User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
54 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: İcradan satılık Ferrari!

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    icra zaten almış adamın malını bi bedele sayıp adamdan çıkmış o mal kaça satılırsa satılsın artık onu ilgilendiren bir durum yok. 2. el araba kovalıyosunuz kelepir düşeş olsun diye o zaman onuda almayın gidip en pahalı fiyatı koyandan alın, sen helal paranla aldıktan sonra icralıkmış aceleymiş ihtiyaçtanmış ıvırmış zıvırmış hikaye alırım keyiflede binerim hurafe bunlar.. kaldıki icralık arabalar öyle bedavayada gitmiyor zaten, onları kovalayan adamda çok.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle mi?

Son 1 senedir yakınen takip ettiğim bir olayı anlatayım.

X kişi bordolu olarak çalışmadığı patronuna çeşitli kandırmalar sonucu ( şu gün para gelecek gel imza at, öderiz nasıl olsa ) sahip olduğu tek mal olan evi ve arabası tutarında ( yaklaşık 400 bin tl ) kefil oluyor.

Daha sonra patronu olacak kişi borçları ödemiyor. Patronunun evleri, fabrikaları da bankalarca ipotekli olduğundan alacaklılar direk kefile gidiyor.

Evini satışa çıkarıyor, arabasını haczediyor, evindeki eşyaları haczediyor. Tüm bu satışların da yok pahasına olduğunu söylemeye gerek yok herhalde..

Kefilin cebine imza attığı meblağlardan 1 kuruş girmediği takdirde malını mülkünü, sağlığını, ailesini kaybediyor.

Şimdi gerçekten ağlayan kim? Sen alacaklıyı güldürüyorsun ama boğazından 1 kuruş geçmemiş adamın hayatını, ailesinin hayatını, çocuklarının geleceğini de aldığının farkında mısın? O aldığın evde huzurlu uyuyabilecek misin?

O yüzden iyi düşünmek lazım bazı şeyleri yaparken ve söylerken...
    Dogru diyorsunda Turkiye'de suçu yokken malını kaybeden kefilin Ferrari'sinin olma ihtimali %0.01 dir heralde
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabi hoş durumlar değil ancak hiç kimseye durup dururken icra gitmiyor, illaki bi yerlerde bi hatalar bi eksiklikler yapmıştırki icra elindekini almıştır, icradan o aracı çıkaran değil aracını icraya kaptıran düşünsün, birçok kişi borcunu ödemediği için haciz gelio, peki diğer türlü o borçlar nasıl tahsil edilecek? veya bu haczedilen mallar çöpemi gidecek? satılacakki alacaklı da parasını tahsil etmiş olsun..

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dogru diyorsunda Turkiye'de suçu yokken malını kaybeden kefilin Ferrari'sinin olma ihtimali %0.01 dir heralde
    Belli olmaz valla..

Bize göre Ferrari epey tepede bir araç. Ama gecekonduda yaşayan birine göre de 400 bin tl'lik bir ev, bizim için ferrarinin olduğundan daha tepe bir nokta.

Bilinmez işin ne olduğu. Göründüğü gibi olmayabilir herşey, bunu demek istedim ben.

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla icrada babasının hayrına olmuyor. Borcunu ödeyemiyorsa kaldırılır. Ferrariye binmesin kendisi satsın ödesin borcunu. Ne kadar yüzsüz adamlar var hayretle bakıyorum eşimin davalarına. Bunun içinde zor durumda kalanlarda var . Zaten bu tip durumlarda avukatlarda dahil olmak üzere gerekli ve yapabildikleri yardımı yapıyorlar. Bende öyle ağlayanın malı gülene yaramaz derdim ama durum öyle değilmiş.
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle mi?

X kişi bordolu olarak çalışmadığı patronuna çeşitli kandırmalar sonucu ( şu gün para gelecek gel imza at, öderiz nasıl olsa ) sahip olduğu tek mal olan evi ve arabası tutarında ( yaklaşık 400 bin tl ) kefil oluyor.

Daha sonra patronu olacak kişi borçları ödemiyor. Patronunun evleri, fabrikaları da bankalarca ipotekli olduğundan alacaklılar direk kefile gidiyor.

Evini satışa çıkarıyor, arabasını haczediyor, evindeki eşyaları haczediyor. Tüm bu satışların da yok pahasına olduğunu söylemeye gerek yok herhalde..

Kefilin cebine imza attığı meblağlardan 1 kuruş girmediği takdirde malını mülkünü, sağlığını, ailesini kaybediyor.

