User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
39 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Böyle Vergi Affımı Olur?

pitstop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sizmi bandrolleri yatırıp borcu yoktur aldınız yoksa muamelecimi yaptı işlemleri.eğer muamleci yaptısa bende o yıllarda muamelecilik yapıyodum ve malesef bazı muameleciler borçlar durduğu halde borcu yoktur alıyolardı maliyeden ve satış yapıyolardı.bu olmuş olabilir.Veya siz bankadan yatırmışsanız memur dekontlara bakıp o makbuzları işlemeden size borcu yoktur vermiş olabilir.Büyük bi ihtimalle bu ikisinden biri gerçekleşmiştir diye düşünüyorum.Ve kesinlikle bu makbuzları ibraz edemezseniz bu borcu silmezler satış kağıdıyla falan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    odenmez ise ne olur asil olay o odemiyorum diyip yirtip atinca neler gelebilirki basina ?
    Olacak şey belli
    Aylık %3 faiz işler yeni oranlardan sonra bişey diyemem
    Ayrıca mal varlığı varsa haciz konulur satışı için vergi borcunu paşa paşa ödemek gerekir
    Adınıza kayıtlı birşey yoksa senelerce devam eder
    Olurda emekli olursanız artık maaşınızdan kesilir artık

Berk4507
    Misafir
    bu akşam babamla görüştüm 98 yılında sattığımız aracın noter satış kağıdını bulmuş evde birde trafik şubeye gidip görüşeyim demiş. trafik şubede cezaların hangi yıl ve ayda olduğunu öğrenmiş 98 yılında sattığımız aracın 2005 yılında cezası varmış daha sonra bikaç yönlendirmeyle babam noter satış kağıdını gösterince bu durum düzeltilmiş. sanırım cezalar bizim arabayı sattığımız kişinin üzerine gözüküyo şuan. bu durum bu şekilde düzeltildi. şuan sadece 180 tl borç gözüküyormuş oda 2009 yılının 7. ayında izmirde ceza yemişim fakat ondada şöyle garip bi durum var 2009 8. ayında bu aracı vizeye sokmuştuk ***** araç vizeye girerken borcu yoktur kağıdı alınması gerekiyo bizde maliyeye gidip almıştık o zaman gözükmemişti araçların 2 ayrı dosyası tutuluyormuş vergi dairesinde ve trafikte ayrı ayrı dosyaları varmış bu ceza trafik şubeden sorgulayınca gözüküyo 3000 tl nin yanında 180 tl göze büyük gelmiyo babam yarın yatırcakmış bu derttende bu şekilde kurtulmuş olduk

Berk4507
    Misafir
    Alıntı TUĞRA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaş böyle bir açıklama yapınca şaşırdım, çünkü bana da sadece davetiye tarzı bişey geldi vergi dairelerine gidip borçları çıkarttırıcam..

ben şehir dışında üniversite okudugum için eve gelen kağıdı görmedim dediğiniz gibi eve davetiye tarzı bişey gelmiş onuda bu akşam babama sorunca öğrendim yanlış yazmışım yani ceza miktarını babam vergi dairesine gittiğinde öğrenmiş

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berk4507 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu akşam babamla görüştüm 98 yılında sattığımız aracın noter satış kağıdını bulmuş evde birde trafik şubeye gidip görüşeyim demiş. trafik şubede cezaların hangi yıl ve ayda olduğunu öğrenmiş 98 yılında sattığımız aracın 2005 yılında cezası varmış daha sonra bikaç yönlendirmeyle babam noter satış kağıdını gösterince bu durum düzeltilmiş. sanırım cezalar bizim arabayı sattığımız kişinin üzerine gözüküyo şuan. bu durum bu şekilde düzeltildi. şuan sadece 180 tl borç gözüküyormuş oda 2009 yılının 7. ayında izmirde ceza yemişim fakat ondada şöyle garip bi durum var 2009 8. ayında bu aracı vizeye sokmuştuk ***** araç vizeye girerken borcu yoktur kağıdı alınması gerekiyo bizde maliyeye gidip almıştık o zaman gözükmemişti araçların 2 ayrı dosyası tutuluyormuş vergi dairesinde ve trafikte ayrı ayrı dosyaları varmış bu ceza trafik şubeden sorgulayınca gözüküyo 3000 tl nin yanında 180 tl göze büyük gelmiyo babam yarın yatırcakmış bu derttende bu şekilde kurtulmuş olduk
    Hadi geçmiş olsun, demek ki bir arabayı sattıktan sonra 20 yıl geçsede noter satış kağıdını saklamak lazım.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

Berk4507
    Misafir
    Alıntı cemsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hadi geçmiş olsun, demek ki bir arabayı sattıktan sonra 20 yıl geçsede noter satış kağıdını saklamak lazım.

saolun.. valla doğru söylüyosunuz daha nelerle karşılaşıcaz kimbilir. ülkemizin garip bi sistemi var ve bu sistemin çok maduru var.

