demasoni de tavsiye ettiler aklımda goruntusu falan güzel bir balık
belki 1-2 cins koymay duşunuyorum
demasoni de tavsiye ettiler aklımda goruntusu falan güzel bir balık
belki 1-2 cins koymay duşunuyorum
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Tropheus türlerinden çok deneme yaptım Bemba ile başladım , İlangi , İkola ... Açıkçası İlangilerde çok sıkıntı çektim F0 balık getirttim Kayseriden 4 balığa 500 tl para verdim ertesi gün hepsi öldü. Benim düşüncem İlangiler çok hassas balıklar ben yapamadım.
İkolalara gelince çeşme suyu , pislik v.s. bana mısın demiyorlar
Bu cinslerde önemli olan ;
-Tek tür beslemek ve dişi erkek oranını iyi tutturmak
-Akvaryum hacmi önemli , sizin akvaryum küçük gibi gözüküyor kaç lt ? Minimum 300-350 lt 12 balık için şart
-Eğer balıklar alışık değilse normal suya , PH oranı yüksek olmalı 9 civarlarında . Bunun için ek ürünler var , Tanganika Buffer gibi.
- Kum mercan kırığı olacak
- yemler önemli bu türe geçerseniz çok detaylı bilgi veririm yemleme konusunda
BVP Mugen TYPE R
Cooper S R56
YTP 106 GTI
Jet 106 GTI
bilgiler için super ikola tam aradığım cins ozaman çeşme suyunu seven balığı bende severim![]()
fiyatı bende pm aliym
zaten kum mercan kırığı şuan sorun yok
akvaryumun resmini paylaştım bir onceki sayfada
140lt lik orta boy bi akvaryum
en fazla 8 balık koyarım o bile çok sanırım
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Kerem abi konudan uzak durmak lazım yoksa baktıkça beynimi kurcalıyor
Birde ticaret gözüyle bakarsak hangi balıkğı beslemeliyiz acaba?Hiç olmazsa yem ve elektrik parasını çıkarsak yeter
IMPOSSIBLE IS NOTHING
Bendede bitkili akvaryum var 150 lt civarı uzun zamandır ilgilenemedim pek balık ta bitkide kalmamış içinde bir el atmaya gidiyorum şimdi![]()
Açıkçası Tropheus türlerinde iyi bir koloni için 8 balık az , en az 12 balık 3 erkek 9 dişi şeklinde uygun olur.
Yavru iken 140lt problem olmaz ancak balıklar büyüdüğü zaman 140 lt akvaryum 12 balık için az gelecektir ve sağlıklı olmaz.
Çeşme suyu olayı her balıkta olmaz balığın alışması lazım benim balıklar alışık oldukları için çeşme suyundan bana mısın demiyorlar
Yinede bu şartlarda fiyat p.m. isterseniz atayım , amaç balık satmak değil zaten o amaçla yapmıyorum bu işi , amaç doğru akvaryumu kurmak .
Bir arkadaşa yavruları sattım geçenlerde beni arıyor abi bunların yarısı öldü. Yaptığını söyleyim ; Akşamları sadece yem atmak için gittiğinde ışıkları açıyormuş 10 dk sonra kapatıyor , balıklar yemi yemiyor , günler geçtikçe yemler birikmiş balıklar hepsini yiyerek şişerek ölmüş .
Örneğin ben Timer kullanırım , Akşam 19.00-23.00 arası otomatik yanar ışıklar.
BVP Mugen TYPE R
Cooper S R56
YTP 106 GTI
Jet 106 GTI
cihad abi siz yine kolay balık besliyorsunuzgünde 6 öğün; kan kurdu, artemia, su piresi , plankton , bits veriyorum. günlük yarı yarıya su değişimi + her yemleme sonrası dip temizliği. ayrıca 5 tane kurulu tank var evde
çekilmez bi sıkıntı yani. pm istedm ama atcanmı ?
![]()
P.M. 'e gerek yok , balıklar yaklaşık 2 aylık adet 15 tl , Tech için 12,5 .
Herkese sattığım fiyatım 15 tl'dir. Balıklar henüz ufaklar ama daha küçük hali ile sattım sıkıntı olmaz bu boydan sonra . Biraz daha büyütürsem 25 tl olacak zaten fiyat![]()
BVP Mugen TYPE R
Cooper S R56
YTP 106 GTI
Jet 106 GTI
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)