User Tag List

Sayfa 54/58 İlkİlk ... 4445253545556 ... SonSon
1093 sonuçtan 1.008 ile 1.026 arası

Konu: Official TOFAS Thread

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bir konuda yardım istiyorum,

"2000 Sonrası Kartal Kesmesi Şahin Doğan"

Ben mantık olarak buna zaten inanmıyorum tofaş gibi maliyetten kaçan bir fabrika hayatta bunu yapmaz kartal zaten az üretilen bir seri, ustayım esnafım diyen birini bozmam için bana resmi elle tutulur bir belge yazı vs lazım.

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bir konuda yardım istiyorum,

"2000 Sonrası Kartal Kesmesi Şahin Doğan"

Ben mantık olarak buna zaten inanmıyorum tofaş gibi maliyetten kaçan bir fabrika hayatta bunu yapmaz kartal zaten az üretilen bir seri, ustayım esnafım diyen birini bozmam için bana resmi elle tutulur bir belge yazı vs lazım.
    bunu nereden duydunuz ????

2000 senesinde kartalları topladıkları doğru ama kesmek için değil. Kesilen yerleri oldu. O da doğru fakat şahin doğan olmadı.ama kulaktan kulağa kesile kesile şahin doğana dönmüş iş...
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mkerim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bunu nereden duydunuz ????

2000 senesinde kartalları topladıkları doğru ama kesmek için değil. Kesilen yerleri oldu. O da doğru fakat şahin doğan olmadı.ama kulaktan kulağa kesile kesile şahin doğana dönmüş iş...
    Aynen abi bu söylenti yüzünden esnaF dediğim abi dediğim adamla seviyeli bir şekilde tartıştım, herif çevremde 3-4 arkadaşın arabasına bu şekilde *** attı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen abi bu söylenti yüzünden esnaF dediğim abi dediğim adamla seviyeli bir şekilde tartıştım, herif çevremde 3-4 arkadaşın arabasına bu şekilde *** attı.
    2000 yılında kartal kargo diye bir araba ürettiler. enjektörlü, hepsi beyaz renkte ve sadece önde iki koltuk, arka kapakta cam var gerisi teneke kaplı. sonra evdeki hesap çarşıya uymadı. boğaziçi köprüsünden geçebilmesi için arabalara istanbul valiliğinden izin istendi. Bu arada arabalar çoktan bayilere gitmişti. Sonra valilik olmaz deyince arabalar gerisin geriye gitti. Sizin duyduğunuz kesilme işi burada başladı. Arkaya koltuk taktılar. cam taktılar. ve normal kartal olarak sattılar. Fark etmeniz için eskiden kalan izler ise. Bütün arka tarafın içi bakalit kaplıdır. ve arka tarafın alt tarafı kalın sac levha ile güçlendirilmiştir. yani yükleme yaptığınızda stepnenin üzerine çökme falan olmayacak şekilde tasarlanmıştı. koltuklu hali bile diğer kartallardan daha sağlamdır. ve yük taşımaya daha elverişlidir.
    kesim işine gelince sizde onlara söyleyin bir kartaldan iki serçe çıkatrmışlar. o kartaldan bozma şahin doğan yok. diye. Atan atana zaten.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000 yılında kartal kargo diye bir araba ürettiler. enjektörlü, hepsi beyaz renkte ve sadece önde iki koltuk, arka kapakta cam var gerisi teneke kaplı. sonra evdeki hesap çarşıya uymadı. boğaziçi köprüsünden geçebilmesi için arabalara istanbul valiliğinden izin istendi. Bu arada arabalar çoktan bayilere gitmişti. Sonra valilik olmaz deyince arabalar gerisin geriye gitti. Sizin duyduğunuz kesilme işi burada başladı. Arkaya koltuk taktılar. cam taktılar. ve normal kartal olarak sattılar. Fark etmeniz için eskiden kalan izler ise. Bütün arka tarafın içi bakalit kaplıdır. ve arka tarafın alt tarafı kalın sac levha ile güçlendirilmiştir. yani yükleme yaptığınızda stepnenin üzerine çökme falan olmayacak şekilde tasarlanmıştı. koltuklu hali bile diğer kartallardan daha sağlamdır. ve yük taşımaya daha elverişlidir.
    kesim işine gelince sizde onlara söyleyin bir kartaldan iki serçe çıkatrmışlar. o kartaldan bozma şahin doğan yok. diye. Atan atana zaten.

Aynen abi mantıklı adamda bunu düşünüyor ama nato kafa olayı bu resmi bir belge bir şey bulursam sokacağım gözüne.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benzin kapağı sağ arkada olanlar kartaldan çevirme denilirdi sanayide hakkaten

boosted_pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000 2001 yilinda tafas fabrikasinda staj yapip daha sonra fiat servisinde calisan bi arkadasimin anlattigi kadariyla fabrikanin elinde cok fazla kartal kasasi kalmis onlarda tavanini degistirip sahin dogan yapmislar hatta fabrika sifir binlerce bos kasa satmis

2001 olup depo kapagi camurlukda olan sahin doganlara dikkat edin arka koltuguda kartal gibi yatarli tip.

