Son 1.5ayda çinden 4tane kargo geldi , 1kargo daha bekliyorum.
Ivır zıvır aksesuar elektronik tarzı şeyler alıyorum hep , şimdi benim gibi alışveriş yapanlarıda kapsıyor mu bu
kurunun yanında yaş da yandı arkadaşlar
gittigidiyor.com da filan direk çinden mal getirip iki katına vergisiz vb vb. satanlar binlerce tilki türeyince, devlet affetmedi.
b.kunu çıkardılar olan bize oldu![]()
Built to fall....
Gümrüklü çekiyoryum sıkıntı yaşamıyorum, en güzeli.
Ama bu Strawberry'den bir şey alamama olayı kötü olmuş.
19051919-23041920-30081922-01111922-29101923
gecen hafta urunum geldi, yolda olan 2.el ürünümü bekliyorum gelmezse kanun yuruluge girmiştir demkki![]()
BOZBEY
Resmi ithalat yapmayı mı kastetti yoksa normal %20 vergiyi ödeyip almayımı bende anlamadım. Ama bu kanun normal vergi ödeyip aldıklarımızıda engelliyor.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Kingpin resmi ithalattan bahsetti.
Bakın arkadaşlar yurtdışından vida da alsanız, monitor de alsanız farketmez. 150 euro muhabbeti kalktı artık. Yılda 5 kere 150 euro ve altı ürününüz geçecek, onun dışında takılacak gümrüğe.
ptt yolu ile gelirse gidip kendiniz uğraşıp, ptt deki tiplere yalvaracaksınız, eğer 150 euro ve altı ise vergi ödemeyeceksiniz, eğer 150 euro üstü bir ürünü 150 euro altı olarak belirttiyseniz 300 tl civarı ceza artı vergi ödersiniz. Eğer gümrüktekilerin havası iyi değilse size ürünü teslim etmezler, tse ye sevk ederler yada geri yollarlar.
fedex-dhl-tnt ile çalışıyorsanız daha beter, en az 400-500 liradan başlayan navlun, ordino vs. gibi bedelleri artı gümrük vergisini vereceksiniz.
Kafan almasın, senin yerine düşünen bir devletin var zaten, herşey senin için ClioGT . Bu yasaklar , sansürler hepsini senin yerine düşünüyor birileri, sen neden yorulacaksın?![]()
valla öyle aslında
çekilip kenara herşeyden elini ayağını çektirmek için güzel yol izleniyor ya... neyyyyyyyyyyyyyyse
şimdi ben abi o zaman 2.el araba parçasını bu resmi ithalat adı altında nasıl getiriyorum?
Hocam yazdığında bir yanlışlık yok mu ? Bu konu çok fazla forumlarda tartışılıyor. Model uçak sitelerinden tutunda bisiklet forumlarına kadar. Genel ortak görüş şu. 150 Euro üstü olan alışverişlerde de senede 5 kere olayı var. Yani misal benim gibi insanların derdi zaten vergisiz geçmesi değil ki. Ben bir egzantrik getirticem mesela 400 euro. Ben buna çıkacak vergiye razıyım. Ama devlet diyorki 2 ayda 1 den fazla yada senede 5 ten fazla getirtiyorsan bu ticaret yapmaya girer diyor. İthalat yap diyor. E buda %20 şeklindeki vergi ile olmuyor. Ciddi masrafı var. Yanlış mıyım acaba ?
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)