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4 seneden fazla oldu Amerika;dayim Tr ile hicbir ilisigim yok ama banada bir yazi gelmis kardesim soyledi

TR;de sahip oldugum arabalarin hepsi ya anemin yada babamin uzerineydi bir tanesi haric..Uzerime kayitli olan arabayla 2004 yada 2005 de radar cezasi yemistim ama odememistim..Satarken odemeye calismistim ama hicbiryerde cikmadigi icin oylece kalmisti ve temiz kagidi alip satisi yapmistim..Aradan en az 6 sene gecti ve uzerinde herhangibir miktar belirtilmeyen bir kagit gelmis..Kagitta indirim ve zam oranlari fln yaziyormus...

Bu gelen yazi yemis oldugum trafik cezasi ile ilgilimidir yoksa baska birseymi ?

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    türkiyede üzerine şirket varsa yada ortaklığın varsa o yüzdende gelmiş olabilir..yani sadece trafik cezası değil senin kimlik numaranda devlete ne şekilde borç görünüyosa gönderirler o kağıdı..

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saolun.. valla doğru söylüyosunuz daha nelerle karşılaşıcaz kimbilir. ülkemizin garip bi sistemi var ve bu sistemin çok maduru var.
    Avatarındaki arabayı gözüm bi yerden ısırıyor

aLperTunga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün bizim evede gelmiş benim adıma borc miktarı yazmıyor gidip orda öğrenmem gerekmiş..sinirlerim acayip bozuldu..

Berk4507
    Misafir
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Avatarındaki arabayı gözüm bi yerden ısırıyor

aracın kimin olduğunu bilmiyorum ama hoşuma giden bi 106 Allah kaza bela vermesin

Berk4507
    Misafir
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dün bizim evede gelmiş benim adıma borc miktarı yazmıyor gidip orda öğrenmem gerekmiş..sinirlerim acayip bozuldu..
    vergi affı bu ay sonmuş sanırım.. gidip sorgulatın eğer cezalar gerçekten sizinse benim dururum gibi bi durumun yoksa taksitlendirme ve indirimden yararlanabilirsiniz

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın kimin olduğunu bilmiyorum ama hoşuma giden bi 106 Allah kaza bela vermesin
    Benimdi de şimdi kimbilir nerededir ? En son Antep'teydi

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar böyle vergi affı olur hemde ballı börek olur.

Bırakalım allah aşkına zamanında ne kadar park cezası radar cezası varsa yırtıp atacaksın, salak devlet bana borcu yoktur kağıdıda verdi oh diyeceksin. Devlet gerisin geriye borcunu isteyince olurmu yaaa diyeceksin... olacak tabi. Hemde adamlar 120 tl altı gene nekadar borcu varsa silmiş zaten. Benim eşimde onlarca park cezası yedi, hepsi silinmiş birtek radar cezası kalmış. 206tl tabi 2005 senesindne katlanarak 770 tl olmuş, ama devlet bana bugün deidki sen 280 tl öde hemde 1 yılda öde. Allah razı olsun.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Berk4507
    Misafir
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bırakalım allah aşkına zamanında ne kadar park cezası radar cezası varsa yırtıp atacaksın, salak devlet bana borcu yoktur kağıdıda verdi oh diyeceksin. Devlet gerisin geriye borcunu isteyince olurmu yaaa diyeceksin... olacak tabi. Hemde adamlar 120 tl altı gene nekadar borcu varsa silmiş zaten. Benim eşimde onlarca park cezası yedi, hepsi silinmiş birtek radar cezası kalmış. 206tl tabi 2005 senesindne katlanarak 770 tl olmuş, ama devlet bana bugün deidki sen 280 tl öde hemde 1 yılda öde. Allah razı olsun.

