User Tag List

Sayfa 37/58 İlkİlk ... 27353637383947 ... SonSon
1093 sonuçtan 685 ile 703 arası

Konu: Official TOFAS Thread

halilcan9455 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı enginetune Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tofaş serileri fabrika çıkışlı üçe ayrılır. İlk çıkanlar düz karbiratörlü motordur. Örnek olarak doğan L ve eski şahinler. Daha sonra üstten egzantrikli motorlar yani piyasa diliyle tempra motorlular çıktı diğer motordan farkı sistem karbiratörlü olmasına rağmen üstten egzantrikli olarak üretildi. Fabrika çıkışlı 200 km/h ibrelidir bu araçlar. Benzinde Rahat bi şekilde 180-200 görebilirsin. Genelde bu modeller Şahin S, Doğan S ve Kartal S tir. Sanayide p.ç motorlu diye ün salmıştır S serileri. İlk olarak 95 model Şahin, Doğan ve Kartal da kullanılmıştır bu motorlar. Daha performanslıdır. En son ise ( 1999 - 2002 ) enjeksiyonlu ( yarım enjeksiyonlu ) beyinliler üretildi bunlarda gelende model ibaresinin yanında i.e olarak belirtirler.
    Modellere gelecek olursak ilk çıkan tofaş serileri L idir. 93'ten sonra SLX ler çıktı doğanlarda daha sonra 95'ten sonra S ler çıktı tempra motorlu. L en düşük modeldir. S ler üstten egzantriklidir. SLX ler tofaşların en full modelleridir.
    Şahin mi Doğan mı Kartal mı dersen Doğanlar Şahinlere göre biraz daha donanımlıdır konfor açısından. Kartalların derli toplularını bulursan ne ala kaçırma derim .
    5000 tl bütceyle 90 - 94 arası şahin bulabilirsin .
    bizim araba ne oluyor
    93 SL
    Alıntı gokhan07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uyması için öncelikle arabada bi beyin olması lazım oda senin arabada yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcan9455 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bizim araba ne oluyor
    93 SL
    bi sürü anlatmış ama eksik olmuş

SL modelide L nin bi üstü sayılır 92 93 yılları arasında üretildi.

Motoru üsten egzantirikli S motoru, L ninki ise eski motor.

Drft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SerhatA. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

SL modelide L nin bi üstü sayılır 92 93 yılları arasında üretildi.

Motoru üsten egzantirikli S motoru, L ninki ise eski motor.
    buna ek olarakta dogan s 94 de vardı ve üstten egzantrikler 94 senesinden itibaren basladı
    Ancak Mücadele varsa zafer vardır!

powerfuL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tofaş serileri fabrika çıkışlı üçe ayrılır. İlk çıkanlar düz karbiratörlü motordur. Örnek olarak doğan L ve eski şahinler. Daha sonra üstten egzantrikli motorlar yani piyasa diliyle tempra motorlular çıktı diğer motordan farkı sistem karbiratörlü olmasına rağmen üstten egzantrikli olarak üretildi. Fabrika çıkışlı 200 km/h ibrelidir bu araçlar. Benzinde Rahat bi şekilde 180-200 görebilirsin. Genelde bu modeller Şahin S, Doğan S ve Kartal S tir. Sanayide p.ç motorlu diye ün salmıştır S serileri. İlk olarak 95 model Şahin, Doğan ve Kartal da kullanılmıştır bu motorlar. Daha performanslıdır. En son ise ( 1999 - 2002 ) enjeksiyonlu ( yarım enjeksiyonlu ) beyinliler üretildi bunlarda gelende model ibaresinin yanında i.e olarak belirtirler.
    Modellere gelecek olursak ilk çıkan tofaş serileri L idir. 93'ten sonra SLX ler çıktı doğanlarda daha sonra 95'ten sonra S ler çıktı tempra motorlu. L en düşük modeldir. S ler üstten egzantriklidir. SLX ler tofaşların en full modelleridir.
    Şahin mi Doğan mı Kartal mı dersen Doğanlar Şahinlere göre biraz daha donanımlıdır konfor açısından. Kartalların derli toplularını bulursan ne ala kaçırma derim .
    cok acıklayıcı olmus tesekkur ederım

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi paylaşıma saygı. ama bi sürü anlatılmış bi sürü eksik var. Bence yanlışta var.

