hortt
aşağıdaki araçla ilgileniyorumda , satarken veya kullanırken sıkıntı olur mu aceb? ( komple boyalıymış )
Connecting site...
hortt
aşağıdaki araçla ilgileniyorumda , satarken veya kullanırken sıkıntı olur mu aceb? ( komple boyalıymış )
Connecting site...
biniceksen al. hemen al-sat yapıcaksan gerek yok
15 yaşında-11.000tl fiyatı olan araba. Komple boya olması çok normal, boyanmamış olsa Mersin gibi memlekette zaten boyası kalmamıştı o arabanınAğır darbesi falan yoksa istediğinde rahatça satarsında.
Guzel diyorsunuzda bu kurguyu galericiler ve pert araba toplayip hatasiz diye satanlar yaratti ulkemizdeyoksa tabiki boyadan birsey olmaz dediginiz gibi avrupada keyfi boyatiyorlar istediklere renklere
![]()
kontrolunu yaptırıp alırsın neden elinde kalsın zaten aracın yaşı yuksek boyasız alsan gene boyatmak için masraf
ben getzi keyfimden komple boyattım picantoyuda boyatıcam yakın zamanda temiz olsun diye binici isen sıkıntı yaşamasın
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
boyaya takan adam emin ol arabayı yanlızca kar amaçlı gören galerici zihniyettendir
arabadan anlamaz ustası zayıftır vs
arabaya bakarsın sorgulamaya dahi luzum yok lifte alırsın altına üstüne didik didik edersin mideni bulandıran yer varsa almazsın
boyaya değil macuna takılırım ben arabaya 1 kalıp macun çeker kendini usta sanan zihniyet sonra o macun zamanlar patlar çatlar canını sıkar bunlara dikkat etmek lazım gerisi hikaye boyaya takmadım takılmamda
atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.
235 bin km'deki aracın komple boyalı olması mı seni tek düşündüren?
STP'nin dediği gibi 10 liralık araç 1 lira aşağıya versen taksi parasına sayarsın olur biter.
bunları fotoğrafa bakıp da görebilen adamın müridi oluruz![]()
Gidip bakman lazım![]()
Ya kusura bakmayin ama Ben bakarim usta nie bakmiyayim dünya para veriyoruz aynı fiyatlara yada az ustunde boyasiz araba dururken gidip boyali araba alan adamin ya parasi coktur yada akli azdir.
Hee kople boyali die cok makul bi fiyata alinirsa o ayri tabi
Modern araçların çoğu monokok. Yani şasi ve kaportanın belli bir kısmı bir arada üretilip çıkıyor. Eski merdiven şasiler gibi değil.
Niye böyle bir şey söyledim, artık bir aracın statik şasi dengesini bozabilmek çok daha kolay. Örneğin merdiven şasili bir araçta takla atılsa kupa denen üst kısım komple sökülüp tamir olup geri şasiye konabilirdi. Araba da yolda ok gibi giderdi. Şimdi öyle değil.
Aracın bu ilk üretilen, her şeyin tabanı olan boş şasisinde bir düzeltilme, değişme, kaynak, kopma, yamulma, eğilme yoksa, o araç bana göre temizdir. Aha bu:
Buradaki bir kopma, kaynatma, değişim, onarım, aracın şasi rijitliğini bozacaktır. Bu da özellikle virajlarda çok ani ve mantıksız savrulmalara, frenajda sağa sola dalmalara sebep olacaktır. Hoş bir şey değil.
Bu parçalar tabi ki çok ufak çizik göçüklerde boyanır. Boyanmalıdır da, pas hiç iyi bir şey değil.
Sıkıntı şu ki, Türkiye'de nasıl insanlar hala belli başla marka araçlara iyi diyor, hala belli başlı markalara önyargılı yaklaşıyor, hala iki kapılı araçların tümüne spor araç diyor, hala her genç insanın trafik kazasında her şeyi aşırı hıza bağlıyor ve türlü çeşitli eşşeklikler yapıyorsa, aynı şekilde en ufak boyalı bir aracı almaktan çekiniyorlar. Nedeni de herkes bütçesine göre araç satın alıyor, ve bir gün satmak isteyecekler. Ama bu boya takıntısı sebebiyle satamayacaklar, ya da piyasa değerinin çok altına satacaklar. Hoş değil. Ben kaç kez gördüm, aslında benim için sorun yok ama yarın öbürgün satarsam ne olur diye düşünüp güzel güzel araçları almayan. Ha yarın satma planları yapıyorsan niye araç satın alıyorsun onu da hiç anlamam zaten.
Kapıya geldi biri vurdu mesela. Ben yeni kapı alınıp takılmasını daha çok isterim. 5 kilo macunla niye dolaşayım durduk yere? Ya da çamurluk. Veya kaput. Niye macunlansın arkadaşım bu parçalar. Ama yiyorsa iki çamurluk kaput değişmiş aracı sat. Bu forumdan bile kimse almaz, eminim.
TR'de otomotiv camiasında ne düzgün ki sıra buna gelsin, orası ayrı bir dert...
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
mondeonun 97-98 ini almada neyini nasıl alırsan alben çok uğraştım bıktım sattım ayrıca benim ki 140 bin km de idi. 99 ghia tavsiye ederim
Çok çeşit adam var ya, araç satıcaksın, tavanda güneş yanığı oluyor, adam tavanda boya masrafı var fiyat düş diyor, tavanı boyatsan, tavan boyalı fiyatı düştü diyor, yani ne emmeye ne ... geliyorlar![]()
clio yu alırken ilk arabam diye pek takılmadım ama araba kör boyacı maduruydu renk farkları çoktu durdgm yerde mnbs vurdu kapı deişti otoparkta arka tampona sürttüler ters şeritten gelen taksi tampona vurdu bnde snrledm bel altı boyattım snra kaput sırıttı kaputuda boyattm ama ne olur ne olmaz diye yetkili serviste boyattm![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)