Otomobil içinde parça üretildiğini yazmıştım fakat görmediniz galiba (bkz. çimsataş)
Bu yazıyı okumanızı öneririm.
http://www.turkdesignstudio.com/modu...rticle&sid=732
Otomobil içinde parça üretildiğini yazmıştım fakat görmediniz galiba (bkz. çimsataş)
Bu yazıyı okumanızı öneririm.
http://www.turkdesignstudio.com/modu...rticle&sid=732
Doğrudur gözümden kaçmış.
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
bşzde hyundai gibi ortaya karşık yaparız bal gibi olur kore yapıyorsa made in turkey de yapar..
o hyundai dediğin firma dünyanın en büyük 6.üretici ve abd pazarında toyota nın baş belası oldu.
hele bi ulsan hyundai city'i görsen öyle konuşmazsın bence.
yorumları okumadım kendim yorum yapmak istedim, bu ülkede bugüne kadar eğer yerli otomobil üretilmediyse bunda hükümetlerin suçu var diye düşünüyorum, gerekli teşvik ve destek verilmediği için yapılamadı, yapılmaya çalışılanlarda bi şekilde engellendi, eğer bu konuda gerçekten samimiysek bazı konularda girişimciye destek olunmalı diye düşünüyorum. otomobil denen zımbırtı bu ülkenin mühendislerinin yapamayacağı şey değil...
Yaparız yapmasına en alasından ancak..!!!
yaptırmazlarki be anacım...
Sonra korelileri,almanları,japonları,italyanları kıme satacaklar..
Söylenecek cok şey var bu konuda..
Yoksa yaparız hemde en güzelini yaparız
benım bir sözüm var İtalyanlar yapıyorsa... biz onlardan daha iyisini yaparız..
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Bu saatten sonra "üretmek" konusunun yerine marka yaratmanın üzerine konuşulması lazım. Zaten kararlar alındıktan sonra en ekonomik biçimde ya teknoloji satın alınır ya da üretilir. %100 türk safkan olacak idealinde olanlar için üzücü haber tabi bunun hiçbir zaman garçekleşmeyecek olması.
Üretim, tasarım ve seri üretime hazırlanması halledilebilir mevcut olanaklarımızla. Sorun buna kimsenin yanaşmıyor olması başta koç grubu. Benim de gram umudum yok zaten onlardan yana çünkü mantaliteleri belli ne yazık ki.
Devrim ise küçümsenmemesi gereken bir çalışma fakat dünyanın her yerinde insanlar hayatlarının 20 30 yılını harcayarak bu tarz prototip araçları garajlarında üretebiliyolar.
Bekleyip göreceğiz.
Azim Oto Özel Ford Servisi
http://www.azimfordservisi.com/
Bugün gazetede okudum Hyundai CEO'su Steve S.Yang demiş ki "Otomobil üreten 6 ülkenin teknolojisini kimseye transfer etmek istemeyeceğini ve Türkiye'nin neden bir marka ortaya çıkarma ihtiyacı varmış" demiş.Kendileride Ford Cortina,Fiat 124 montajıyla üretime başlayan,ilk modelini devrimden 14 yıl sonra mitsubishi motoru ve morris şasesiyle üretime sokan,ağır konuşucam ama accent'den önce adı bile duyulmayan s.kindirik bir firmaydı.Mitsubishi motor teknolojisini kullandırmak istemeseydi bugün hala mitsubishi motorlu arabalar üreticeklerdi.Tabiri caizse son dönemlerde Amerika pazarında tutuldu diye g.tü kalkmış bir firma.Son zamanlarda Mini'ye kapışma teklif etmesinden belliydi dilinin pabuç kadar olduğu.İt gibi korkuyorlar,eğer bu ülke kendi otomobilini üretirse kendi dandiklik abideleri araçlarını kime satıcaklar yada kime montajlatıcaklar ? Nereden bulucaklar ucuz işçi gücünü ? Afrika ile eş değer görüyorlar maalesef,bizi üretici değilde montajcı olarak tanıyorlar.Türkiye'de bir sürü traktör firması var fakat tüccar mantalitesi hakimken, milletini devletini değilde cebini düşünüyorken çıkamaz içimizden bir Ferrucio Lamborghini.
Ömer Bey'in dediği gibi üretmek değil de marka oluşturmak lazım...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)