jebo 625 gıbı bırsey alabılırsın 80 lıra cıvarındaydı en son ısını fazlasıyla gorur
Beyler orta boy ve hesaplı akvaryum arıyorum satmayı düşünen olursa anlaşabiliriz.
Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...
Atman da uzun omurlu ve uygun oluyor dis filitrede uzun sure kullandim bakabilirsin
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
maşallah ben uzun suredir ilgilenemiyorum ama çok iyi bir şekilde donucem geri![]()
135
├┼┼╕
246R
yaklaşık 4 yıl ve son olarak 850 litrede bıraktığım tatlı su akvaryumundan sonra Okan turan'ın hadi gel demesiyle yeniden başladığım akvaryum hobisine bu seferde tuzlu su ile giriş yaptım
umarım sağlıklı ve güzel bir tank olur...
![]()
Ben de seneler sonra köpeklerime mama almaya gittiğimde gaza gelip tekrar bulaştım bu işe. Lise dönemimde karışık malawi akvaryumum vardı. Bir anda 2 tane akvaryumum oldu yine. İş yerine bakımı kolay diye basit bir lepistes akvaryumu kurdum. 1 trio full red lepistes 20 tane karides aldım(kiraz ve kaplan). Karides olunca haliyle bitkili oldu. 2 tane cüce vatoz 1 tatlı su midyesi ve son olarak bir adet rabbit snail var. 45LT'lik bir akvaryum. Bir adet yavru akvaryumum var. İlk yavruları aldım. yaklaşık 15 günlük oldular. İkinci parti yavruları bekliyorum şu an.
Eve ise yer 300 litre akvaryum tercih ettim. Aslında ilk etapta daha büyük bir akvaryum niyetim olsada ölçüp biçtim yer sıkıntısından daha büyük bir tercihte bulunamadım. İçine 1e 3d yetişkin Frontoza Brundi aldım 1 adet vatoz ile 2 tatlı su midyesi beraber yaşıyorlar. Tetra 1200 plus dış filtre tercih ettim.
Şuan fotoğrafı yok. Açıkçası pek memnunda olmadım. Akvaryumu kurdum bitti, ardından olmadı bu iş dedim kendi kendime. Bu sebepten aklıma tuzlu su akvaryumu düştü biraz para biriktirdikten sonra tuzlu suya geçiş yapmayı düşünüyorum.
Arkadaşlar bu akvaryum işi konusunda yardıma ihityacım var
Ağustos ayında hanımın d.günü ve çok sever akvaryumları.. Evdeki yerleşim sebebi ile altı boş ( sadece 4 ayaklı, yerden yüksekliği 1 metreden biraz fazla ) bir ayak üzerine uygun ölçülerde akvaryum yerleştirmek istiyorum. Öncelikle akvaryum altı bu ayağı nerede, nasıl yaptırabilirim.
Sonrasında ise, tatlı su mu yoksa tuzlu su mu tavsiye edersiniz? Farkları nelerdir? Bakımda zorluğu nedir?
Mercan ve bir kaç balık gerçekten güzel bir görüntü sağlıyor, bunun için ne yapmalıyım? Fiyatlar yaklaşık olarak nedir?
İstanbul Anadolu yakasında neyi nereden almalıyım, kazıklamadan yardımcı olabilecek neresi vardır?
Şurası iyi midir?
DO
daha önce deneyiminiz olmadıysa ve ilgilenmek için zamanınız kısıtlıysa tavsiyem tatlı su ile başlamaktan yana. ev düzenine uygun bir tank bulup sonrasında herhangi bir demircide istediğiniz şekilde sehpa yaptırabilirsiniz. tatlı veya tuzlu su kararını verdikten sonra besleyeceğiniz canlıların türüne ekipman ve tahmini fiyat bilgileri orataya çıkacaktır. kısacası siz hastalığı bulun reçete örnekleri çok![]()
İyice araştırıp başlamakta fayda var. Zira bir şey yanlış başlarsa düzeltmek için maliyetli değişiklikler gerekebiliyor. Tatlı su tavsiye edilir mümkün olursa büyük bir akvaryum suyun kolay kolay bozulmaması açısından iyi olur. Akvaryum hacmine göre popülasyonun çok kalabalık olmamasına dikkat edin. Ne kadar çok canlı olursa suyun kirlenmesi o kadar hızlı oluyor.