L nin en düşük versiyon olduğuna eminmisiniz? L nin üretildiği dönemde başka hangi donanımlı hangi versiyonlar üretildi mesela.?

Şahsen ben arka kafalarda koltuk ve aydınlatmayı ilk doğanda gördüm. orjinal alaşım jant filan.. buz mavisi metalik renk ?

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

131mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi paylaşıma saygı. ama bi sürü anlatılmış bi sürü eksik var. Bence yanlışta var.

L nin en düşük versiyon olduğuna eminmisiniz? L nin üretildiği dönemde başka hangi donanımlı hangi versiyonlar üretildi mesela.?

Şahsen ben arka kafalarda koltuk ve aydınlatmayı ilk doğanda gördüm. orjinal alaşım jant filan.. buz mavisi metalik renk ?

Doğan L Doğanlar içinde en düşük modeldir. Herhangi bir yanlış yok yani
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    itin köpeğin maskarası değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçisi, askeriyim.

enginetune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eksikleri mazur görün tarihler tam olmaya bilir birde bildiğim kadarıyla doğanlar için en düşük model L .
    Etrafında olmasını istediğin kişiler, aslında senin kim olduğunu gösterir.”

Drift King: Do you know who I **, boy?
    Shawn Boswell: You're like the Justin Timberlake of Japan.

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 131mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    90 yılında sadece doğan olarak üretilen araçlar vardı.. 91 ya da 90 sonunda L olanlar çıktı diye biliyorum.. hatta eminim aslında.. L olmayanlarda oz un yarış jantlarına benzeyen bi jant vardı L lerde 5 kollu baklava dilimi gibi olan jantlardan.. L lerde extra olarak elekrikli cam vardı diğerlerinde yoktu.. çok net hatırlıyorum çnkü komşumuzda doğan vardı biz de 1 sene sonra doğan L almıştık düz doğanlarda sinyaller turuncuydu L de beyaz.. yani bu saydıklarım model atlamasına yetmeyebilir şimdiki mantıkla ama o zaman öyle değildi işte

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Germanian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah dışarda görsem 99 model derim

amma ve lakin bu panjurları bi sevemedim ortasında düz çizgi olanlardan takarsan bence daha iyi durur..

ha bide acilen 2 yayı 2 ye bölüp 4 lastiğin altına tak
    Teşekkürler,hemen hemen her pazar yıkıyorum ve her seferinde satılık mı ? sorusuyla karşı karşıya geliyorum ama satmıyorum
    birde aracı baba da kullanıyor,ondan dolayı şimdilik zor basma işlemi,ama aklımda

aşkın al şunun altından yayları beee
    serhat baba kendine yeni araç alsın beklemedeyim,sonrası kolay iş,185 55 14 ve tabi ki basıcaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Drft Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buna ek olarakta dogan s 94 de vardı ve üstten egzantrikler 94 senesinden itibaren basladı
    Aynen 94 Doğan S de var mesela düzeltmeye kalkarsak çok şey var

Düz doğanlar var 88 model 89 model olanlar çelik jantlı falan... doğanların en boşu en düşüğü L değildir, düz doğanlarda vardır.

Alıntı 131mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üste yazdığım gibi düz doğan var doğan L bi üst model oluyor sis farları otomak cam modülü vs vs

Alıntı AskinSrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler,hemen hemen her pazar yıkıyorum ve her seferinde satılık mı ? sorusuyla karşı karşıya geliyorum ama satmıyorum
    birde aracı baba da kullanıyor,ondan dolayı şimdilik zor basma işlemi,ama aklımda

serhat baba kendine yeni araç alsın beklemedeyim,sonrası kolay iş,185 55 14 ve tabi ki basıcaz
    50 yanak tak 50 55 iş görmez 50 tak direk al altından yayları kafadan amartisör milinden 3mm aldır, otur ağla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    55 olsun bizim olsun çünkü yolları görmen lazım
    basma konusunda acımam ama önden gittigi yere kadar arkayı da ayarlarız ona göre işte

