1,3 multijet swaplamak lazým :D
O sizin keyfinize kalmýþ birþey. Bana gitsin gelsin derseniz normal bir þahin iþinizi görür. Ben hidrolik direksiyon olmadan yapamam, kim elle tek tek kapý kilitler derseniz 1998 sonrasý bir þahin gayet iþinizi görür. Ben zevk yapýcam arada bincem, 4 vitesli kahve rengi torpidolu 88 89 bir þahin olur sizin için :)
Dersenizki ben otomotik cam olmadan yapamam, biraz rahat olsun, sis farý olsun, ses yalýtýmý daha iyi olsun, koltuklarý kadife ve daha konforlu olsun,görseli olsun, direksiyon yükseklik ayarý olsun vs vs biraz daha detay olsun Doðaný tercih edin :)
Merhaba,
Dogan SLX 1.6lt tek nokta enjeksiyon alt kelebek capini soyleyebilecek bir arkadasimiz varmi acaba ?
Selamlar
Arkadaþlar arabayý ilk aldýðýmda bir hevesle ses sistemi için arkalara pioneer hoparlör almýþtým. Ses sistemci arka saçý kesmemiz lazým dedi bende heralde azýcýk kescek hoparlörler kadar dedim, iþlem bittiðinde arkada büyük bir boþluk gördüm. Etiketçiler hep kestiriyor biliyorum ve belkide piyasadaki tofaþlarýnýn yarýsýnýn kesik þu an. O zamanlar çok takmadým ama þimdi çok piþmaným keþke kestirmeseydim. Arabanýn rigitliði azalmýþtýr diye düþünüyorum. Sizin bu konu hakkýnda görüþleriniz nedir?
Zaten güvenli bir araç deðil sað salim kurtulmuþsunuz geçmiþ olsun
Konuyla alaklaý, bilgili daha yapýcý, mümkünse tofaþý olan ve bu iþle bilgisi olan kiþilerin yorumlarýný bekliyorum.
Konunun yeri burasý mý bilmem ama benim aracýmda da dikey þekilde durmak üzere 2 adet oval için kesmiþler.Orasý normal þartlarda aracýn çok önemli bir bölgesi.Ancak bizim ülkemiz saðolsun birþey olmaz kafasýndan çýkamadýðýmýz için kesildi hep o paneller.Aracýn arkadan aldýðý darbelerde o bölge katlanmayý engelliyor.Dikkat ettiyseniz o parça dümdüz sac deðil biraz girintili ve çýkýntýlýdýr.Bu da güçlü olmasýný saðlar.
Ben aracý restore için boyaya aldýðýmda o kýsmý kapatýp,yeni bir pandizot yapýp o þekilde kullanmayý düþünüyorum.
Aracýnýza keþke montaj yapmadan önce hoparlör yükseltme plastiði veya ahþabý alsaydýnýz.Kesmeden de montaj oluyordu.
Arkadaþlar þuan 1984 deve kartal diye tabir edilen kartal topluyorum. Bagaj kapaðý çok çürük çýktý macunla falan kapanýcak gibi deðil. O yüzden bagaj kapaðý arýyorum ama hiç bi yerde bulamadým. Bi kiþide varmýþ 450 tl para çekti bana yuh amk dedim. Komple 87 çürüksüz kupaya 600 çekiyorlar onu takarým daha iyi. Çevresinde parçacýsýnda yada çýkmasýnda bu bagaj kapaðý olan varmý ? Badem far ve metal panjurda lazým ama onlarýn acelesi yok. Önce bagaj kapaðý tabý elinde far ve panjur olan varsa alýrým
Göbekten vites kartal mý bu?
göbekten deðil 131 kartal benimkisi
http://cdn.gecmisgazete.com/assets/h...0739_11370.jpg
Bir ihtimal Ýstanbul atatürk oto sanayide olabilir ama gidip bakmanýz gerekli
O zaman çýkmacýlarla pazarlýða hazýr olun.Çýkmacýlarýn inanýlmaz bir fiyat anlayýþý var.Focus'un 16 jantý için gittik.280 lira istedi.250 ye býrakýrým dedi jantý.Kenarlarý hafiften sürtme izli falan jantýn.Kýzgýnlýkla gittik sýfýrýný 270 liraya bulduk.
Akslarý çýkma 600 dediler.175 liraya sýfýrýný bulduk.Nasýl bir fiyat tarifesidir anlamadým...
@1074 ne tuttursam kardýr kafasýnda hepsi.bugün 15 tane çýkmacý aradým kimsenin elinde yok.zaten çoðu bu kasayý bilmiyor bile çok az üretilmiþ bu kasa bende toplayacak en zor arabayý bulmuþum. :)
deve kasa deðil kambur kasa dersen daha net sonuca ulaþýrsýn taylan abi :)
zaten dikkat et çoðu eski kasa kambur kartalda þuan yeni kasa bagajý vardýr,hem bulunmaz hemde bulunsada deli para istiyolar kupa almak daha mantýklý geliyor tabiki..
biz istanbulda bulamýyoken siz çanakkalede biraz zorlanýrsýnýz diye düþünüyorum kamburun parçalarýnda facebook gruplarýnada bi yaz þansýný dene derim abi
istanbulda bulursan yardýmcý olurum özelden yaz abi bana no mu vereyim.
Bizim burda deve diyorlar ondan aðzým öyle alýþmýþ ama parçacýyý ararken 83-84 diyorum. Aynen çoðunda yeni kasa kapaðý var ama ben koymam araba karakteristlik özelliðini kaybeder. Sonra ne anlamýþým kartal toplamaktan. Bakalým en olmadý muayneden geçmek için,içini fiberle macunla doldurucam. 0533 251 43 64 whatapptan yazarsýn valla cok makbule geçer :)
Tam öðrenci iþi araba diye düþünüyor'dum'. Parçasý ucuz tamiri kolay üzerinde zevkle uðraþýlýr diye ama hem yakýtýnýn ne kadar olduðunu bir türlü kesinleþtiremedim hem fiyatlar inanýlmaz seviyelere çýktý..
Gri bi doðaným olsaydý ne güzel olurdu halbuki
En son ben mesaj atmýþým, Doðan'ým olsa diye. Gri Doðan olmasa da bugünden itibaren beyaz Þahin'im var :D