hayır.
Daha önce 21 nisandan sonra zarf içinde bir kere boost contoller aldım, avu. içi kadardı, bir de minicik usps kutusu ile iat sensörü almıştım.
Bu dediklerim normal posta ile geldi , bugünkü kargo ise dhl ile.
hayır.
Daha önce 21 nisandan sonra zarf içinde bir kere boost contoller aldım, avu. içi kadardı, bir de minicik usps kutusu ile iat sensörü almıştım.
Bu dediklerim normal posta ile geldi , bugünkü kargo ise dhl ile.
tamamdır
aynı durum bende de varda
postayla gelen 2 3 şey var mektup gibi zarfta
onlar bu mevzuata girmiyor herhalde, değil mi?
banda çinden xenon geldi kutuda kardeşimin motsikleti için posta ile birde kargoda oem direksiyon kumadası ile cd çaları kullanabilmek için aparak atdım onunda bu ara gelmesi lazım ama bakalım
arkadaşlar şuanda kargom elime geçti
üzerinde ne açılma var ne bişey geçen hafta salı geçmiştim kargoyu galiba yanlış hatırlamıyosam
Arkadaşlar bikere eBayden aldığınız ürünlerde paketin üzerinde tc numarası yazmıyor, ahmet hangi ahmet? mehmet hangi mehmet belli değil.
nacisane tavsiyem usps ya da dhl gibi kargo şirketlerini kullanmamanız ivedilikle USPS ile ürünlerinizi getirtmelisiniz, hatta USPS pointry mail olacak express mail olunca takılma olasılığı daha da artıyor, ben bu ay takılan koyo radiatörümü 80 tl gümrük parası verip teslim aldım. Teslim alırken t.c numarası falan aldılar. Bu şekilde olduğu zaman kanuna tabi olur sınırlı ürün getirtirsiniz.
Sonuç olarak USPS pointry mail ile ürünlerinizin takılma oranı çok düşük, benim coiloverler, intercooler, hava filtresi, elektrik tesisatı, SON SUSTURUCULAR! hep bu şekilde sorunsuzca gelmiştir.
Dahası da 2 ayda birden fazla ürün getirteceksem ticari ürün sayılacakmış mantığı tamamen hukuka aykırılıktır. Be tacir değilim ticaret odasına kaydım yok, ihtiyaçlarımı yurt dışından alabiliyorum diye ticaret mi yapıyor sayılacağım, herkese burdan söylüyorum, böyle bir düzenleme üzerine ürünüm bana teslim edilmezse ertesi gün yürütmeyi durdurma talepdi davasını açacağım,
yav ptt daha beter özellerden. adamlar hiç olmazsa kardeşim malzeme 150 euro üstüyse 150 tl evrak parasını vergisini vede kendin takip etmezsen takipci parasını alıp malı yolluyo. ben ptt den aem regulatörü cıkartmaya 1 hafta uğraştım kafasına göre sanayi bakanlıgına bile yolladılar. iki laflarından biride senede 1 araba parçası getirebilirsin ancak demeleri. bu 2 ayda bir iyi olmuş.bi daha o lafı duymayız.
6 mayıs(ac g7 gösterge )
17 mayıs(vites topuzu ve süveti)
ve 19 mayısta da (jdm far siparişi verdim)
Ggösterge geldi.şimdi merak ediyorum digerleri ne olacak Tracking number: CJ ile başlayanlar ptt ile mi geliyor bilgisi olan arkadaş varmı?
07 vcz 76 93 si
44 np 329 91 teg
BMW e90
evet CJ ile başlayanlar ptt ile geliyor aldığım ürünler hiç gümrüğe takılmazdı ama son aldığım ürün gümrüğe takıldı (kıytırık cam rüzgarlığı) gittim almaya ordaki hatun bundan sonra 2 ayda bir ürün alıcaksın bi dahakinde kitap al tişört al diye nasihatlarda bulunduama sizin diğer iki parçanızı alacağınızı hiç zannetmiyorum
![]()
[QUOTE=oGuZ555;2310301]evet CJ ile başlayanlar ptt ile geliyor aldığım ürünler hiç gümrüğe takılmazdı ama son aldığım ürün gümrüğe takıldı (kıytırık cam rüzgarlığı) gittim almaya ordaki hatun bundan sonra 2 ayda bir ürün alıcaksın bi dahakinde kitap al tişört al diye nasihatlarda bulunduama sizin diğer iki parçanızı alacağınızı hiç zannetmiyorum
sagolasın korktugum başıma gelecek desene...
gümrük müdürünün yanına bir ugrayayım o zaman
07 vcz 76 93 si
44 np 329 91 teg
BMW e90
yurtdışından fotoğraf makinesi, bazen telefon, batarya gibi şeyler getirdik, bazıları gümrüğe takıldı, ve bizde garanti muafiyet belgesi alarak, ki bunun için ben bu ürünü kendim için alıyorum satmıycam pazarlamıycam diye taahhütname verdik, ithal ettik, geçen gün, çevre il müdürlüğünden gelen yazı; bu ürünlerin içindeki yok bilmem civası yok bilmem azotu yok bilmem zartı zurtu belli standartlarda olmalıymış bunları satış içinmi getridin kendin içinmi getirdin, üreticimizn imalatçımısın diye yazı geldi ve beyanda bulunmazsan 8.500 tl cezası var, ulan ben böle büroksainin içine edim, ben zaten gümrükten bu malı çekmek için taahhütname yazmış imlzamaışım sen bana hala neyi soruyosun, böle bi saçmalık olabilirmi? kurumlar arası iletişimsizlikten aynı işi on kez yap, saçma sapan işler bunlar...
Ne kanunmuş ya şaka gibi yasakçı zihniyetten bıktım benim özgür hakkım yurtdışından istediğim şeyi almalıyım belli bir fiyata kadar da vergi vermemeliyim..
Parfüm alıyım dedim yurtdışından gümrükten geçmiyor ayrıca Türkiye'de yok napıcam şimdi ? Hani ileri düzey demokrasiydi özgürlükler ülkesiydi tırı vırıydı burası ?
Bu genelge ile ilgili büyük bir tepki olduğu internette gözüme çarptı. 180 tllik bir malı 380 tlye almak istemiyor insanlar doğal olarak.
Hatta söyle bir site bile kurulmuş http://www.onlinealisverisyasagi.info/ ancak şu an girilemiyor. Google ön bellekten bakabilirsiniz..
3 takım yay aldım 3 er tl gümrük ödedim ptt ile kapıma geldi bu ay başında hemde..Acaba yürürlüğe girmedimi bu mevzu ? Daha gelicekler var inşallah akılmazlarNasıl bir memleket olduk böyle..
peki her gönderiyi aynı adrese farklı isimlerde gönderseler nasıl olur...
x ürününü aynı adrese ahmete
x ürününü aynı adrese mehmete mesela...
35 1/2 KSK
''Emniyet Kemerimizi Takalım,Takmayanları Uyaralım "
psn : derman3534
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)