diff'i kaynatmak bence çok gereksiz dönüşlerde sıkıntı çekebilirsiniz..
Printable View
diff'i kaynatmak bence çok gereksiz dönüşlerde sıkıntı çekebilirsiniz..
Tofaş Kuş Seri 35 ledli Sis Gündüz farı Seti | FİAT | ElifTuning.com |
Yorumlarınız nedir çok hoşuma gitti :D
yay olarak sertlik yumuşaklık kaç cm basmak istiosun bir çok seçenek war ankarada yaşıyosunuz sanırım ivedik ayanlar amortisör ziya abi var ona gidersen senin amortisör işini halleder takıcağın jantı tak öyle git , yanlamak istiyosan 13 jant tak dibine kadar bas diferansiyel kitleme sınıntılı oluyor günlük kullanıma hiç iyi olmaz kule gergisi öne ve arkaya çok mantıklı birşey ankarada yapan tornacılar var araştırırsan bulabilirsin şimdiden kolay gelsin
esnemesinden memnun değilim demişsin.sen nasıl bişey istiyorsun.zıpzıp zıplasınmı istiyorsun.çok sert olsun dersen mercedes yayı tak.ama çok rahtsız olursun benden söylemesi.
amörtisörün üzerindeki yay yuvasını kaç cm indirmek istiyorsdan o kadar aşagı kaynattır.yayıda hiç elleme.öylece kalsın.arkada takoz varsa aldır.yaylardanda 1bucuk 2 bakla kestirebilirsin.
jantı taktıktan sonra bu işlemleri yap.
diff kaynatma işine hiç girme.haftada bi günlük zevk için o riske girilmez.motorunu biraz daha güçlendirsen kilite falan ihtiyacın kalmaz zaten...
kule gergisi süper olur herseyiyle hesaplı kitaplı yapılırsa.
kolay gelsin
jant cms 40 215 takacağım günlük kullanım bi araç olduğundan zaten haftada 600 km cıvarı yol yapıyor belkıde daha fazla kilit sıkıntı yapıyorsa vazgeçtim
aracın takozları felan duruyor hiç ellenmedi aldığımızda bakkal bi amcadan 69 binde aldık 15 gun sonra tam 1 sene olacak ve araba şuan 98 binde :)
ben çok esnemesini istemiyorum öne yığılma yapıyor buda pek hoşuma gitmiyor arkaya 3 4 kişi oturunca arabanın surtme yapmamasını ıstıyorum okadar sertlık olsa yeter sanırım pek anlamıyorum bunaltıyorsamda affola bilgi toplamak amaçlı yazıyorum...
birde motoru güçlendirme demişsiniz ne yapmamız gerekiyor.? Aşırıya kaçmadan araba 1.6 ie 2001 model
cms 40 215 lastik işindende bence vazgeçmelisin.öle 3 4 kişi binecek sürtmeyecek dersen o iş yaş.araban 98binde org.camurluk orası burası mahvolur sürtmeyi halledicem derken.
14 15 hafif offsetli yada offsetsiz bi jant takarsın kibar bi lastikle on numara olur. hiçbiryeri oynamadan sürtme işinide halletmiş olursun.jantları taktıktan sorada basma işine girersin.
15 jant taksan motoru güçlendirmene gerek yok. yormaz zaten arabayı.kaliteli ve hafif jant secersen yararına olur.güzel bi subap ve yakıt ayarıyla aracın performansıda iyileşir.daha fazlasını istersende aşırıya kaçmadan bi dereceli egzantrik takarsın ilerde.o kadar. :D
65 liraya ön için kule gergisi buldum ayarlanabilir uygunmu.?
