sağolasın valla ya:D
çok sağlam bi elektrikçi lazım gerçi montaj için ama
bulacaz onu da herhalde artık:D
Printable View
sağolasın valla ya:D
çok sağlam bi elektrikçi lazım gerçi montaj için ama
bulacaz onu da herhalde artık:D
Torpido takıldı sonra kurtuldu galiba. :D
Yaşasın kötülük...
Gümrükten kurtuldu :D.
http://img546.imageshack.us/img546/6663/adszhp.jpg
150 Euro altı 4 parça malzeme Japonyadan EMS ile T.C kimlik nosuz problemsiz elime ulaştı..
Beyler kanun uygulanması taşımadaki yavaşlık nedeni ile durdurulmuş, söylemeyi unutmuşum :D
Yeni düzende 150euroya kadar eskisi gibi caiz, gümrükte 1 yıl içinde vergisini ödeyerek 5 kere ürün alabiliyorsunuz. 6. ürün geri iade ediliyor.
fyi..
Taşımadaki yavaşlıktan kasıt nedir her seferinde gelen malzemelerin adetlerine artık bakmıyorlar mı yani ? 5 kere getir ama istiyorsan 150 euro altında her seferinde üçer , dörder adet getir gibi mi ?
Biraz önce Posta Gümrük'teydim vermeyeceklerini bile bile gittim, bakmak istedim oradaki duruma. Getirdiğim malzemeler; 1 adet karter contası, 1 adet egzantirik zinciri, 2 set kapı klipsi. Malzemelerimi vermediler. Ruhsatım benim üstüme olması gerekiyormuş. Biraz sinirlendirdim oradakileri. Muayene sonrası yaşanan diyalog ayne şöyle;
Gümrük memuru; Mustafa bey PayPal çıktısını, ruhsatınızı ve Kredi kartı ekstrenizi alayım.
Ben; Tabi buyrun.
G.M; Mustafa bey KK'ınızın ekstresinde isminizi göremedim.
Ben; Ben kart kullanmıyorum, o annemin kartı.
G.M; Peki burada annenizin ismi de görünmüyor.
Ben; Gözükmez çünkü o bir e-ekstre.
G.M; Neyse buna sonra döneceğiz. PayPal tamam, gönderilen listeyle bu tutuyor. Ruhsatta farklı bir isim yazıyor.
Ben; Evet.
G.M; Siparişi veren kişi ruhsat sahibi olması gerekiyordu.
Ben; Aaaaaa öyle mi???? Tüh o zaman ben bir koşu notere gideyim de ruhsatı üzerime alayım.
G.M; Mustafa bey ben size prosedürü anlatayım blalalablalgblaklbalkalblalkblkblallabblablablavbl alblablalblalblalballblalblalblallblalblalblallbls a...
Ben; Heee tamam.
G.M; .........................
Ben; Eee yani?
G.M; Yani bunları alamazsınız!
Ben; Peki ben gümrükçümü göndereyim :D (Puhahah şeklinde çıkış...)
G.M; :ofk::o
Size tavisyem hiç uğraşmayın. Sadece gıcıklık olsun diye yapılan, insanlara yardım etmek değilde ticaretin önüne geçmek amaçlı yapılan bir prosedür uygulanıyor. Haklılar mı? Haklılar. Öküz gibi davranıyorlar mı? EVET! Bu prosedür değişikliği ilk çıktığında gerçekten bir şeyler değişir sanmıştım ama hiç bir şey değişmemiş. Buradan ticari amaçlı olmayan fakat bu işleri bilmeyen arkadaşlara SABIRlar diliyorum... :D
Esenkalın :p.
(Not: Gümrükçüme malı teslim alırken beni aramasını söyledim ki odadan çıkarkenki pişmiş kelle halimi yeniden görebilsin diye GM. :D)
saçmalığın daniskası. isteyen istediği yerden istediğini satın almalı. vergini öde geç. sanane ruhsattan kimin üstüne olduğundan. vergi denilen şeyi kol kol kol şeklinde alıyorlar zaten gerisinde tamamen haksız gümrük bence.
Oruçluyken okuyamıyorum iftardan sonra bakıcam :D
O zaman bu durumda ailede 3 araba veya atıyorum 5 araba var. Bende hepsinin paypal ve kredi kartı var , gidip kendimiz teslim alabiliyor muyuz yoksa siparişi veren kişi dediği ruhsat sahibi mi olmak zorunda , gidip sadece kendi mi alabiliyor nedir buradaki durum biraz karışık geldi bana..
Şöyle ki;
- Ahmet kendi adına olan kredi kartından, hesabından veya göndericisi olarak geçtiği Western Union'dan parasını yatırır/öder.
- Ahmet sipariş ettiği malların faturasını kendi adına kestirir.
- Ahmet kendi adına olan araç ruhsatı, banka dekontu/PayPal dekontu ve KK ekstresi ile gider.
- Xanax alır en kral gülümsemesiyle gümrüğe gider... :D
***Hatırlatma; Her ruhsat sahibi kendi ürününü teslim alabilir. Yoksa annenin, babanın veya akrabanın adına gelen bir şey yukarıdaki durumları sağlasa bile sen teslim alacaksan vekaletle iş görebilirsin.
Bir de göz korkutmak gibi olmasın ama detaylı bir şekilde daha önce anlattım.
http://www.techturkey.com/forum/2295491-post63.html
Peki beyler CE belgesi olmasi gerekiyor mu mal gumruge takildiginda geri alabilmek icin?
İkincisi mesela gosterge seti siparis edersek 900$lik, koli buyuk olmayacak fakat gumruge takilirsa geri alabilir miyim ve odiyecegim miktar tahminen ne kadar olur?
Tesekkurler
Vallahi ben bugün ürünlerimi aldım. Rakamı yazmayacağım fakat. Örnek olarak 100Lira harcadığım şeye 300Lira para ödedim diyeyim. Bilseydim 3 parça ürünü Amerika'da bir adreste biriktirir oradan toplanınca göndertirdim. Şimdi 3 parça mal için bu kadar aracı ücreti falan ödemek koydu yani. Bilmediğim bir şey değildi ama yine de ümit etmiştim gümrüğe girmez diye. :D
Siz hesap edin. Beni oradakiler tanıyorlar ona rağmen yapacak bir şey yok dediler. Gümrük memurunun kurduğu cümleyi harfiyen yazıyorum; "Yukarıdan gelen bir baskı bu, ithalatı zorlaştıracağız. İthalat zor olacak bundan böyle. Şahsi eşyalar falan umrumuzda değil. Alacak adam gümrüğünü vermek yerine gitsin mağazasından alsın". Hadi hayırlı traşlar...
aynısını bana yaptılar bır takım stop getırttım arabama :) kız arkadasımın account unu kullanmıstım anun adına geldı gıttık ruhsat ıstedı :) benı cıleden cıkardı sonra cıktık gumrukcuye verdım 150 mılyon ruswertı yedı o cocukları mallarıda verdıler hemde hıcgır belgesız kımlıksız ... sıkayet edıcektım gumrukcuye ayıp olur dıye yapmadım ....