antepte araba için ilk sorulan şey boyadır.
cooperı satmadan önce 4 galeriyle görüştük ilk sordukları boyaydı.
allahtan araç boyasızdıda hemen vermiştik.
şu anki aracımızın tamponu boyalı bakalım hayırlısı.
Printable View
antepte araba için ilk sorulan şey boyadır.
cooperı satmadan önce 4 galeriyle görüştük ilk sordukları boyaydı.
allahtan araç boyasızdıda hemen vermiştik.
şu anki aracımızın tamponu boyalı bakalım hayırlısı.
bizim insanımız her istediğini yapar..sonra arabanın boyasızını kızın namuslusunu arar..
aracın modeline gore boyaya bakarım.arac yenı ise.sıfırı uretılıyorsa bakarım.yoksa bakmam.....
son zamanlarda asit yağmuru ve doludan etkilenip boyanmış araba çok :D keyfe kederler ayrı saymıyorum zaten.. maalesef güvenemiyoruz kimseye bu nedenle. boyasız arabayı bende çok seviyorum..özelliklede açık renk arabalar benim için boyasız olması çok önemlidir. şöyle arabaya baktığımda kaportada birbirini tutmayan renk olunca , takıntı başlıyor bende.. ya komple boyalı olsn yada boyasız :)
Amerikaya ilk geldim araba bakiorum, tabiki boyasiz olacak diyorum, ne dalga konusu olmustum, sakami yapiosun diye iyi dalga gecmislerdi:)
Simdi hic umrumda degil, yururu motoru duzgun olsun yeterli:) hatta burada araba boyali olunca adam gururla bahsedio sunlar sunlar yeni boyandi diye:)
kaydı olmasın yuruyen motor şase düzgün olsun gerisine takılmıyorum gc8 aldım full orjinal çok orjinal diye boyatamadım arabayı sıkıldım sattım :D hatta doğab usta aren sen bu arabayı sat dedi kıyma buna umrumda olmazdıda başka bi araba buldum diye sattım :D
Yeni model (en fazla 7-8 yaşında) arabada boya olmamasına özen gösteririm. Ancak eski model araç alınıyorsa, komple boyalı olması ancak değişeninin olmaması tercih sebebimdir.
Yeni arabalarda bel altı olsun önemli değil
Eski arabalarda boyadan yeni çıksın daha iyi olur.
Ama benim anlamadığım 2004 model bir araba komple boyalı değişen yok diyorlar e niye nasıl boyandı peki komple?
Aslında alınacak araca bağlı.
hız için bir arac alıyorsam mesela subaru beni ilgilendiren tek nokta motoru olur.
modeli yüksek bir arac alıcak olsam boyasına kazasına bakarım.
modeli düşük bir arac alcak olursam sadece kazasına bakarım.
eski model araclarda komple boya bnce daha iyi .
Ancak modeli yüksek araclarda komple boya varsa içime sinmez .)
benimde boya takıntım yoktur misal şu anki aracımda boya yok nitekim önümüzdeki aylarda taş izlerinden kaputu dolu göçüklerinden dolayıda bagaj kapağını boyatacağım boyanmadan önce ki resimlerinide alacak arkadaşa gösteririm ona rağmen arabamda boya var diye almıyacak adam hiç almasın daha iyi
arabanın yaşına modeline fiyatına göre dikkat edilecek konular boya ve değişen mevzusu. ama öncelikli konular değil bence motor, şanzuman, yürüyen sorunsuz olması çoook daha önemli
değiştirmek yerine macunu basıp düzeltiyorlar. kaportacı yapana kadar orj parça ile değişse daha iyi değil mi?
kesinlikle iyi usta ne olduğunu anlar, bilmiyorsan gösterirsin ustaya
bir kapı gri bir kapı füme durmadıkça sıkıntı yok benim için.hatta arka kapısı değişmiş araba aldım ama 170le bile ip gibi gidiyordu
insanımız doğan görünümlü şahine bişey demez ama el kadar boyaya takılıyor işte:D
oto pazarında 98 model arabaya boya varmı diye soranlara hass...git demek geliyor içimden
Benim için ton farkı olmadıkça aracın boyalı olması sorun değil. Kabul elbet boyasızından 3-4 lira aşağıda fiyat veririm ama bunu vermemdeki amaç satarken edeceğim boyalı değer kaybını egale etmektir.
Türkiye şartlarını bildiğimden de kendi aracımı boyatmıyorum. Çıkan bir kavgada herifin teki bir başka herifi arabamın üzerine fırlatmış. Sol kapım dalga dalga, düzelmesi için boyanması lazım. Ama satıştaki sorunu bildiğimden elletmiyorum. Bunun haricinde 1-2 yerde yaklaşık 2 karış boyutunda local boya (parça boya değil). Kazası, değişeni yok. Tampon harici boyanan parçası yok. Bu bile satış esnasında değer düşme korkusu yaşatıyor bana.
Boyatmazsan da, alıcı der ki "Abi buraların boyanması lazım, parça başı boya 200 TL, arabasız kalacam 1 hafta, düşmen lazım hesaptan". İki ucu pislikli değnek......
Resim ile belgeleme olayına katılmıyorum. Küçük hasarı resimlersin, sonra başına gelen büyük olayı resimlemez, küçük hasarın resmini gösterirsin gerekçe olarak. Türklerde cinlik çok............
Eğerki komple boyanmış aracı alıp kullanıp hevesimi aldıktan sonra satarken hiç sorun yaşamayacak isem, boya+ ön çamurluklar değişssin kaput değişsin hiç önemli değil.4 tekerleği yere düz bassın süratte sağa sola kaymasın...Yeterki satması sorun olmasın...Ne güzel bayalı ama pırıl pırıl arabaya binmiş oluruz...bari boyayı düzgün biri yapmış olsun arabadan hiç anlamayan adama bile ton farklarınıı anlamasın..bukelamun gibi araba ile dolaşmak istemezdim :)
tavan hariç değişen yok misali :)
Katiliyorum, asil sorun bu. Arabanin boyasi meselesinden cok satma meselesi. Satarken hem gereginden fazla zarar edip hem de aylarca surunme ihtimali bile yetiyor boyasiz aramaya. Ha ben de boyasiz arac almadim ama kendim de hic boyatmadim, ufak tefek seyleri hep biraktim ustunde eger o parca zaten boyali degildiyse.