_driver_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi bu araçlardan biri kartadan çevirme mi?
    depo kapağı yerleri farklı
    Connecting site...

Connecting site...
    Alıntı mesutt1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    skodaya tam kocaman oha diodum ki driver abi içimi okudu
    Alıntı doncarlo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    saxoda sertleşme kronik pompayı kontrol edin.

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _driver_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Connecting site...

Connecting site...
    öyle deniyor ama şehir efsanesimi yoksa gerçekmi belli değil herkes birşey diyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2000 2001 yilinda tafas fabrikasinda staj yapip daha sonra fiat servisinde calisan bi arkadasimin anlattigi kadariyla fabrikanin elinde cok fazla kartal kasasi kalmis onlarda tavanini degistirip sahin dogan yapmislar hatta fabrika sifir binlerce bos kasa satmis

2001 olup depo kapagi camurlukda olan sahin doganlara dikkat edin arka koltuguda kartal gibi yatarli tip.
    soldan depolu olanların koltuğu yatıyor zaten farklı bir pandizotları varda ben buna resmi bir ağız veya belge bişey olmadan ihtimal vermiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öyle deniyor ama şehir efsanesimi yoksa gerçekmi belli değil herkes birşey diyor
    Connecting site...

bunun gibi bir kaç kişide kartaldan kesme değildir yazmış

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _driver_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Connecting site...
    Connecting site...
    orijinal lpg montajı var o arabalarda....

Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dediğim gibi sizde iki serçeden olma diyedilirsiniz.

Alıntı boosted_pug Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

onlar lpg li.. hemde fabrikanın montajını yaptığı lpg var..

fabrikada staj yapanın bunları görmesi imkansız. bu dönüşüm servislerin bünyesinde yapıldı..

not: bende fabrikayı yukarıdan gören evde oturuyordum hiç böyle bişeye denk gelmedim..
    atmak serbest ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koray gelsin buraya fabrikaya gönderelim sorştursun en sağlamı o

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    koray gelsin buraya fabrikaya gönderelim sorştursun en sağlamı o
    koraya gerek yok, kontrol edilecek yerler. depo kapağı bilinenin dışında ise bakınız arabadaki lpg kitine. orijinal tofaş fabrika montajı olmalı.
    ben o tarihte normale dönüşmüş arabadan aldığım için biliyorum. kesme biçme oldu diyen sadece konduracak bir şey bulamadığından yada 15 senede şehir efsanesi buraya geldiğinden konuşuyordur. Eski bir tofaş bayine sorun özellikle istanbulda olsun. not:kurşunlu benzini arabasına almış olanlardan olsun yoksa bilmez kurşunsuz benzin gençliği

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim bildiğim doblo v.s. cıktıgı için elde kalan kartal alt takımına doğan kupası oturultuguydu.

bende tavan kesmsler v.s. diye inandım hep sordm bunu nasıl kim kestide doğan oldu diye

Kubilay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğan şahinin arka çamurluğu kartaldan kısa diye biliyorum. Tavanı değiştiren fabrikanın arka çamurluğu da değiştirmesi gerekmez mi? Depo kapağı sol arka çamurlukta olanlar fabrika çıkış lpgli oluyordu, kartal çamurluğu olması saçma geldi bana.

Ama yatar koltuk mevzusu ilginçmiş hakikaten. Bu bilgi beni de çelişkiye düşürdü.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kubilay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Doğan şahinin arka çamurluğu kartaldan kısa diye biliyorum. Tavanı değiştiren fabrikanın arka çamurluğu da değiştirmesi gerekmez mi? Depo kapağı sol arka çamurlukta olanlar fabrika çıkış lpgli oluyordu, kartal çamurluğu olması saçma geldi bana.

Ama yatar koltuk mevzusu ilginçmiş hakikaten. Bu bilgi beni de çelişkiye düşürdü.
    yatar koltuğu gördüğünüz araba kimbilir kaç el değiştirmiştir. orijinalde olsa idi mutlaka dikkatimi çekerdi

DoganSuper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yatar koltuğu gördüğünüz araba kimbilir kaç el değiştirmiştir. orijinalde olsa idi mutlaka dikkatimi çekerdi
    depo solda olan şahin doğan farketmez hepsinin koltugu orjinal yatarlıdır. bunlarda bu kesme diye bahsedilen arabalar işte.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DoganSuper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    depo solda olan şahin doğan farketmez hepsinin koltugu orjinal yatarlıdır. bunlarda bu kesme diye bahsedilen arabalar işte.
    sıfırdan yatar koltuklu şahin???
    vitrinde hiç görmedim......

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)