User Tag List

Sayfa 2/9 İlkİlk 1234 ... SonSon
161 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: pert araç satımı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pert olduğunu teyit ettiniz mi , kasko yapılmıyor pert araca çünkü, galeriler geri alıyor araç pert çıkarsa, hukuksal yönden bir yaptırımı olabilir belki yoksa onlarda biz bilmiyorduk der geçerler.

ccc_mk1
    Misafir
    Alıntı murat1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sizin kaskonuz "pert" diye bir bilgi vermediyse, o arkadaş sizden para koparmaya çalışmıştır müdür. Eğer ısrar ederse belge isteyim, önceki kasko şirketinizle görüşün bilgileri isteyin elinizde belge olsun derim ben.
    biz dün görüştük kasko şirketiyle motor şase ve plaka yı istedi bizde yeni sahibinden rica edip bilgileri aldık ve kasko şirketine gönderdik.denilene göre 2008 yılında pert olduğu söyleniyor kasko şirketi tarafından.

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eğer aracın önceden pert kaydı varsa sizin kaskonuzda o ibare vardır,mahkemede aracı alan kişi haklı çıkabilir

harrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sattıgınız kısıye aracla ılgılı butun onarımlardan bahsettıysenız bır sey cıkmaz ama aracı duzgun dıye satıp aırbag tamır gormus vs gıbı bı durumdayken satmıssanız o zaman bır dava acılabılıyor.. bu dava da cok sonuca gıden bırsey olmaz netıcede arabaya baktırıp ole almıslardır yada baktırmadılarsa bıle noterde paranızı aldınızmı arabayı teslım aldınızmı (herhangı bır probleme karsı)gıbı sorular soruyorlar noter bunu laf olsun dıye sormuyor olay sızden cıkmıs hıc bır sekılde bır sey talep edemezler rahat olun..
    Ve tarih bir gün, acz içinde kıvrana kıvrana şehadete susamış bir ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazmak zorunda kalacaktır...

ccc_mk1
    Misafir
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer aracın önceden pert kaydı varsa sizin kaskonuzda o ibare vardır,mahkemede aracı alan kişi haklı çıkabilir
    bizim kaskomuzda o ibare yok. neden derseniz dün farkına varıldıki aracın şase numarası ruhsatta ....39... giderken bizim kaskolattığımız şirket yanlışlıkla ...3P... yazmış.zaten o yüzden pert olduğu anlaşılmamış bizim aldığımız zaman.

imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar kokune kadar pert olsun noter satisi oldumu bi cacik olmaz kafa bulandirmayin

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ben de o yüzden sordum, kafa karıştıran bir durum. Umarım istediğiniz şekilde sonuçlanır.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bir kaç sigorta şirketinde araç pert olsa dahi perttir kasko yapılamaz uyarısı çıkmıyor

mahkeme açılsa bile iyi niyetli olduğunuz için sıkıntı olmamalı

oguzhan999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ama bak kardesim eğer talep edilen parayı vermeye karar verip verirseniz ellerinden kesinlikle evrak alın , (ben aracın pert kaydını bilerek aracı satın aldım gibisinden imzalı kağıt alman gerekiyor ) nedeni ise parayı alıp tekrardan dava açabilir dikkatli olun .
    Oğuzhan ÖKSÜZ

http://www.facebook.com/oksuzdesign

ccc_mk1
    Misafir
    şimdi bizden alan kişiyede yazık günah onuda düşünmek lazım.biz bu şahsın mağduriyetini gidermek adına aldığımız şahsa dava açsak ne olur?

isyfuat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satısyapmadınızmı alırken aklı nerdeymıs gecmıs olsun hıc bısey olmaz

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada herkes ..... işin davası yapılmaz , sattıktan sonrası seni bağlamaz şeklinde konuşmuş ama benim ticari ahlakım öyle demiyor.Kendinizi bide aracı alan kişinin yerine koyun.Herkes bizim gibi araştırmayabilir (tıpkı sizin aldığınız gibi), belki pert in dahi ne demek olduğunu bilmeyen bi insan ilk defa böyle bi şeyle karşılaşmış olabilir.Onun için gerçekten böyle bi pert durumu varsa o kişiyi madur etmeden aldığınız paraya geri vermeyi , aracı geri almayı teklif edip sonrasında ona göre satışınızı yapın.Aldığınız kişi bunu bilerek size varmişsede ilahi adalet , illaki alırsınız hakkınızı ya orda ya burda.

Aynı şey bikaç ay önce başıma geldi.Şuanki vtr dan önce karadenizli bi abiden çocuklarının vtr ın aldık.Adamın beyanına güvendik araştırmadan satışı aldık , paramızı verdik geldik eve.Hatta adam bize ''gençler ne olur ne olmaz , kasko iki gün daha kalsın , sonra en kısa zamanda kaskonuzu yaptırın bizde kapatalım kendi kaskomuzu''dedi.
    Ertesi gün kasko yaptırmaya çalıştığımızda aracın sağlam pert olduğunu öğrendik.Tabi ben anlamadan dinlemeden direk aradım saydım sövdüm dayıya.Ama sonradan anladıkki adamın dünyadan haberi yok , büyük ihtimal çocukları keklemiş bunu.Onlar biliyo ama bu bilmiyo.Dandik bi acentedende kasko yaptırmışlar.Ama adama helal olsun , bi gün önce benden aldığı parayla kendine aldığı sıfır renault faturasını göstermesine ramen bi günde piyasadan topladı parayı geri aldı aracını.Sonra pert kaydı vardır ilanıyla daha makul bi fiyata sattı.

