User Tag List

Sayfa 8/56 İlkİlk ... 67891018 ... SonSon
1061 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Kimlerin Akvaryumu var ?

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu videoya bakarak suyun kalitesini nasil anladiniz ? Nasil bir goz var size?

Suda bakteri da uruyor, seachem clarity ve stability solusyon kullaniyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ayrica akvaryumumda gurami yok, discuslar da streste degil.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gürsel abi bu kadar güzel akvaryuma yazdıklarnla sanki sen stresde gibisin yaw geç karşısna bi dinlen rahatla

arkadaşlar cok cok teknik yaklasmıslar
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben direk musluk suyu basıyorum temiz

dinlendirme falan yapmıyorum direk hortumla basıyorum 3 yıl oldu maşallah diyim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

mercan_shark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pardon resimlerin sadece bir kısmını büyüttüm diğerlerine küçük baktım gromi değilmiş rainbow muş suyunda bakteri ürüyor fakat sağlıklı ve yeterli şekilde değil suyun renginden anlarsın ve kimyasalla bakteri üretmek yerine doğal yöntemlerle üretmek çok daha yararlı olucaktır ama ister uygularsın ister uygulamazsın bu sana kalmış balıkların ve tankın oturmuş sıkıntı yaşamassın fakat karidesi denemeni tavsiye ederim jel hale geitirip
    The King Of Reptile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Discus yemi yapil veriyorum arada.

Dana yuregi, karides , sear spirulina, beyaz kurt ve pul yemi cekip veririm.

Sen madem bu kadar bu isi biliyorsun, seachem stability'nin ne kadar dogal oldugunu gor.

Ayric bakteri yeteri kadar var, merak etmeyin.

Tankimda herhangi bir sorunum yok. Madem bu kadar cok bilen var burada, koyun resimleri bizde sizinkiler hakkinda yorum yapalim..

dark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gurcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle 2006 dan beri aktif olarak discus besliyorum bunu belirteyim. Kimseden tavsiye de istemedim.

Akvaryumun kumu midye kırığı değil, yangtze nehir yatağının 0.5 cm boyundaki taşları.

Diğer bir taraftan , senin gibi düşünen , aman ayyy bu discus'un tipi bozuk , ayy şekli bozuk , ayy yanık bu gibi denip kenara köseye atılan zavallı bebekleri alıp büyütüp, sevdiğim arkadaşlarıma hediye etmeyi çok severim. O da can .

Diğer bir yandan discus beslenirken şu salak saçma konuşulan ph oranı beni hiç mi hiç entrese etmez. Herhangi bir akvarist değilim, seachem dışında ilaç kullanmam. Ph gibi bir derdim yok.

Diğer bir yandan , cama cam akvaryum nedir ya? Balıkların bokunu komple görüp çekeceksin diye görüş zevkimden olacak değilim.

