arkadaşım satan kişi zamanında şase no yanlış giriliyor,alan kişi sigorta yaptırıken öğreniyor.Bana göre burdan bile sonuca ulaşılabilir
Printable View
Valla herkez bilip bilmeden satıstan sonra hiçbişey olmaz demişte yok oyle bi hayat ..
Biz galeri işi yapıyoruz araba alıp satıyoruz basımıza cok gelen bişey bu egerki pert bir arabayı satıyorsanız siz bunu karsı tarafa soylemiyorsanız ve yazılı bir belge almıyorsanız pert araba oldugunu bilerek aldım gibi ozaman coook buyuk sıkıntı ...
Hemen size dava acıp hem paralarını geri alırlar hemde uzatırlarsa tazminat alırlar ...
Cok basımıza geldi ordan biliyorum ...
Bizde herkez gibi satıs olduktan sonra bisey olmaz sanıyodukta yok oyle bi hayat kesinlikle anlasın basınız cok agrır ...
Ayrıca arkadaslar yazmıslar 10 sene surer dava fln diye kesinlikle oyle degil cunku daha onceden gorulen ve sonuclandıralan ornek davalar oldugudan hemen karara baglanıyor artık maddi tekrar tazminat davasıda acıp bi miktar parada kazanıyorlar kesinlikle ....
Ve arkadaslar yazmıs eski sahiplerine kadar gider fln diye oyle degil sadece satan kişi kimse butun herseyi ondan alıyor elinde pert oldugunu bilerek aldıgını beyan eden kagıt yoksa ...
desenize olan bize olcak gerdiercekler bizi.
peki bişey sorcam o zaman herkes pert araç kovalar pert oldğunu bildiğine dair imzada vermez sahibine sonrada mahkemeye verir yani o kadarmı kolaymı harbiden
mesela bnm arkadaşım pert kayıtlı araba sattı 3 gün önce bişeyde imzalatmadı karşı taraf mahkemeye verse yancakmı bu adam şimdi
Aynen oyle kesinikle elinde pert oldugunu bildiklerine dair kagıt almalydı aksi halde dava acarlarsa hemen kazanırlar artı zorlarlarsa extra tazminatta alırlar cunku aynı davaların ornekleri var ve bunlar gosterilerek hiç uzamadan direk karara baglanıyor ...
Basıma 3 kez geldiginden cok iyi biliyorum
Ben şimdi burdaki araç şase numarası yanlış girildigi için pert kaydı gözükmüyo sattıktan sonra alan kişi dogru girdiginde pert kaydı oldugunu anlıyolar ama benim garipsedigim bi olay var araç satılırken sase numarasına bakılıp kontrol edilip alınmıyomu sonuçta alan kişi araca baktıgında pert olup olmadıgını cok rahat anlıyabilir.
Bencede herkez o zaman pert araç kovalar ve tazminat alır kolayca bunun farklı bi yöntemi vardır eger bi dolandırıcılık var ise sorun ortadan kalkar.
burda göstermişler arkadaş
vay anasını memleketimin adaletinden hiç böyle bişi beklemezdim :)
sizce ne yapalım biz şimdi?
Gerçekten cok ilginç. Bir yaşıma daha girdim. :) Ortada herşey resmi olarak imzalı şekilde var. O zaman bütün kazalı araçlar için aynı husus geçerli olmalıdır diye düşünüyorum. Bu araç daha önceden kaza yapmıştır diye bi belge imzalatmak lazım.
Arabayı geri alın paralarıı verin yada anlasın bi sekilde yoksa zaten butun bunlar olcak artı mahkeme masrafları olucak
peki bu durumda aracı bilmeden pert olarak satın alan kişi aldığı kişiye dava açsa ?
yani sonuçta onlara karşıda pert olduğuna dahil imzalanan birşey yok
bence bi gariplik var burda ayrıca günümüzde alan kişi hiçmi sorgulamıyor aracın pert olup olmadığın gelip bakıp almışlarmı direk aracı