Şimdi gerçekten ağlayan kim? Sen alacaklıyı güldürüyorsun ama boğazından 1 kuruş geçmemiş adamın hayatını, ailesinin hayatını, çocuklarının geleceğini de aldığının farkında mısın? O aldığın evde huzurlu uyuyabilecek misin?

peki evren burda suçlu kim?
    Dört tekerlekle uçar gider kelebek gibi
    Otobanlarda açar renk renktir çiçek gibi
    Güzel havada var mı onunla gezmek gibi
    Ayağı yerden kesen güzellik otomobil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ekonomi düzeldi gibi ama aslında vatandaşın yarısından fazlasının kart veya kredi borcu var.
    hemen herkes diken üstünde.
    adam 100.000 tl kredi çekmiş x bankadan.
    bilmem kaçıncı taksidinde işleri sekteye uğruyo ödeyemiyo geri kalanı.
    bankada dururmu anında başlatıyo icrayı.
    artık ferrarisimi var hyundaisimi, alıyo götürüyo.
    böylelerine üzülürüm...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel kardeşim ekonomi nereye iyi gidiyor? ülkede işsizlik tavan yapmış, borç tavan yapmış. mutlu azınlığın işleri yolunda sadece. bir tane fabrika açılmamış, var olanlar kapanmış. yatırım yok, teşvik yok. en önemlisi güven ortamı yok.
    konuyla ilgili de benim görüşüm, icralık olanların da suçu var, ama iş bitmiş, olan olmuş düşüncesindeyim.
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı
    99 yaşında bi amcada vardı 99 model 99 binde noldu kimbilir bulupta müzeye koymak lazım aslında çok değerli

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    119 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki evren burda suçlu kim?
    Malesef kanıp kefil olan kişi.. Keşke o kefil olan suçu sadece kendi ödese..

Ama kazın ayağı öyle değil malesef. Gözümün önünde bir aile dağıldı, bir gelecek söndü.

Kefil olan düşünmeden imza atmakla suçludur, kabul. Ancak madem kefil oldun donuna kadar alırım anlayışı da bana gaddarca geliyor. Hani 1 kuruş kefil olanın boğazından geçse eyvallah derim de, geçmemişken kefil olanın ve tüm ailesinin yok olması, mal varlıklarının tamamını kaybetmeleri bana çok rahat bir şekilde kabul edilebilir gelmiyor..

O yüzden her icralık malı "bu malın eski sahibi de can yaktı, ben de gayet gönül rahatlığıyla alır kullanırım" anlayışı bana göre değil. Anlattığım olaydaki gibi durumlar da söz konusu olabilir. Can yakmamasına rağmen o malı kaybeden bir kişi olabilir icra dosyasının arkasında..

Ha bu davada olmaz, başka davada olur. Önemli olan neticede ferrari vs değil. Bu anlayış bana çok normal gelmiyor... Allah bana icradan mal aldırmayı nasib etmesin...

_sinan_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu düşünceyi hiç sevmiyorum ağlayanın malı muhabbetini icrada banka arabaya el koymuş kişi aldığı borcu ödeyemediği için burda bankamı suçlu araç sahibimi ? biri sizden borç alsa ödemese uzun süre bu şekilde düşünmezdiniz neticede herşeyin belli kuralı var ayrıca siz ihalede aracı alarak borcu kapatıyosunuz eğer sahibi almak istersen önceliği var zaten ki eğer bu araç ihaleden yok fiyatına satılırsa (ki bu işi yapanlar var) onu bende tasfip etmiyorum ama ben bu ağlayanın malı muhabbetini anlamıyorum ayrıca bunu icradan araç alıp satma işini yazdığımız için yazmadım..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle mi?

Senin örnek suistimale dayalı, karşı tarafın iyi niyetini kullanmaya giriyor bence. Bu konu ile bir ihtimal uuzzzaakkkktttttaaaannnnnnn bağlayabilirsin bence. Kişisel olarak ben kimseye kefil olmadım olmam da, kimseden de bunu istemem zaten. Ha, bankaların yaklaşımını doğru buluyor muyum (direkt kefile sülük gibi yapışmasını yani) doğru bulmuyorum ama kanunlar böyle malesef...... Banka kefilden, kefil kefil olduğundan alsın yaklaşımı mevcut.....
    Okumadan imzalamam.....

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağlayanın malı muhabbeti gerçekden saçma parasını verip alıyoruz sonuçda ucuz yada pahalı kimi ucuza gidiyor kimisi haddinden fazlasına gidiyor haddinden fazlasına gittiğinde borçluya yarıyor bu durum. burda icradan araç alan suçlu değil icra edip satışa sunan devletde arayın vebali ki bence bu durumda yapılıcak birşey yok devlette haklı bi şekilde dönmesi lazım bu çarkın.
    birine borç verdn ve alamıyosun diyelim verdin mahkemeye adama icra gitti ve alıcağını ancak o şekilde alabildin.bunu yapmıcakmısın? hepimiz bu şekilde alırız. bu durumda kimsede sıkıntı yok alın binin.
    tabi alayı yatmış araba olunca bazen alanın yüzü pek gülmüyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağlayandan kasıt, gerçekten mağdur olan kişiler.
    hani en yakın dostuna güvenipde kefil olmuş.
    veya işine güvenip krediyle başını sokacağı bi ev almış...

yani bankaları dolandırıp, ordan burdan çalıp çırpan, sonrada evine haciz getirtenler değil ağlayan...

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cebinde olmayan parayla iş yapmicaksın olucak biticek.1 lira 1000 lira 100.000lira.emanet parayla ticaret olmaz..

