Yahu videoya bakarak suyun kalitesini nasil anladiniz ? Nasil bir goz var size?
Suda bakteri da uruyor, seachem clarity ve stability solusyon kullaniyorum.
Yahu videoya bakarak suyun kalitesini nasil anladiniz ? Nasil bir goz var size?
Suda bakteri da uruyor, seachem clarity ve stability solusyon kullaniyorum.
gürsel abi bu kadar güzel akvaryuma yazdıklarnla sanki sen stresde gibisin yawgeç karşısna bi dinlen rahatla
arkadaşlar cok cok teknik yaklasmıslar![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
ben direk musluk suyu basıyorum temiz![]()
dinlendirme falan yapmıyorum direk hortumla basıyorum 3 yıl oldu maşallah diyim![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
pardon resimlerin sadece bir kısmını büyüttüm diğerlerine küçük baktım gromi değilmiş rainbow muşsuyunda bakteri ürüyor fakat sağlıklı ve yeterli şekilde değil suyun renginden anlarsın ve kimyasalla bakteri üretmek yerine doğal yöntemlerle üretmek çok daha yararlı olucaktır ama ister uygularsın ister uygulamazsın bu sana kalmış balıkların ve tankın oturmuş sıkıntı yaşamassın fakat karidesi denemeni tavsiye ederim jel hale geitirip
The King Of Reptile
Discus yemi yapil veriyorum arada.
Dana yuregi, karides , sear spirulina, beyaz kurt ve pul yemi cekip veririm.
Sen madem bu kadar bu isi biliyorsun, seachem stability'nin ne kadar dogal oldugunu gor.
Ayric bakteri yeteri kadar var, merak etmeyin.
Tankimda herhangi bir sorunum yok. Madem bu kadar cok bilen var burada, koyun resimleri bizde sizinkiler hakkinda yorum yapalim..
Abi neden bu kadar sinirlendin amaç sadece yardımcı olmak ve bu güzel hobiyi birlikte paylaşıp başkalarının yaptığı gibi ülkemizi güzel yerlerde görmek. Elin adamlarının bozuk balıklarını alıp ülkemize getirtmekle uğraşıp beslemek için uğraşıcağımıza kendi akvaryumumuzda üremiş çoğalmış daha dayanıklı balıklara kavuşabilmek. Abi benden yaş olarak büyüksün ama tecrübemin senden fazla olduğuna inanıyorum kendimi bildim bileli evimizde bu balıklar besleniyor Kavruk dediğim balıklardan birinde iç parazit problemi var ve dıscusta en büyük sıkıntı ve problem başlangıcı. Ondan dolayı çıkartmanı önerdim o balıklara acırken diğer balıklardan da olmazsın umarım. Ph a gelince umarım ilerde dıscus gibi bir balıktan yavru alma zevkini tadabilirsin ama bunun için ph iletkenlik gibi değerleri kontrol altına alman lazım. O yavruları üstünde görmek paha biçilemez tabi görüşler farklı olabilir saygı duyarım. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. bu sert çıkışın sebebini anlayamadım ....
Akvaryumunuz 1.5 ton eder.1.5 tonluk bir akvaryumuda dış filtre temizlemez.Yaklaşık 600 litrelik sump olması lazım.2 adet dalga motoru olması lazım.Bu arada akvaryumu 12 mm cam hayatta kaldırmaz.Şuan hobiyi bıraktım.
En son büyük akvaryumlarım
120*60*60-150*70*60-100*70*60 akvaryumlarım vardı.15 yıl akvaryum hobisi ile uğraştım.Amerikan-malavi-tanganyika-loachlar-canlı doğuran grubu balıkları besledim.
Son 5 yıldır çoğunlukla Malavi-mbuna grubu balıklarla uğraştım.
Yahu uzaktan bir videoya bakip ic parazit ve su tahlili yaptiniz ya , inanin birakiyorum ben bu hobiyi.
Sinirlenmekte yeterince hakliyim.
Ben discustan yavru da aldim. Suyun iletkenligi nedir iyi bilirim, evde 200 litre , icinde mangrow koku ve zeolit olan dinlenmis su tankim bile var, siz gelmis bana yok ph , yok iletkenlik , yok parazit anlatip duruyorsunuz...
1-yemlerin gayet başarılı
2- evet içlerindeki en doğal ürün denilebilir ama gerçek doğal değil
3- bakteri ssen diyorsan vardır (sorun yok)
4-burdaki paylaşımın bilmişlikle alakası yok sadece öneri yapar yada yapmazsın bu sana kalmış son olarak ben 12 senedir hayvanlarla ilgileniyorum yaklaşık 6 sene önce bıraktım evimde tank kurmayı iş yerimde 125 adet tankla prof. olarak devam ettim 9 senedir sürüngenlerle ilgileniyorum buun 5 senesinide profesyonel olarak devam ediyorum resimlerin bir kaçı yukarıda var bir çoğu tr ye ilk giren türler ve piyasayı yapan kişilerdenim genede tank görmek istersen floryada açılan istanbul akvaryuma gelmen yeterli olacaktır orada akvarist-herpetologist olarak görev yapmaktayım
sonuç balıkların gayet güzel allah uzun ömürler versin bir üretirsen deme keyfine diyorum onuda inş. yaparsın gerçekten zevkliler yavruları ile dolanmaları![]()
The King Of Reptile
Uzaktan su tahlili yapılmaz suda bir problem bulanıklık vs de gözükmüyor ona katılıyorum ama o balıkların içinde rahatsız olan balıklar var Kendi fikrimi söyledim herkezin kendi seçimi nasıl isterse öyle davranır Sonuçta bizde doktor değilizKızma ama abi dıscuslardan çok sen stres yaptın şu anda
![]()
Simdi bu isi profesyonel olarak yapiyorum diyen adam baliklarin saglikli diyor, sen ise amator olarak sorunlu balik var diyorsunuz.
Usenmedim baliklari tek tek tetra'nin sagliksiz hayvan matriksi ile karsilastirdim, bir sorun yok.
Ayrica discusta ic parazit belirtisi olan yem yememe ve jelimsi sicma benimkilerde yok.
Konuya son yazisimdir.
[QUOTE=gurcell;2892960]Ben yavru aldim discustan. Alacam ve buyutecegim diye ebem saapildi. Surekli su degistir, artemia cikar, onu yap bunu yap. Akil isi degil. Bir kere aldim, sonrasinda bir daha almamaya yeminliyim yavru...[/QU
evet sıkıntısı derdi tasası büyük fakat herşeye rağmen o yuvarlak olmaya çalışan balıklar muhteşemler.
The King Of Reptile
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)