Jant-Lastik almaya gittiğimde
u:kaliper kapağı takcanmı ?
b:simdi yok almadım.ama takıcam yani
u:takana kadar boyayalım istersen kötü durmasın
b:tamam o zaman boyayalım
u:ne renk istersin?
b:araba gri abi işte cırt bişey olmasın füme olsun.uyumlu olur en azından
u:füme ne renk.
b: Dumur bi şekilde.grinin koyusu.
tamam der gider alır.
Getirir
B: bu gri a.k.
u: fazla sıkarız koyulasır dedi.
Bidaha konusmadım bile
Not:Usta tam bir lazŞimdi lazlar kızmasın bana her şehirden rezilde cıkar vezirde.benim cok laz arkadasım var hepside cok babacan adamlar.
Usta kalfasına sesleniyor.
-Olum tuncay senin neden bu kadar kamburun çıktı ?
-Bilmiyorum usta babamdada var.
-Olum senin şaseyi iyi çekememişler![]()
Geçtiğimiz hafata sonu mekanik ustama uğradım,
b-Ali usta nasılsın?
u-İyidir senden vs..
b-Ali usta vize öncesi difransiyeli sökemiz lazım kaçak var vs diye söyleniyorum.Tek cümlelik cevap geliyor
u-Sen düşünme bunları birşeyler uydururuz a.q![]()
Bir Mercedes servisi: Yıl 1998
Usta içeride bir aracın motoruyla uğraşmaktadır. 280sel kasa 86 model mercedes arabayla bi müşteri gelir. Dükkanın önünde bir miktar gaz verip birrazda korna çaldıktan sonra, yumurta topuklu ayakkabısıyla ayağının tekini dışarı atar yarı beline kadar araçtan çıkarak içeri bağırır.
Yumurta topuk : Ahmet ussssstaaaa !! Yaa benim bu araba otobanda 280'e geldimi bi tırlama yapıyo 300'e doğru kesiyo sonra nesi var ??
Ahmat usta : Kafasını aracın kaputun kenarından hafif uzatır... Si.tir git lan...
Adam aynen gider.
BMW'den Sorumlu Devlet Bakanı
Cok sıkarız koyulaşır süpermiş takipteyim
Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
Bi aksam denemelerden sonra arac rolentide titremeye baslar ertesi gun sanayideyim;
- Usta araba rolentide calisirken cok sarsiliyor ne olabilir?
Ac bakam kaputu.. gaz ver dur gaz ver...
-Motor kulağı olmasın?
Yok yok fanlar balansı bozulmus ondan yapiyor.
- Ya usta arabada oturulmuyor bukadar sallarmi eminmisin?
Yok abi hic bisey olmaz yapistir gez devam et sen
Sanayide bi tur atip geri geldim ve
-Abi sen su mtor kulağını bi sök bak bakiyim.
Aaaa civatadan kırılmıs ipne goruyonmu...
- Abi ben sana dedim![]()
ben ve usta
b. usta yayları kestirmeye geldim.
u. iyi .ok yedin.
b. bak sende çok beyeneceksin.
u. iki gün sonra gelirsen sokmam dükkana.
iki gün sonra
b. usta yaaaa
u. ben sana demedimmi lennn.
b. abi büyüksün yayları ben aldım geliyorum yanına.
u. bıktım lan senden gellll.
2 tane çingene elinde bir bidon ile lastikçi arkadaşımın dükkandan girerek şu soruyu sorarlar
abi gaz varmı?araba yolda kaldıda....
hayır versek nasıl koyacaklardı acaba?
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
abarth egsozu taktıktan sonra egsozun kasaya vurup zıırt diye sewsler çıakrmasından sonra 2-3 kere ustaya gönderdim .susturucu ağır olduğundan onu tutan parça kopuyormuş ve babam her seferinde 10 lira bayılarak değiştiriyordu .4. müydü 5.miydi ne gittiğimizde bu sefer ben vardım.
usta: hoşgeldiniz
ben: hoşbulduk
usta: ne oldu abi
babam:ses yapıyor bu yine
usta:bi bakim dedi arabaya bindin kartelin bi kısmı egoza değiyor dedi 2 kesti kaynak maynak bişiler yaptı .bindi arabaya ses gitti abi dedi
babam: tamam dedi.
ben: ses var hala dedim.
usta ve babam : nasıl ??
ben:bindim arabaya verdim gazı tam 3000 devirde sesin geldiğini bildiğim için 3000 devire sabitledim duyuyormusun usta dedim. .. çırağı da yanında ustanın
yine parça değiştirdi yine ses gitmedi bundan sonra 1 kere daha gittilk. ondan sonrada babam s.k.r.m bu işi deyip bir daha da gitmedi .sonrada araba satıldı
Bizde Bi gün Sözde usta biriyle oturuyoruz muhabbet ediyoruz.
106 Gti konusu açıldı kapıdada bi 106 Gti vardı,2.0 kategorisinde en iyi araçlardan biri 106 Dedi,Abi 106 2.0 degil 1.6 Gti dedim,hayır 2.0 yanlış biliyosun dedi,sadece baktım...
Egzoz manifoldumuzun bağlantısı bas çeklere dayanamamış kartele bağlı olan ayağı dibinden kırılmıştır. Egzozcuya gidilir, durum anlatılır;
U: E yok bunda bişey oynamıyor bile yerinden(egzozcu barfiks çekiyor headers ile)
B:Olurmu usta 5 dk sıkarak gittiğimde vurmaya başlıyor sağa sola gel bi sürüşe çıkalım
Sürüşe çıktık, ben sürüyorum. Tam olarak ısınmadan vurmuyor manifold biliyorum zaten
ilk 3-4dk
U:Hani la hiç ses falan yok tıkır tıkır maşallah.
B:Acele etme başlayacak birazdan(sıkıyorum bu arada)
B:Hah bak başladı duyuyon demi nasıl vuruyor sağa sola
U:Yeter aq bu kadar basmana iyi bile dayanmış, BASMAA BASMAA aq nerden bindim bu arabaya!!!
Üstüne dükkana gidilir güzelce yeni ayak yapılır, çay içilir. Usta kıyak geçer para vermeden dükkandan ayrılınır![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)