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ağlıyanın malı gülene yaramaz...

hak geçip geçmediğine nasıl emin olabiliyorsunuz? kefilliğide boş verelim hangi araba nasıl hacizedilmiş bilemeyiz... uzaktan davulun sesi herkeze hoş geliyor ödeyememiş almışlar ucuz tabi satın alırım... 50 - 60tl ye buzdolabı beyaz eşyada satılıyor o 50 - 60 tllik taksitleri ödenemedi diye haciz edilen... peynir ekmek gibi kredi kartı dağıtılıyor tutarsız bir ekonomimiz var hayat standartları düşük asgeri ücret 800tl iken prezarvatif dağıtılıcağı yerde 3 çocuk yapın deniliyor... o arabalara niyetlenen zihniyet gider bu eşyaların ticaretinide yapar...

kimsenin inancını sorgulamak kimseye düşmez ama ben zor durumda kalmış müslüman kardeşimin 20 liralık aracını 12 liraya alıp bundan kar elde etmeyi vijdanıma sığdıramıyorum..

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kimse kimseye zorla bişey aldırmıyor,icralık olmayanlar nası olmuyor o zaman?

Jam da Joker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle mi?

Bence saçma bir mantık..
    Ben hakkımla paramı kazanıcam o ihaleye giricem 80.000 liradan açılan ihaleden atıyorum 160.000 liraya alın terimle kazandığım para ile araba satın alıcam. Bu araba niye bana yaramasın ? Benmi iflas ettirdim o patronu, benmi silah zoruyla imza attırdım o kefil olan adama ? O adamın ahı yada malında kalan gözü o alıcıya dokunmaz. Onun ahı kefil olduğu patronuna işler, kendisini bu duruma düşüren kişi ihaleden malını mülkünü satın alan kişi değilki sonuçta.. Ha dersenki madem alın teri ile kazanıyorsun git ozaman sıfırını satın al. Kimse x malı 3 kuruşa alabilecekken 10 kuruşa almaz almadığı içinde suçlu veya vijdansız olmaz. Adamın evini arabasını haczeden kim ? Devlet. Peki haczetmesinde devletmi zarara uğrasın ? Bu hatalar zincirinde ucunun en son dokunacağı kişi ihaleye girip alın teri ile o mülkü satın alan kişidir bence..

yiit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    REHİNİN PARAYA ÇEVRİLMESİ Ümraniye 3. İcra Dairesi 27/12/2010
    YAKALAMA Osmancık 1. İcra Dairesi 06/01/2010
    YAKALAMA Sakarya 6. İcra Dairesi 21/05/2010
    REHİNLİ (R) FORTİS BANK AŞ ORTAKÖY ŞB 24/09/2008
    HACİZLİ(H) İstanbul 2. İcra Dairesi 03/07/2009
    HACİZLİ(H) İstanbul 5. İcra Dairesi 02/12/2009
    HACİZLİ(H) İstanbul 6. İcra Dairesi 08/10/2009
    HACİZLİ(H) İstanbul 6. İcra Dairesi 12/10/2009
    HACİZLİ(H) İstanbul 7. İcra Dairesi 14/07/2009
    HACİZLİ(H) İstanbul 9. İcra Dairesi 23/09/2010
    HACİZLİ(H) Osmancık 1. İcra Dairesi 27/10/2009
    HACİZLİ(H) Osmancık 1. İcra Dairesi 06/01/2010
    HACİZLİ(H) Sakarya 6. İcra Dairesi 27/04/2010
    HACİZLİ(H) Tuzla İcra Dairesi 13/07/2009
    HACİZLİ(H) Tuzla İcra Dairesi 09/11/2010
    HACİZLİ(H) Üsküdar 4. İcra Dairesi 08/02/2010

sıkıntı büyük

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizim basimizdan 2 olay gecti birincisi 3 sene evvel tekstil firmamiz war piyasamizda dolandrclik vurgun cok olur bizede denk geldi net hatrlamiyorum ama saglam bi batak verdik avukata verdik meger adam paralari kurdgu sirketten bosandgi karisina atyomus ve lux bir otel kurmuslar antslyada adini vermek istemiyorum o zaman sunu ogrendikki bosandgi karisna yapmasndaki amac bekar bir kadina nerden buldum sorusunu hakim savci soramiyo yattim kalktim deyip gecebiliyolarmis neyse arastirdik carrera 4S leri varmis bulduk icra yoluyla hacizledik bizden kimse el surmedi arac nasyonele cekildi ordan satildi yani olaylar cok farkli bu ferrarininde akibeti nedir bilinmez 2. Olayda gecen sene oldu bir musterimizin yine yuklu bir borcu vardi cekleri dondu avukat araya girdi icralik olmafan 2009 masertai gran turismo yu aldik adaminda isine geldi bizimde binelim dedik 2 hafta bindik aman binmez olsaydik 2. Hafta sonunda araba SS in yolunu tuttu nolursa olsun hayir gelmiyo ister istekli ister isteksiz ama bagzen mecbur kalinabiliyo biz ne yapalim sabhlara kadar tirlarla mal indir bindir risk al sat kovala birisi seni gelsin supursun cok kalem cektigimiz oldu tekstil yap paran olsun tekstili brak huzurun olsun cok dogru bi laftir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)