Bu tabiki olabilecek en iyi örnek , kimse kimseyi davranışı için yargılayamaz , öneri haricinde hiçbişe diyemeyiz ama aynısı başıma gelse yapacağım iş birebir aynısıdır.

NOT:Adamın aracı geri verme haricinde bir kuruş dahi olsa para kırma talebi varsa itibar etmeyiniz tabi.

106arts - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu araç ılk kımden cıkmıssa ona kadar geri döner arkadaslar bizimde başımıza geldı mahkemeye verdıgı taktırde eğer satıcı pert kayıtlı arac sattıgını beyan etmedıyse imzalı bır şekilde aracı alıcı geri verme hakkına sahiptir

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    hukuk mezunu hatta yarın hakimlik sınavına gircek bi arkadaşımı arayıp sordum.gizli ayıp olarak adlandırılabilirmiş.

aracın son sahibi C, siz B, sizin aracı aldığınız kişi de A kişisi olsun.

C sizden, siz de A dan talep edebilirmişsiniz bu tarz bişey, ancak 10 yıl kadar dava sürer tahminen ve o da haklı çıkabilir siz de haklı çıkabilirsiniz, dedi arkadaşım. Bu arada babası da ağır ceza hakimidir uzun yıllardır

edit: en kısa ve net şekilde böyle özetledim olayı, yani sonuçta pert olduğu sıradaki sahibinde bağlanır olay ancak.

ccc_mk1
    Misafir
    Alıntı 106arts Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu araç ılk kımden cıkmıssa ona kadar geri döner arkadaslar bizimde başımıza geldı mahkemeye verdıgı taktırde eğer satıcı pert kayıtlı arac sattıgını beyan etmedıyse imzalı bır şekilde aracı alıcı geri verme hakkına sahiptir
    ama biz bilmiyoruz ki davayı açsa bizden önceki sahiplerine dönermi bu olay ki dönerse bizlik sıkıntı yok

oguzhan999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada herkes ..... işin davası yapılmaz , sattıktan sonrası seni bağlamaz şeklinde konuşmuş ama benim ticari ahlakım öyle demiyor.Kendinizi bide aracı alan kişinin yerine koyun.Herkes bizim gibi araştırmayabilir (tıpkı sizin aldığınız gibi), belki pert in dahi ne demek olduğunu bilmeyen bi insan ilk defa böyle bi şeyle karşılaşmış olabilir.Onun için gerçekten böyle bi pert durumu varsa o kişiyi madur etmeden aldığınız paraya geri vermeyi , aracı geri almayı teklif edip sonrasında ona göre satışınızı yapın.Aldığınız kişi bunu bilerek size varmişsede ilahi adalet , illaki alırsınız hakkınızı ya orda ya burda.

Aynı şey bikaç ay önce başıma geldi.Şuanki vtr dan önce karadenizli bi abiden çocuklarının vtr ın aldık.Adamın beyanına güvendik araştırmadan satışı aldık , paramızı verdik geldik eve.Hatta adam bize ''gençler ne olur ne olmaz , kasko iki gün daha kalsın , sonra en kısa zamanda kaskonuzu yaptırın bizde kapatalım kendi kaskomuzu''dedi.
    Ertesi gün kasko yaptırmaya çalıştığımızda aracın sağlam pert olduğunu öğrendik.Tabi ben anlamadan dinlemeden direk aradım saydım sövdüm dayıya.Ama sonradan anladıkki adamın dünyadan haberi yok , büyük ihtimal çocukları keklemiş bunu.Onlar biliyo ama bu bilmiyo.Dandik bi acentedende kasko yaptırmışlar.Ama adama helal olsun , bi gün önce benden aldığı parayla kendine aldığı sıfır renault faturasını göstermesine ramen bi günde piyasadan topladı parayı geri aldı aracını.Sonra pert kaydı vardır ilanıyla daha makul bi fiyata sattı.

Bu tabiki olabilecek en iyi örnek , kimse kimseyi davranışı için yargılayamaz , öneri haricinde hiçbişe diyemeyiz ama aynısı başıma gelse yapacağım iş birebir aynısıdır.

NOT:Adamın aracı geri verme haricinde bir kuruş dahi olsa para kırma talebi varsa itibar etmeyiniz tabi.
    nokta .
    Oğuzhan ÖKSÜZ

http://www.facebook.com/oksuzdesign

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı ccc_mk1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama biz bilmiyoruz ki davayı açsa bizden önceki sahiplerine dönermi bu olay ki dönerse bizlik sıkıntı yok
    o size, siz de sizden önceki sahibine dava açarsınız ancak öyle döner, üstte yazdığım gibi.

cem06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gizli ayıplı maldan dava acabilir ama sahit bulacak vs biton is sonuc cıkacagında zannetmiyorum

Satıcı, yukarıda nitelikleri ve bedeli yazılı aracı alıcıya, halihazır durumu ile satarak bedeli tamamen aldığını ve aracı teslim ettiğini, Alıcı bu aracı halihazır durumu ile görüp beğenerek ve bedelini tamamen ödeyerek teslim aldığını, beyan ve kabul ederler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayır hiç bir şey ıspatlıyamaz, noterde imzayı attıktan sonra her davayı acar ama ıspat yapamaz. İçiniz rahat olsun.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)