Abicim madem bu 1 yılda 5 ürün mevzusu yürürlüğe girmedi bu Ankaradaki dallamalar niye bana üzerine basa basa 2 ayda 1 ürün alacaksın diye uyarıda bulunuyolar hayret bişi yaa
Printable View
ankaradakılerın sagı solu bellı olmuyor.benım nısan ortasından berı belkı 6-7 paketım geldı sorunsuz.ama olurda eger gumrukten haber kagıdı gelırse aha bıttık dıyorum ıcımden.cok fuzulı ugrastırıyorlar ıncık boncuk seyler ıcın.
sııldım ben bu işin stresinden ya:)
serbest bıraksalar ya:D
19 nisan genelgesinden haberim yokken!!!Mayıs ayı başında Almanya dan 3gün ara ile farklı firmalardan iki ürün sipariş ettim(stop ve ayna)
Geçen pazartesi aynalar,cuma da stoplar geldi.P.tesi aynaları aldım,fakat cuma gümrüğe stoplar için gittiğimde 2ayda1e takıldığını söyleyip vermediler.
Bu Ankara gümrüğündekiler tam fosil,başka illerde bir sorun yaşanmıyormuş.
Yarın gidip resmen kavga edecem:(
peki şimdi ne olacak? takılan ürünü 2 ay sonra mı size teslim edecekler?
kaynak:
http://www.gumruk.gov.tr
soru:
Önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin muafiyetten faydalanmanın bir sınırı var mıdır?
cevap:
Evet, posta/hızlı kargo yoluyla gelen ve değeri 150 Avroya kadar olan eşya için uygulanan muafiyet, iki ayda en fazla bir, yılda en fazla beş kere kullanılabilir. Bu limitlerin aşılması halinde eşyanın ticari mahiyette olduğu kabul edilip buna göre işlem yapılır.
benim buradan anladığım 5 üründen fazlası olunca hiçbir türlü alınamayacak şeklinde değil de, ticari amaca göre işlem yapılarak alındığına dair.
senin paket hala gelmedi mi göktuğ :D
bu kargolardan bıktım turkcellden iphone4 aldım şuanda kargoda daha onu teslim edemediler bide yurtdışından bişeyler getirmeye çalışıyoruz valla akıl yok bizde :D
hiç sorma olm ya:D
arkadaşlar ürün gümrüğe takıldığı zaman kredi kartı ekstresi ve paypal çıktısı istiyorlar peki bu ürün hediye olursa prosedür nasıl işliyor
orhan keptın çok çok çok teşekkür ederim
:D