Dedim ya tipik aman discusumun şekli disk olsun, bir tane pigmenti bozuk olmasın , aman şu olmasın bu olmasın diye düşünen bir adam değilim , digiturk gibi akvaryumun var, sokayım cama cam akvaryuma. Ne anlamı var seyir zevkinin...
    Abi neden bu kadar sinirlendin amaç sadece yardımcı olmak ve bu güzel hobiyi birlikte paylaşıp başkalarının yaptığı gibi ülkemizi güzel yerlerde görmek. Elin adamlarının bozuk balıklarını alıp ülkemize getirtmekle uğraşıp beslemek için uğraşıcağımıza kendi akvaryumumuzda üremiş çoğalmış daha dayanıklı balıklara kavuşabilmek. Abi benden yaş olarak büyüksün ama tecrübemin senden fazla olduğuna inanıyorum kendimi bildim bileli evimizde bu balıklar besleniyor Kavruk dediğim balıklardan birinde iç parazit problemi var ve dıscusta en büyük sıkıntı ve problem başlangıcı. Ondan dolayı çıkartmanı önerdim o balıklara acırken diğer balıklardan da olmazsın umarım. Ph a gelince umarım ilerde dıscus gibi bir balıktan yavru alma zevkini tadabilirsin ama bunun için ph iletkenlik gibi değerleri kontrol altına alman lazım. O yavruları üstünde görmek paha biçilemez tabi görüşler farklı olabilir saygı duyarım. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. bu sert çıkışın sebebini anlayamadım ....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yusufbatırel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    150 cm enınde 100 cm yukseklık 100cm derınlık 1 ton 250 lıtre su var ıcınde 12 mm camdan ozel yapıldı atman dev dıs fıltresı var 3 adet 25 30 cm arası dev vatoz var 1 tanede kopekbalıgım
    Akvaryumunuz 1.5 ton eder.1.5 tonluk bir akvaryumuda dış filtre temizlemez.Yaklaşık 600 litrelik sump olması lazım.2 adet dalga motoru olması lazım.Bu arada akvaryumu 12 mm cam hayatta kaldırmaz.Şuan hobiyi bıraktım.
    En son büyük akvaryumlarım
    120*60*60-150*70*60-100*70*60 akvaryumlarım vardı.15 yıl akvaryum hobisi ile uğraştım.Amerikan-malavi-tanganyika-loachlar-canlı doğuran grubu balıkları besledim.
    Son 5 yıldır çoğunlukla Malavi-mbuna grubu balıklarla uğraştım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu uzaktan bir videoya bakip ic parazit ve su tahlili yaptiniz ya , inanin birakiyorum ben bu hobiyi.

Sinirlenmekte yeterince hakliyim.

Ben discustan yavru da aldim. Suyun iletkenligi nedir iyi bilirim, evde 200 litre , icinde mangrow koku ve zeolit olan dinlenmis su tankim bile var, siz gelmis bana yok ph , yok iletkenlik , yok parazit anlatip duruyorsunuz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Discus yemi yapil veriyorum arada.

Dana yuregi, karides , sear spirulina, beyaz kurt ve pul yemi cekip veririm.

Sen madem bu kadar bu isi biliyorsun, seachem stability'nin ne kadar dogal oldugunu gor.

Ayric bakteri yeteri kadar var, merak etmeyin.

Tankimda herhangi bir sorunum yok. Madem bu kadar cok bilen var burada, koyun resimleri bizde sizinkiler hakkinda yorum yapalim..
    1-yemlerin gayet başarılı

2- evet içlerindeki en doğal ürün denilebilir ama gerçek doğal değil

3- bakteri ssen diyorsan vardır (sorun yok)

4-burdaki paylaşımın bilmişlikle alakası yok sadece öneri yapar yada yapmazsın bu sana kalmış son olarak ben 12 senedir hayvanlarla ilgileniyorum yaklaşık 6 sene önce bıraktım evimde tank kurmayı iş yerimde 125 adet tankla prof. olarak devam ettim 9 senedir sürüngenlerle ilgileniyorum buun 5 senesinide profesyonel olarak devam ediyorum resimlerin bir kaçı yukarıda var bir çoğu tr ye ilk giren türler ve piyasayı yapan kişilerdenim genede tank görmek istersen floryada açılan istanbul akvaryuma gelmen yeterli olacaktır orada akvarist-herpetologist olarak görev yapmaktayım

sonuç balıkların gayet güzel allah uzun ömürler versin bir üretirsen deme keyfine diyorum onuda inş. yaparsın gerçekten zevkliler yavruları ile dolanmaları
    The King Of Reptile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    normalde daha resim eklemeyi düşünmüyordum ama gurcelll abi senin için kendi yavrularımız.
    resim çözünürlüğü için kusura bakmayın .

buda gelcekteki tankları

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gelecek tank şahane .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mercan_shark Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1-yemlerin gayet başarılı

2- evet içlerindeki en doğal ürün denilebilir ama gerçek doğal değil

3- bakteri ssen diyorsan vardır (sorun yok)