Öncelikle tecrübeniz olmadığını varsayarak sıfırdan başlayayım.Bir akvaryum kesinlikle çok küçük olmamalıdır.Bu hem filtrasyonu zorlaştırır.Hem de suyun değerlerin stabil kalmasını zorlaştırır.Bir akvaryum alacağınız zaman kesinlikle besleyeceğiniz balığın cinsini göz önünde bulundurmalısınız.
Örneğin discus, 1 balık başına daha fazla suya ihtiyaç duyarken lepistes daha az bir suya ihtiyaç duyar.Tuzlu su akvaryumunu yeni başlayan birine kesinlikle tavsiye etmem.Benim size tavsiyem her yeni başlayan gibi canlı doğuran türü olacaktır.Bakımı kolaydır,ucuzdur,ve bakarken size zevk verir.Yavru alabilirsiniz.Yavrularınızı çaprazlayıp yeni renkler elde edebilirsiniz.
Şimdi almanız gereken baz malzemeleri yazıyorum.
Ortalama 100 lt akvaryum.
Bu suyu temizleyecek bir filtre.(Benim size tavsiyem kesinlikle bir dış filtre olacaktır.)
100 watt veya üzeri bir ısıtıcı.
Suyun değerlerini değiştirmeyecek bir kum ve canlı bitkiler ve biraz da bitki gübresi.(Co2 sistem kurmanız çok daha iyi olur.Ancak başta biraz zorlanabilirsiniz.)
Akvaryumda aslında yapay bir ortam oluşturmak amacımız.Benim favorim canlı doğuranlar olduğu için onlara göre yazdım.
Mobilyalı akvaryumlar var.Ancak fiyatlar epey uçuk.Bir marangoza gidip altı dolap olan ve demir profilden yapılmış iskeletin üzerini kaplatarak güzel bir akvaryum sehpası yapabilirsiniz.Arkada gerekli delikleri açarak dış filtreyi de buraya koyarsanız hem ses azalır hem de güzel olur.
başlangıç olarak tuzlu su zorluk çıkarabilir, ama düzgün bilen biri ile çalışırsanız onuda aşarsınız diye düşünüyorum
ben akvaryumumu beta akvaryuma yaptırdım istediğimi çizdim verdim yaptılar fiyatları uçuk değil ve kaliteli
Beta Akvaryum - Tatl
135
├┼┼╕
246R
Edit: Ve güzel bir hava motoru öneririm.
Bir de anı anlatayım.İlkokul 3. sınıfa giderken akvaryumum vardı.Simit ayran almayıp balık alırdım.10 adet balıkla başladım.1 dönem sonunda 50 kadar yavru almıştım.
Sadece balık beslenecek ise tuzlu su tatlısudan pekde farklı değil.
Mercan olayı kolay da olabilir çok zorda olabilir türüne göre.
Ben birkaç balık olan tuzlu su akvaryumu öneririm. İstanbul anadoluyakasında ekstremakvaryumdan malzemeleri temin edebilirsiniz.
Musluksuyunu artıan ters ozmoz cihazınada ihtiyacınız olacak. Kurulum maliyeti olarak tuzlu suda 5.000 TL gibi bir rakamı gözden çıkartmak gerekir
Herkese verdiği bilgiler için teşekkürler
Öncelikle evde konumlandırılacak yeri / yerin ölçüsünü belirlemem gerekiyor sanırım. Akabinde akvaryum ve balık / mercan alımlarına başlamayı düşünüyorum.
Mercana girecekseniz, borseyler satinalmadan omce reefcentral forumundan bol bol bilgi toplayin. En cok yapilan hata yalan yanlis ekipman secimi, yanlis akvaryum olcusu secimi, yanlis canli secimi vs. Mercan olayi ayri bir dunya ogrenmeniz gereken cok sey var.
Previous Tank of the Month Awards
Bu işin ne boyuta gidebileceği hakkinda meraki olanlar icin yukaridaki linkte cok iyi tanklar var.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)