Adam kayip :D
Printable View
Aynen böyle bi durum olmuştu. Adam rotary e gönül vermiş birisiydi ve çok tecrübeliydi. Arada hafif fanatizm yaptığıda oluyodu ama verdiği bilgilerin yanında solda sıfır kalır.
En son ciddi bi tartişma oldu dahada buraya yazmam dedi gitti. Biraz fazla gittiler üstüne çocuğun.
İşte bunlar hep s2k yüzünden, ne arabaymış gerçekten forumdan adam kovdurttu bilemiyorum yuva yıkmışlığıda var mıdır:D:D
Aynen, insanları bilgilendirmk istiyordu, fakat yanlış verilen bilgiye pek töleranslı değildi. Erken parlıyordu hatırladığım kadarıyla.
Ama illa tanıyan vardır, irtibata geçip yine de bilgi alınabilir.
Hocam aradığın tüm bilgileri RE78.NET Rotary Engine Mazda Rx-7 & Rx-8 Forum te bulabilirsin hatta bu hafta sonu buluşma olacak katılıp kullanıcılardan direkt olarak bilgi de alabilirsin. (Forumun kurucusu da konuda adı geçen Berk arkadaşımızdır)
Şahsi yorumum olarak M5 hiç kullanmadım hatta koltuğuna dahi oturmuşluğum yok ama hem model yılı olarak hem de dış görünüm ve donanım olarak Rx-8 sizi daha mutlu edecektir.
Ben 1 yıldır 2006 model rx-8 sahibiyim yakıt konusunda söylenenler aşşağı yukarı doğru.
Motor konusunda ilk seri makyajsız kasa da çok sorun yaşayan olmuş(ben aracın motoru değişip 300 km de iken aldım) bu da rastgele yağ kullanımından ve bu aracın motorunun az da olsa yağ ile çalışmasını kabullenemeyen sıradan pistonlu motor muamelesi yapıp gazlayıp gazlayıp yağına bakmayan bilinçsiz kullanıcılardan kaynaklanıyor geneli.
Motorumu sağlıklı tutmak için yaptıklarım;
Zorunda kalmadıkça motor normal sıcaklığına gelene kadar aracı hareket ettirmemek,
Özellikle gazladıktan sonra en az 1 dk soğutup stop etmek,
h.sonu kullandığım için garajdan çıkarmadan yağını suyunu kontrol etmek (100-150 km)
Bu araçla pek düz gidilmiyor ama yanlarken özellikle birinci viteste çok devire abanmamak 8000 i geçmemeye çalışmak
Ve Dexelia yağdan başka herhangi bir yağı kullanmamak
Genel olarak dikkat edilmesi gerekenler bunlar.
Donanım olarak herkes RX8 diyorda M5 den haberleri yok sanırım. Şu anda kullanılan çoğu teknolojik yenilik M5 de zaten mevcut.
konfor donanımları vardır. teknolojık farklar nolucak. esp vs
goruntu olarak rx8 daha sportıf surus keyfı olarakta oyleç uzunyol konforlu surusler ıcın m5 tercıh ederım ama..
konuya göz gezdirdim de rx8 ile v10 m5'in aynı yakması ilginçmiş. Ben şehir içinde 14.7 - 15.7 aralığında geziyorum v10 ile. 1800kg boş ağırlığını da hesaplayınca saygı duydum tekrar.
E39 M5 hem günlük kullanımda hem de uzunda çok daha keyiflidir. fakat Rx8 kadar ateşli ve eğlenceli olamaz. aradığınız şey bol hareketli dakikalar geçirmekse m3, rx8 gibi araçlar ideal. konfor da olsun canım isterse basarım ben çok ateşli olmasına gerek yok diyorsanız m5'ler güzel. donanım ve teknolojisi fazla bile..
eski bir rx8 kullanıcısı olarak yorum yapmak istedim...
2007 rx8'im vardı...pist kullanımı çok zevkli ve yol tutuşu gerçekten hayret verici şekilde iyi bir araç..yapılan parça tedariği ile pulley headers filtre egzos biraz performans artışı almak mümkün..
ama bence 2 rotor yerine türkiye de 4 rotor projeleri çıkarsa asıl vankel gücünü gösterir..
motorları düzenli bakım ile gayet uzun süreli dayanır..şehir efsaneleri var..doğru motoru yiyor ama tamir kiti ile side platelerde ve rotorlarda zarar olmadığı zaman çok komik fiyatlara tamir ediliyor..
hele ki güzel ülkemde biri peripheral port olayanı yaparsa o zaman 2 rotor ve doğru yazılım ile 300-400 beygirler atmosferik olarak yakalanabileceğini düşünüyorum...
BMW ile ilgili söyleyeceğim tek şey...adamlar adam gibi araç yapıyor...
başta pek inanamadım da m5e39.net den baktım şimdi speclerine 13.7 diyor karışık olarak inanılmaz bir rakam.. Arkadaşımda focus 2.0 var 11-12 den aşagı düşmüyor şehir içinde (130 luk) basmadıgı zaman oda ... m5 in böyle yakması bence teknoloji veya mühendislik harikası diyebiliriz.. Ama şuna takıldım sport modda 27.9 lt diyor karışıkda :) sport modu ayrımı o 13 lt economy modda diyor çünkü..
bana e39 m5 takası geldi kabul etmedim acıkcası ama suan yine bende r3 rx8 bakıyorum olursa yıne alırım hiç düşünmeden
Doktor abi rx demi karar kıldın?
O zaman sana eş dosttan güzel bir rx bulmak lazım birde onun tadına bakmak için hakkı neyse o olan
Renk takıntın varmı abi hangi renk olursa kabulmü?