4-burdaki paylaşımın bilmişlikle alakası yok sadece öneri yapar yada yapmazsın bu sana kalmış son olarak ben 12 senedir hayvanlarla ilgileniyorum yaklaşık 6 sene önce bıraktım evimde tank kurmayı iş yerimde 125 adet tankla prof. olarak devam ettim 9 senedir sürüngenlerle ilgileniyorum buun 5 senesinide profesyonel olarak devam ediyorum resimlerin bir kaçı yukarıda var bir çoğu tr ye ilk giren türler ve piyasayı yapan kişilerdenim genede tank görmek istersen floryada açılan istanbul akvaryuma gelmen yeterli olacaktır orada akvarist-herpetologist olarak görev yapmaktayım

sonuç balıkların gayet güzel allah uzun ömürler versin bir üretirsen deme keyfine diyorum onuda inş. yaparsın gerçekten zevkliler yavruları ile dolanmaları
    Ben yavru aldim discustan. Alacam ve buyutecegim diye ebem saapildi. Surekli su degistir, artemia cikar, onu yap bunu yap. Akil isi degil. Bir kere aldim, sonrasinda bir daha almamaya yeminliyim yavru...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu uzaktan bir videoya bakip ic parazit ve su tahlili yaptiniz ya , inanin birakiyorum ben bu hobiyi.

Sinirlenmekte yeterince hakliyim.

Ben discustan yavru da aldim. Suyun iletkenligi nedir iyi bilirim, evde 200 litre , icinde mangrow koku ve zeolit olan dinlenmis su tankim bile var, siz gelmis bana yok ph , yok iletkenlik , yok parazit anlatip duruyorsunuz...
    Uzaktan su tahlili yapılmaz suda bir problem bulanıklık vs de gözükmüyor ona katılıyorum ama o balıkların içinde rahatsız olan balıklar var Kendi fikrimi söyledim herkezin kendi seçimi nasıl isterse öyle davranır Sonuçta bizde doktor değiliz Kızma ama abi dıscuslardan çok sen stres yaptın şu anda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simdi bu isi profesyonel olarak yapiyorum diyen adam baliklarin saglikli diyor, sen ise amator olarak sorunlu balik var diyorsunuz.

Usenmedim baliklari tek tek tetra'nin sagliksiz hayvan matriksi ile karsilastirdim, bir sorun yok.

Ayrica discusta ic parazit belirtisi olan yem yememe ve jelimsi sicma benimkilerde yok.

Konuya son yazisimdir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=gurcell;2892960]Ben yavru aldim discustan. Alacam ve buyutecegim diye ebem saapildi. Surekli su degistir, artemia cikar, onu yap bunu yap. Akil isi degil. Bir kere aldim, sonrasinda bir daha almamaya yeminliyim yavru...[/QU

evet sıkıntısı derdi tasası büyük fakat herşeye rağmen o yuvarlak olmaya çalışan balıklar muhteşemler.
    The King Of Reptile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simdi bu isi profesyonel olarak yapiyorum diyen adam baliklarin saglikli diyor, sen ise amator olarak sorunlu balik var diyorsunuz.

Usenmedim baliklari tek tek tetra'nin sagliksiz hayvan matriksi ile karsilastirdim, bir sorun yok.

Ayrica discusta ic parazit belirtisi olan yem yememe ve jelimsi sicma benimkilerde yok.

Konuya son yazisimdir.
    Abicim bu ortamda bu şekilde konuşma ile biz anlaşamıyıcağız bu gün bir ara müsayit bir zaman olurda karşılaşırsak yüzyüze konuşuruz
    Sen kendini üzme yeter.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mert_leon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gelecek tank şahane .
    Teşekkür ederim bakalım şimdilik boş kendilerini kurtarsınlar biraz daha bir kaç gün sonra aktarmayı düşünüyorum.

aga81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bende pirena ile köpek balığı beslıom pengasusmu ne dıolar
    bıtanesının boyu 30 cm ye yakın köpek balıkları dahil canlı yemle beslıom zevklı oluo
    Alıntı ErHaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir arabaya şenolun eli değdiyse o araba olur kardeşim..
    USTAM DEMİR GARAJ DÜZCE
    SARAY EKMEK VE UNLU MAMULLERİ HİPERMARKET...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)