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AskinSrc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    55 olsun bizim olsun çünkü yolları görmen lazım
    basma konusunda acımam ama önden gittigi yere kadar arkayı da ayarlarız ona göre işte
    ya boşver yolu nolacak 10 dkda gideceğin yeri 15dk git.. farketmez

enginetune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    90 yılında sadece doğan olarak üretilen araçlar vardı.. 91 ya da 90 sonunda L olanlar çıktı diye biliyorum.. hatta eminim aslında.. L olmayanlarda oz un yarış jantlarına benzeyen bi jant vardı L lerde 5 kollu baklava dilimi gibi olan jantlardan.. L lerde extra olarak elekrikli cam vardı diğerlerinde yoktu.. çok net hatırlıyorum çnkü komşumuzda doğan vardı biz de 1 sene sonra doğan L almıştık düz doğanlarda sinyaller turuncuydu L de beyaz.. yani bu saydıklarım model atlamasına yetmeyebilir şimdiki mantıkla ama o zaman öyle değildi işte

evet sanırım böleydi birbirine karıştı hepsi mesela bende 95 model doğan s var ön camlar otomatik arkadaşımda 97 slx var onda ön camlar bile kollu
    Etrafında olmasını istediğin kişiler, aslında senin kim olduğunu gösterir.”

Drift King: Do you know who I **, boy?
    Shawn Boswell: You're like the Justin Timberlake of Japan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet sanırım böleydi birbirine karıştı hepsi mesela bende 95 model doğan s var ön camlar otomatik arkadaşımda 97 slx var onda ön camlar bile kollu
    slx lerin tümünde elektrikli cam çıktı bi yanlışlık var o işte
    ER teknik ısıtma sistemleri

Kat kaloriferi&brülör&hidrafor

sistemleri montaj tamir bakım..

7/24 servis hizmeti..

ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
    0553 227 39 55

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ah o koltuklar yokmu koltuklar krem gibi sarı gibi olan dogan L koltukları beni benden alıyor tofaş ın çogu özelliğinden nefret ederim ama bi bu koltuklar beni çezbeder..
    ER teknik ısıtma sistemleri

Kat kaloriferi&brülör&hidrafor

sistemleri montaj tamir bakım..

7/24 servis hizmeti..

ev ve işyerlerine mazot ve fuel oil servisi yapılır..
    0553 227 39 55

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    araç şahin olmasın
    slx'lerin hepsi otomatik camdır.

///KDrÖZER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu doğanların , tipo sis camı gibi düz olanlarından mevcutmu

DEJ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne kadar nefret etsemde tofaşlardan, ne zmn biri cümle içinde kullansa tofaş alacağıma R9 alırım desemde, alıp uğraşasım var. parça ucuz+bol.. al yap bi köşede dursun. herkesin içinde bi tofaş sevgisi vardır derlerdi de inanmazdım ama şu milletin ve polislerin önyargısı yokmu vazgeçiriyor adamı .

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Doğanlar 88-90 yılları arasında sadece doğan adıyla üretilmiştir.
    doğanları L en düşük slx en yüksek donanımlı şeklinde ayırman uygun değil. L SL bir seri. slx s ayrı bir seridir. bir başka değişle s ve slx l ve sl in makyajlı yeni versiyonu olarak üretilmiştir.L ile SL arasıda motor ve döşeme haricinde fark yoktur.S ve Slxlerin motorları aynıdır sadece S'in donanımı düşüktür aradaki farkı budur.birde motor bazlı olarak ayırmışssın.3 değil 4e ayrılır. 97-98 yıllarında üretilen 1,4 kalburorlu motorlu 99-2001(2) arası üretilen tek nokta enj.lu 1,4lerde vardır.Birde 180-200 ibre bazlı görebilirsin.Aracların fabrika verisi son hızı 165 kmdir. bilgine
    Youtube kanalım: www.youtube.com/@ardaguven

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)