abi iyi diyosunda devlete sorduğumuzda borcumuzu söylesin ozaman neden yıllar sonra faizli bi şekilde ortaya çıkarıyo bu borçları daha öncede açıkladığım gibi ben yediğim cezaları ödemeyen bi insan değilim böyle bi durumla karşılaştım forumda paylaşmak istedim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    banada geldi kağıt bi ara gidicem taksitlendirmeye 2 tane trafik cezam silinmiş hiç cezam yok bitek mtv kaldı

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayır yanlışa düştüğün nokta bu borçlar var, aslında birçoğumuz biliyor. Ama maliyenin yavaş çalışmasından bir trlü kayıt alma kısmını yetiştiremiyorlar. Hepimiz vizeye giderken yada araba satarken "ohhh be şu radarım, bu park cezam, bu kırmızı ışığımvsvsv vardı çıkmadı" diyoruz. Ama geriye dönükde artık işli oldunu görünce isyan ediyoruz.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayır yanlışa düştüğün nokta bu borçlar var, aslında birçoğumuz biliyor. Ama maliyenin yavaş çalışmasından bir trlü kayıt alma kısmını yetiştiremiyorlar. Hepimiz vizeye giderken yada araba satarken "ohhh be şu radarım, bu park cezam, bu kırmızı ışığımvsvsv vardı çıkmadı" diyoruz. Ama geriye dönükde artık işli oldunu görünce isyan ediyoruz.
    Yahu devletin tum birmleri yavas calisyor hepimiz biliyoruz da boyle sacmalikmi olur...Zamaninda yedigim radar cezasini odemek icin neler yapmadimki arabami satmadan ama hicbiryerde cikmadi elimde makbuzda yoktu odeyemedim..Hatta su an bile ehliyet numaram ile fln arama yaptigimda hala cikmiyor ama devlet efendi bana borcun var diye kagit gonderiyor...Yok oyle bir dunya o parayi bu saatten sonra hic bir kuvvet bana odetemez.

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yahu hakli olmasina haklisin Tarkan .
    Ama simdi bide madalyonun diger tarafindan bak konuya .

Otomobil alim satiminda gereken evraklar icinde ne gereklidir temiz kagidi yani bir otomobilin temiz kagidi tabir edilen borcu yoktur evragi olmadan alim satim yapilamaz degilmi.

Bu durumda ben otomobil satarken resmen gidip sorarmiyim otomobilimin borcu harci vergisi cezasi eksigi varmdir diye ? Sorarim ...
    Pekii ben gidip bunu sormusken bana bunu bildirmeyen devlet daha sonra ne hakla bunu benden isteyebilir ben bunu anlayamiyorum ...
    En azindan istanbul icin konusuyorum arkadan ceza yazma muhabbetleri varken baya yerlestirmiste olabilirler 2 gun onceki ceza degilki 3-4-5 sene onceki cezalar icin odeme geliyor ?
    yani o cezayi yedimmi o ceza kesildiginde gercekten o sucu isledimmi bunu hatirlamak bile pek zor ...

Eger bole bir af cikacaksa bu sekilde olmaz ...
    Sen bugune kadar beceremedigin sistemini akici hale getirir kestigin cezayi sisteme otamatik duser hale getirirsin ondan sonrada dersin ki bugune kadar dogan trafik cezalarini affediyoruz ancak sistemimiz budur bundan sonra bu sistemden kacilamaz ve cezalar yasal fayizi ile odenmek zorunda kalir ozaman kimse icin sorun yok ...

Simdi ben nerden bileyim kopruden gecerken bsg plakasiyla baska bir s2000 mi yedi cezayi da amca yarim gozle bakarken sonunu 87-89 yada 89-87 olarakmi gordu ....

Bu af maf degil dupeduz yasal olmayan bir uygulamadir benim gozumde .
    Satisinda bana tebli edilmeyen hicbir ceza ve vergiyi kabul etmiyorum .
    Banada kagit gelmis eve allah bilir hangi otomobilden nerde nekadar ...
    Gidip ogrenip ilk isim konuyu bir avukatla paylasmak olucak ....
    Bana tutupta son 1 ay haric bir ceza vs. cikartirlarsa yada satisini yaptigim otomobille alakali vergi borcu ozaman da odemiyorum odememek icinde gerekirse iki katini avukata yatirmaya raziyim . 2 makbuzu 5 yilda isleyen sistemin neyine guveneyim Allah askina ...
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)