kadir cms ile 215 alıcaksan bendekileri kaçırma cidden güzel lastikler
okey kadir :)
bence fiyat uygun ama metin görürse net yazar uygun olup olmadıgını o daha hakim piyasaya
slx motordan sadece egzantrik güç veriyor diyen varsa bana lütfen pm atsın bide ben öğreneyim nasıl alıyorlarmış gücü ,
bütün arabalarda bi güç eğrisi vardır vs vs .... egzantrik taktım 10 hp açık hava filtresi taktım 5 hp tamamen yalan kendilerini kandırmakdan başka bişiy değil , amcam alıyo bi açık hava filtresi kep yaptırıyo kendini tatmin ediyo olabilir ayrı konu , yaa motorun sıcaklığını tekrar pistonlara yolluyo onu hiç düşünmüyo araba eskisinden de kötü gibidiyo ama işte bilinen yanlışlar var , hiç bir araba sıcak hava sevmez zararlıdır neyse konumuz bu değil gelelim egzantrik e Türkiyede bilinen bir yanlış var örn, egzatrik takıldı arabanın silindir kapağına giren hava mesela 7000dd kaldırıyo diyelim hadi egzantrik taktık araba 7500 çevirdi ama araba 7000 dd den sonra güç bandı aksine iniyor , işte göz olarak sen devir saatinden yüksek görüyorsun ama motor olarak eksilere gittiğinin farkında bile değilsin . kapasitesi o kapakdan içeri o kadar a-f giriyo 500 dd fazla çevirecem die hem güçden oluyo hem motora zarar veriyo buna benzer bi örnek vermek gerekirse kimi zaman duyuyoruz orjınal atmosferik araba çipli eksozlu headers lı arabayı geçdi diye , çip yapılıyo ama neye göre hazır çipi atıyorlar noldu '' bak ben fazla devir çeviriyorum seni geçerim '' düşüncesi ortaya çıkıyo ama orjınal makine geçip gidiyo '' istisnalar kaideyi bozmaz '' bi arabaya egzantrik takcam devir çevircem hp , tork istiyorum diyorsan yay şapka , dereceli , ayarlı kasnak , yüksek sıkıştırmalı piston , port&polish ve remap yapmadıkdan sonra neyi takarsa taksın kendini kandırır ........
son bişi daha dicem tofaşlar için el yapımı dereceli egzantrik yapıyoruz yok 290 derece yok 308 derece lütfen inanmayın arkadaşlar yarısı kamlarını kaynakla uzatıyo derece diye bişi kalmıyo ortada , kamı yükseldikçe dereceli olduğunu sanıyorlar :D yarısıda tipo mpi ve uno hobby egzantriklerinin kamları biraz yüksek çıkıyo diye dereceli diye satıyor daha neler neler var anlatsam sayfalara sığmaz ama lütfen bilinçlenelim artık ....
kimse yanlış anlamasın amacım bilgi paylaşmak :heyoo:
2001 model 1.6 ie doğanlar kaç bg birde kartaldan kesmeleri mi ne varmış aralında fark varmı.?
http://image5.sahibinden.com/photos/...4138036k82.jpg
Kartaldan çevirme doğan işte depo kapağından çözebilirsiniz. direkde olursa doğan arka çamurluğun üstünde olursa kartaldan cevirme doğan dır.
http://arabamcdncube.dmcimg.com/Ilan...an_2960886.jpg
arasında fark varmı motor yürüyen sanzuman vb
Vaybe bunu daha yeni öğrendim :)
arasında fark varmı motor yürüyen şanzuman gibi
şahin doğan kartal 1996'dan sonra tempra motorlu yatık motorlu olarak üretildi hepsi aynı yanlız benim bildiğim kartalların direksiyon turu biraz daha fazla onun dışında bir farkları yok.
Hatta 2005 yılında bir kaç arkadaşım kartaldan cevirme doğan arıyordu deposu altta içerde değil diye kartaldan cevirme doğan bulmak aslında daha mantıklı.
arkadaşlar arabayı iyi incelerseniz, kartaldan kesip doğan yapmaları mümkün değil sadece yakıt ve ya alt tarafı aabanın kartaldan alınma ve bence arkadan çok çirkin duruyor doğan alıcak olursam depo sağdan olanı özellikle tercih ederim.
benim ki kartaldan kesme oluyor ben memnunum da dün liseye başladığım yılda aynı okulda okuduğum bir arkadaşıma denk geldim okulu bırakıp sanayiye başlamıştı yok onlar 60 65 bg felan demişti pek bilmediğimden aklıma takıldı birde şanzuman dişleri incemi öyle garip bişeyler söylemişti biraz aydınlatırmısınız.
Valla pek bir fark yoktur tofaş oturup da doğan için bir dişli kartal için ayrı bir dişli üretmez uğraşmamışlardır zaten mantıksız olur kartal doğan ın sw olan modelidir arasındaki tek far bagaj hacmi o kadar bide kartal yük taşıma olayından biraz daha yüksek gelir yaylardan dolayı.
Arkadaşlar 1.6 şahine takılabilecek egsozlar nelerdir ? Cutout lu yada vanalı nasıl denirse öyle yapmam gerekiyor..Yardımlarınızı bekliyorum :)
Depo kapağı sol arka çamurlukta olan şahin veya doğanların hepsi kartaldan çevrilme mi ?