en tiksindiğimde g yi k yi q yazanlar Allah topunun cezasını vermesin
Geliyorum diceğine qeliyorum diyolar o ne ya :S
en tiksindiğimde g yi k yi q yazanlar Allah topunun cezasını vermesin
Geliyorum diceğine qeliyorum diyolar o ne ya :S
Yazdığım her yazıda herşeyden önce karşımdakilere, yazdıklarımı okuma olasılığı olanlara saygımdan dolayı elimden geldiğince noktalama işaretlerine, imlâ kurallarına, cümle bitişlerinden sonra büyük harf kullanmaya, mümkün olduğunca devrik olmayan cümleler kurmaya, anlaşılır bir dil kullanmaya dikkat ediyorum.
İnsanız elbette hata yaparız, lâkin dilimizi kullanmak aşırı yüksek seviyede özen, bilgi gerektiren bir eylem değil.
Dikkatli ve doğru yazmak ile hızlı ve uygunsuz yazmak arasındaki fark 1 dakikadır..
Bir dakikamızı verelim. Türküz, Türkçe konuşalım... Türkçe yazalım...
bende düzgün Türkçe yazilmasi tarafindayim ama benim gibi yurt disindan foruma katilan arkadaslarin klavyeleri farkli oldugu için bazi Türkçe harfler klavyemizde olmadigi için ne yazikki yazamiyoruz belirtmek istedim.
Bu konuda çok katı olmalıyız Türkçemizi en iyi şekilde kullanmalıyız. trmiliray.com hayatımda gördüğüm en katı Türkçe diline özen gösteren forumlardan biri inşallah bizde öyle oluruz.
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
bende kelimelerin baş harfllerini büyük yazıyordum. uyarınızı dikkate alıp bir daha tekrarlamıcam. bilgilendirme için teşekkür ederim.
bu arada en genel hali ile yazayım ki "de/da" eki eğer dahil edilme durumunda ise ayrı yazılır... bunun dışında birleşik.. mesela bu postun iki üstündeki postta arkadaş demiş ki ;
"bende kelimelerin başharflerini büyük yazıyordum..."
turkçe kullanımına dikkat edilsin diyenlerin içine dahil ediyor kendisini o zaman o de ayrı yazılacak arkadaş
"ben de kelimelerin başharflerini büyük yazıyordum..." olacak..
ve yine kısaca açıklamak gerekirse; yer belirtmelerinde kullanılırsa bu ek o zaman bitişik yazılır.
"arabamda turbo beslemeli motor var", "elimde nutella var" , "bu forumda güzel hatunlar var dediler geldik" gibi.
tabi bu de/da p,ç,t,k ile biten kelimelerde te/ta olur. ayrı veya bitişik olması mühim değil.
"postunu kaydet te gel" , "fitek te olsa ies de olsa honda bu alayına gider!!!111" gibi.
yazım kurallarına da dikkat edelim... en çok gözüme çarpan da ''değişik, deyişik'', ''değil, deyil'', ğ/y kullanım hataları
Konu çok yerinde olmuş, dilimize hepimizin özen göstermesi gerekir.
Başka bir konunun içinde bahsetmiştim ama bir arkadaş dışında destekleyen kimse çıkmamıştı.
YaHu BöYLe YazMaK İçİn URaŞaN İnSaNLaRın BaŞkA İşİ YoKmU !!!!!!!!!!?
qanqa nbr Morq
ii MoRq Sndn nbr
WaLLA ii MoRq
gib yazıları yazanlar uyarı alsında abicim hızlı yazarken harfleri fazla takip edemeyince arada harf eksik olabiliyor
Fastchild, senin yaş grubunda senin gibi düzgün yazmaya çalışanların oldugunu görmek sevindiricitebrik ediyorum seni.
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
@Tunacan
+1
Biraz abarttık bencede.De'yi da'yi ayrı yazmayı bırakalımda emo tarzında yazıları bi büyük bi küçük "arkhadaşh" falan bunlara bakalım öncelikle diye düşünüyorum.
Ben bile şuan bu mesajı yazarken bi hata yaptum "bir" yerine "bi" yazdım.Buda biraz klavye başında uzun zaman geçirmekten kaynaklanan bir durum oldu
özenti gençlik başka da birşey değil dikkat çekmek için yapılan gereksiz hareketler
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)