Abi fotoğraflar çok büyük :) Ama plaka çok iyiymiş, soyadım ER :)
Printable View
Abi fotoğraflar çok büyük :) Ama plaka çok iyiymiş, soyadım ER :)
eyvallah kardeşim bizim soy adımızın baş harfleri önemli olan doğan burada resimler için kusura bakmayın daha büyükler bu kadar yapabildim :D
doğan l-sl ve slx motorun farkı nedir?
l de eski tip motor vardır 131lerde kullanılan. sl lnin tempra motorlu versiyonudur. Slxte tempra motorludur. fark bu :)
daha önce soran yada yazan oldumu bilmiyorum bütün sayfaları okuyamadım
124 hacı muratları seviyorum ve alıp performanslı hala getirmek istiyorum şehir içi kullanılacak turbolu turbosuz ne gibi modifikasyonlar yapabailirim kaça mal olur bilgisi olan varmı? kaç hpye çıkabiliriz ortalama?
l motor yoktur.s-sl-slx de motor kodu deilde kasa kodu olarak düşün.benim bildiğim kadarıyla 93 yılında doğana tempra motor diye tabir edilen motoru koydular ön camlar otomatik devir göstergesi falan koydular sl oldu sonrasında s slx ve slx 1.6i.e çıkardılar bu motorlar nerdeyse aynı. slx i.e o tek nokta enjeksiyon sistemine sahip ama bu motorların yüzde 90 gibi birçok parçası biribirine uyumludur.
arif arkadasımız bu biara videosunu izlediğim 124 vardı arabada 4 kişi turbolu o mu?
suan düşünme asamasındayım zaten eşim için almayı düşünüyorum aslında ama birazda oynayarak zevkli hala gelirmi diye düşünüyorum
piyasanın içindeyim ama turbo olayına girersem onu yapabilecek (sorunsuz) usta çıkarmı bilemem
turbo şahin motoru vardı sitede satılık onlar 124 lere uyumlu oluyormu acaba
evet videodaki arkadaş dogan motoru vardı galiba ondan bahsediyorsun sanırım abim bu sorun un cevabı malesef evet:D uydurursun ama motor kulağı +şaftla oynma yapman gerekiyormu bilemiyorum ama eğer sırf eşin için alacaksan bence uno düşün şu ara piysası baya düştü hem görünüş olarak güzel hemde konforlu ee nede olsa bayan arabası olacak bence onlara bi göz at atmosferik alarak bişeyler yapmayı düşünürsen o motorlar daha sağlıklı:icon_tup:
sanırım bu 1.2 Turbo Murat 124 0-200 - YouTube :D
valla bakıyorum net karar vermiş değilim sadece 124 nostaljik araba bakımlı temiz bulup şaka makinası olabilir diye düşündüm :D
birde bunu Gelin Ankaranın Tanınan plakası 06 TU 987 ile bir tur atalım - YouTube izleyince kesici falan çok hoşuma gitti tabi bu yeni kasa doğan ama :D
peki doğan L yani eski tip motor 70 küsür beygir tempra motor olan 90küsürlük beygir mi artıları eksileri nelerdir başka?
kısmen yanlış.şöyle özetliyeyim,
yeni kasa doğanlar ilk olarak 88de çıktı şahinden fark ı 5vites olmasıdır ve kozmatiksel farkları vardır.
90 da doğan l üretildi sis farı farklı koltuk döşemeleri farklı torpido otomatik camlar v.s farklılıklarla üretildi. 92 sonundada sl üretildi lden görsel olarak bir farkı yoktur birebir aynıdır. sadece motor farkı vardır.
93te slx serisi üretilmiştir farkı ise makyajlanmış olasıdır. 94te seriye s eklenmiştir. slxe göre daha az donanıma sahip bir seridir şahinle slx arası bir modelde denilebilir. 98 sonunda biraz daha detaya girilmiştir. yükseklik ayarlı direksiyon enjeksiyonlu motor farklı jantlar farklı panjur şeklinde slx 1,6 ie nin üretimine başlanmıştır 98 sonundasin üretimi durmuştur. 99da doğan 1,6 ie üretilmiştir slx ienin aksine artık çelik jant standar veya ops. değildir. 2001de benzin deposu kapğı sola alınarak depo aşşağıya alınarak bagajda büyük litre kazancı olmuştur 2002 sonundada üretimi durmuştur. l serisinden sonraki tüm motorlar tempra motorudur. şahinlerde ise 95 başında şahin s serisi ile tempra motoruna geçilmişrir. 99da enjeksiyon eklenmiştir. 97 98 yılında unolarda kullanılan 1,4 motorlar eklenmiş. 99 dan sonra bunlarda enjeksiyonlu olarak üretilmiştir. ayrıca şahin ve kartallar 89 90 yıllarında orjinal dizel olarak çok az üretilmiş fakat beklenen ilgiyi görmemiştir. 89 da normal şahin 12 milyon lira iken dizelin fiyatı 21 milyon tl.
eski motorlar 80 hp , yenilerin 96 hp olarak geçmektedir fabrika verilerinde fakat bunlar sea normlarına göredir.
İkisininde bakımı kolaydır parçası ve ustası boldur. eskiler daha az tüketir yeniler daha fazla yakar enjeksiyonlular biraz daha fazla yakar. eski tip motorlar 88-89 da üretilen serilerde 4 viteslidir performansı oldukça şaşırtmıştı beni.
yani öyle ahım şahım bir fark olduğu söylenemez.ama hissettirdi bana. 4 vitesli olan şanzuman ile eski tip motor cok uyumlu diyebilirim. bende zamanında sıfır aldığım şahin 1,6 ie bir sıkıntı yaşamadım bir tek ecu ile ilgili sorunum olmuştu. hee birde çok yakıyor. şöyle söyleyeyim 20 tl gaz ile 70 75 km gidiyor yazın bu 80ni buluyor. eski tip motorda 100 rahat yapılır.
ben eski tip motoru tercih ederdim.
koray arabaya gider yapıyor :D