Yok ya ne yaptın senÇok pimpirikliyimdir geri dönüşü olmayan kazalara karşı.
Evden çıkarım giderim ve gün içinde 50 kere eve döner bakarım çoluk çocuk misafir biri gelir elini sokar ve koluna kadar bitirirler diye![]()
Ben iki çeşit olduğunu bilmiyordum köpek balığını. challanger daha güzelmiş evet.
Peki bu challanger ın yanına ne koyabilirim sıkıntı çıkarmayacak renk olsun diye![]()
Uygun türleri bir arada beslemek yani aynı habitatın-aynı gölün-akarsuyun balıklarını beslemek en doğru olan davranıştır. Ha diğer türlü olursa ne olur; farklı beslenme alışkanlığı olan balıklar için durum bazen işkenceye dönüşür. Ayrıntıya girersek konu çok uzar nitrat-ph değerleri vs...
Eğer rengarenk bir akvaryum istiyorsan başlangıç olarak dişisi ve erkeği farklı renklerde olan ve bakımı kolay olan malawi gölü balıklarından Saulosi coral red önerebilirim. Çok hareketli ve renkleri de gayet güzel balıklardır. Filtre olarak eheim çok kaliteli ve fiyatıda kalitesine göre yerindedir. 200 lt gibi bir akvaryumda saatte 5 defa suyu çevirebilecek 1000 h/lt lik dış filtrelerden düşük değerlerde olmayan filtrelere bakabilirsin. Atman filtreler fiyat/performans olarak gayet başarılıdır. Isıtıcını 200w veya 300w değerlerinde seçmelisin. 100 watt işini görmez.
Akvaryumunu faliyete geçirdiğinde istersen 2 adet Afra white top cinsi balık hediye edebilirim. Aklında bulunsun...
Akvaryuma 1 senedir ne bitki soktum ne de balik. Yillardir bir kere bile salyangoz gormedim, simdi ise akvaryumda 100lerce salyangoz olusmaya basladi. Cildiracam yahu... Hani akvaryumun degerlerini degistirsem anlayacagim ama hersey stabil, degisen bir sey yok.
Tamam salyangozlarin olusmasi iyi birsey, suyun degerleri guzel ama yine de 1.5 metrelik akvaryumun heryerinin salyangoz ile dolmasini istemiyorum.
Istanbul Anadolu yakasından saglıklı balık nerden alabılırım ? Almak ıstedıklerım su sekılde , dişi erkek oranları nasıl olmalı, kaç cm akvaryum almalıyım ? Son olarakta akvaryum dizaynı için bitki, taş, filtre vs nerden hesapli temin edebilirim ?
6 tane lepıstes
4 aykuyruk kılıc
2 copcu
1 vatoz
2 Moli
2 melek
2 kopekbalıgı
6 neon
4 zebra
2 plati
Tamam o zaman zebraları listemden cıkartıyorum, diğer balık sayısını göz onuna alırsam 70 cm bir akvaryum yeter mi rahat yaşamaları için ?
Balık, malzeme, bıtkı , vs teminini nerden yapabılırım ? Sagıklı hayvan ve hesaplı fıyat acısından.
Akvaryum için odamda yer sıkıntılı olduğu için özel yaptırma durumum var ama teklıf ıcın tesekkur ederim.
Tropheus sevdasından geçen hafta vazgeçtim ve kolonimi tümüyle elden çıkardım . Yeni bir akvaryum yaptırdım ve discus'a başladım buda yeni akvaryumum.
![]()
BVP Mugen TYPE R
Cooper S R56
YTP 106 GTI
Jet 106 GTI
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)