Takılan malzemeler ile ilgili yapılıcak işlemleri nasıl takip edicez peki _?
Printable View
Takılan malzemeler ile ilgili yapılıcak işlemleri nasıl takip edicez peki _?
21 nisandan itibaren herşeyi açıp kontrol ediyorlar. fakat zaten X-rayden geçiyor, açmalarına gerek yok.
Banada genelde gelen paketler açılmamış oluyor ondan sordum.Bu uygulamaya geçildiyse o zaman gelen bütün paketleri açıp bakmaları gerekir içinde ne var ne yok diye
Gurcell birşey merak ettim bazı stop ve far gruplarında özellikle dikkat ettim TUV amblemi var. Yani anladığım kadarı ile TUV onaylı burada bu parçaları kullanabiliyoruz diye biliyorum. Türkiye de sonuçta TUV istasyonları kurulu ve araçların muayenesini yapıyor, bu durumda onların onay verdiği parçalar TSE ye gitmesi söz konusu mudur ?
Resmi ithalattan bahsettim. Ne gümrük yüzü görüyorum, ne de PTT. Paşalar gibi alıyorum malımı. Parasını da ödüyorsunuz çekiyorsunuz bu kadar basit. Gümrük müşavirine veriyorsunuz vekaletinizi o sizin yerinize hallediyor. Eskiden bende beyanname açtırıyordum kendim elden takip edip memurların ağız kokusunu çekiyordum ama artık kalbim kaldırmıyor :D. Gel gelelim bu yeni düzenlemeyle "5" hakkınızı aştınız size diyorki adam "Senin dosyana artık gümrükçü bakacak, gümrükçü ekmek yiyecek bu işten";). Yani artık elden kendi işiniz bile yaptırmayacaklar... Paşalar gibi gümrükçüye ...sınız :D.
5 kotası içindeyseniz ve 150€'yu geçtiyseniz sadece bölgeye göre olan %20 veya %30 vergisi + ardiye ücreti öder çekersiniz.
Avrupa için %20, Amerika için %30 olan şahsi eşya çekme vergisi 5 kotasını aştığınız anda iptal olacak. İster malınız 50$ ister 5000$ olsun.
5 kotasını aştığınız anda getirdiğiniz her malda şu ücretler çıkacaktır;
- Ordino ücreti (Kargo firmasına göre değişir).
- Havaalanı veya Limanlar arası transfer ücreti (Eğer direk bulunduğunuz şehire geldiyse alınmaz!).
- Ardiye.
- İç nakliye.
- KKDF, CIF değerinin %3'ü. Kredi kartı ve PayPal , W/U kullanımlarında alınır. (Eğer bankaya ithalat yapacağınızı söyleyip para gönderdiyseniz alınmaz!)
- Gümrük vergisi (Tarif numarasına göre değişir).
- ÖTV (Eğer ürün ÖTV'ye tabiyse. Tarif numarasına göre değişir).
- TSE (Eğer ürün TSE'ye tabiyse. Tarif numarasına göre değişir. En az 650TL ayak bastı parası).
- Yurt içi gider (Malın değerine göre yazılır genelde 100TL aşagısı yazılmaz).
- KDV
- Gümrük aracısı ücreti eğer varsa.
- Gümrük müşaviri ücreti.
Unutmamanız gereken ise, devlet bu süreçten sonra verginin vergisini alır. Yani KDV çıkarken o zamana kadar ödediğiniz gümrük vergisini, yurt içi giderler ve KKDF gibi şeyleri ana rakam içine katar onun üzerinden alır ;).
Unuttuğum şeyler de olabilir onlarda bu işlerin ekstrası caaanııııımmmm... ;) Anladın sen onu.
Hadi bakalım ithal edin de göreyim. :D :hahaha:
Şimdi bazı paketler X-Ray'den geçiyor. Ama kesinlikle siz gitmeden yanınızda olmadan paketleri açmıyorlar. Ben çok çağırıldım Topkapı PTT'ye. Ne var bu cenaze tabunun içinde sorularına birlikte bakalım cevabını verdim. Yanımda açtılar baktılar. Fatura aradılar. Çıkan faturanın kurunun Euro'ya çevirdiler. Vergi hesaplandı aldım. Bir kaç kere bu durum ile hallettim.
şimdi abi
ben şöyle birşey aldım:
http://img190.imageshack.us/img190/1648/2fi7.th.jpg
Uploaded with ImageShack.us
bunu parçalanmış halde adamın kollileyecek, gelecek, illa da takılır bu. bunu vergi ödeyip alamama durumum da olabilir o zaman mı?
Normalde açılmıyordu ama bu yıl gelen paketler genelde kurcalanmış olarak geliyor. Ayrıca ürünlerin fiyatları önemli değil vergiyi verip geçirmek de problem değil zaten de gümrük müşavirine verilen komisyon vs. işi bozuyor. 180 lira komisyon var sadece. Bunun ordinosu, vekaleti, vergisi falan olunca 300'ü geçiyor.
Benim kılıfların takılması bir noktaya kadar normal de çıkan fiyat yüksek. 3-4 tane alsam da takılacaktı 20 tane alsam da, şimdi keşke 40-50 tane alsaydım diyorum en azından fiyatım düşerdi daha ucuza malolurdu :S
Arkadaşım akrabam çok Allah'a bin şükür. Takılsın 150 euro üstü diye. %20 öder alırım 5 kotasını aşmadan.
Simdi 2 tane sensor 1 tane kasnak 1 de kayisim eve kadar geldi :) 300 dolardan fazlaydi faturasi :)
İçim daraldı :)
Tırt bir silecek kolu takıldı daha dün, bakalım hafta içi gidip görücez neymiş muhabbet. :)
gök2 rahatsız gördüm kardeşim seni :D
cogu arkadasın kafası karısmıs gıbı.sorularınıza kesın cevaplar ıcın assagıda verdıgım lınkte sayfanın alt tarafına dogru, posta/kargo ıcın soru cevap seklınde bı yazı var orayı ınceleyebılırsınız.
Muafiyetler ve Yolcu İşlemleri
1500'e kadar toptan alış veriş yapacaz.... 2 ay da bir... Gene yurtdışına gidenlerde ricada bulunacaz... Dünya ilerleiyor... Ticarette sınır kalkıyor... Ama biz de "Yassahhh" zihniyeti devam ediyor....