Oyle bir durum olsaydi agir jant takan araclarin son surati dusmez artardi. Yok oyle bir durum.
hafıf jant yol tutusu kotulestırırmı acaba? özellıkle yuksek hızda,
Valla ben 225 45 17 leri taktı8ktan son 220 ile tapa gaz gittiğim yerlerde 210 civarı gidiyorum düzlüklerde ki aracım 2.0 16v.
195 65 15 leri takınca araba sanki farklı bir araçmış gibi çok daha seri ve son hızda çok daha rahat gidiyor.
Belkide vites oranları ile alakası vardır bilgi paylaşımı yapayım dedim
Ekleme; Düzlükte 6200-220 çevirdiğim yerde şimdi 5900 210 çeviriyorum (yaklaşık dün çeşme otobanında denedim) Hafif eğimde ise eskiden 6500 235 gittiğim yerde şimdi 6200-6300 civarı 230-235 fln yapıyor.
Bu arada lastik hesaplamasında gösterge sapması yapacak hata yok 195 65 15-225 45 17 %0 hata.
Arkadaşlar birçok kişi çok önemli bir noktayı gözden kaçırıyor..
Jant veya lastik ağırlaştıkça son hız farketmez ama burada taban genişliği çok önemli bi etken..
Taban genişliği arttıkça tekerleklerin sürtünme alanları artıyor.. Haliyle yakıtınız artıyor, hızlanmanız azalıyor ve bunların sonucu son hızınız da etkileniyor..
"Ağırlık arttıkça son hız farketmez" ibaresi kullanılırken "diğer etkenler sabit tutulduğunda" olarak düşünülür...
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Haklısnız arkadaşın sorusunun tam yanıtı olmamış benimkisi zira taban baya büyüuor bende standart 195'e göre ki yavaşlamanın büyük bir kısmıda taban genişlemesi yüzünden yanlış bilgi vermiş olmayalım![]()
cup arabalarının alayında hafıf jant kullanılıyor belkı topspeed yapmıyorlar pıstte ama ıse yaradıgını en azından sadece arabadan eksılen agırlık olarak gozlemlıcek olursak zaten b sıkıntı yaratmıcagı ortada.Agır jant bellı b hıza kadar dezavantaj saglayıp sonrasında avantaj saglamaz sadece kendını amortı etmıs olur.Hafıf jant ıse hızlanma konusunda etkısı olurken ust suratlerde ters etkı etmez,kı 300-350bg arası b arabadan bahsedılıyor.Yorulmadan hafıf jantla topspeed ı de cok guzel yapar
ozaman şöyle söyliyim , orijinal jantlarından çıkan lastikleri çıkarıp yeni gelicek lastiklere takıcam .. 225 40 18 ebatlar .. lastikler aynı kalmak kaydıyla jant ebadıda aynı kalıcak orijinal 12 yada 14 kg emin değilim jantları çıkarıp 7 kg 18'' jantları aynı lastiklerle kullansak ara hızlanma ve top speedde durum ne olur ..
sanıırm çok açıklayıcı oldu bu seferde ( arfy )![]()
Son mesajındakiler gibi yaparsan...Lastik ebatları aynı ve de jantlar daha da hafif olursa...
Bu yaptıkların sana + olarak geri dönecek...
takacagınız jantı çok merak ettim bi cupra kullanıcısı olarak ?neticede tr'de cupra ların jantlarına pek müdahale edilmiyor benim bildiğim kuk cupra dışında (BBS vardı 19'')..siz kaç inch takmayı düşünüosunuz ???
bana göre cupraya en çok yakışan jant kendi orijinal jantı .. başka jant bu kadar yakışmaz gibi geliyor ama hafifletmek adına değiştiricem .. gene 18'' olucak jant ..
+ BKR cupra da da şuan 18'' oz ultraleggera var
hafif jant kesinlikle + gecen hafta vtec de 15 teneke taktım bi tenekenin bu kadar fark yapacağına kendim inanamadım tak bencede yürür aksamda hafifleme cok etkili
1.6tdi.
Ecutech.
surtunme artması ama bana gore en buyuk etken aerodınamık olarak aracın on yuzey alanının genıslemesı,
bana göre hafıf jant vırajlarda cevıklık dısında artı yada eksı getırmez, aynen aracın agırlıgının azaldıgındakı yol tutusun artmaması gıbı, yanal ve yercekımı kuvvetındekı m ler bırbırını dengeler..
ama duz yol stabılıtesını azaltır..
Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)