Ankara dan İzmit te 4 kişi gidip geldim ortalama 80-90-100 kmh ıle gıttım
220 tl benzın yaktı arabam :)
Printable View
Ankara dan İzmit te 4 kişi gidip geldim ortalama 80-90-100 kmh ıle gıttım
220 tl benzın yaktı arabam :)
valla civic vti değil ama crx vti yani b16a2 crx 50tl ile vtec açmadan 190km yapıyorum (bursa mustafakemalpaşa arası git gel + cadde piyasa turu) iyimi kötümü anlamadım ama eski d16a9 ile de aynıydı (zamlardan önce d16 ile gidiş gelişim 45tl idi), yani yakıtta hiçbirşey değişmedi.. sadece sıcak soğuk çok ayırıyo.. motoru soğutursan sonra bidaha çalıştırırsan ayvayı yedin yakıt direk 10tl-15tl artıyo. d16 sıcak soğuk pek farketmiyodu..
Ben ortalama 7 litre yakiyordum arasira vtec ustu ama genelde normal tempo ile...
Filtre headers kat iptali orjinal susturucu vardi...
istanbul trafiğinde 50 lira benzin 100-130 km arası değişiyor kullanım ve trafiğe göre
kafasına göre takılıyor:) benzin de fark ediyor ...ama totalin benziniyle 35_40 arası değişiyor:D
Sol vitraja girince az yakıyor ama sağ viraj larda cok yakıyor benım araba :D
arabalar aslında çok yakmıyor malesef benzin fiyatları çok pahalı
20 tl korfez ıstanbul :D
430km gidiyor bir depo ile sakin kullanımda B20 Integra Ls/Vtec 220HP
tek başima istanbuldan çıkıp antalya alanyaya yakın bir yerden benzin aldım gece 100.110 km süratle kontrollü gazla vafc kısık ayar 15.5 .16.5 afr yle 730 km yol gittim nerdeyse ilk 200 km ibre hiç düşmedi gırtlak benzin doldurmuştum şimdi yol daha kısa daha düzgün hiç kasmadan 120 km hızla bakımlı vtec 600 km garanti
kafama göre karışık genelde yüzde 60 vtec acıyorum 50 TL ile 90 ile 110 arası
http://www.hizliresimyukle.com/image...06/24/nQBR.jpg
Ful depo ile İstanbuldan, Çanakkale ye gittim dur kalkta çok yapmama rahmen yakıtım züper geldi arkadaşlar paylaşmak istedim :) hızım 90-100 km arasındaydı ve hala 30 tl lik benzin var içinde :) 600 km net dur kalk olmasa 650 yapardım kesin :) Aem V2 + Cut out egzozla bu kadar yol gittim :) dizel spec MAŞALLAH :)
gecen hafta fullemıstım depoyu sehır ıcı 490 km yaptı
gazlamalı
ıyımı kotumu bılmıyorum :)
Bursa-Antalya-sideye balayına gittim normal kullanımda çok yağışlı ve rüzgarlı bir yoldu.
90-110 km arada 150 lere kadar çıktığım oldu.
Tek depo ile 650 gibi bişi yaptı biraz kastırsam 700 görürdüm sanki.
Bende gazlazlamalı oynamalı zıplamalı full depo ile 510 km yapıyorum motor açılmamış orj bi arac heee bide şehir içinde :)
Uzun yolda 97 liraya Tekirdağ'a gittim geldim :) oranın yollarıda bi seker bi seker :) düm düz dip gaz gittiğimde oldu :)
DÜn bursaya gİttİm trafİĞe Çok takildim klİma aÇik ara ara gazladim
gİdİŞ
219 km 85 tl 0,38krŞ
klİmasiz gazlamali arada
dÖnÜŞ
232 km 76 tl 0.32 krŞ
Şehİr İÇİ normal gÜnde 0,38-0,45 arasi gazlarsam full 0,60
FİLTRE EGZOZ
Bana göre vti lar iyi yakıyomus cokta abartılı değil.
Bizim ef 1.4 bile sehiriçinde 20 tl ye 60 km anca gidiyo oda cok sakın kullanırsam
Ama uzun yolda cok az yakıyo namussuz 100 tl ye 4 kişi sakarya üni-ist arası git gel yaptık 395 km yolu 100 tl ile gitti geldi
geçen ay evi avrupa yakasına taşıdım.. ofis kozyatağında.. her gün arabayla gidip geliyorum.. sabahları köprü girişinde ve ataşehirde, akşamları da kavacık civarı sıkışık trafiğe giriyorum.. geneli şehir içi pek sayılmaz yani :) geçen hesapladım 36 krş. (460 km 160 tl) 2.2 motor 1200 kg için güzel bi ortalama ;)
Kisin 10/60 yag varken Eskisehir Istanbul arasi 33 kurus yakmistim 4000 deviri gecmeden, birkac kez ufak capli gazlama ile.
Simdi tekrar carsamba gunu yola cikiyorum. Bu sefer 5/30 yag ile yine 4000 deviri gecmeden deneyecegim.
Sehirici duruma gore degisiyor genelde 45 kurus, gazlayarakta 55 kurus civari.
Turbo vti 300 400 kuruş arası yakıyor gazi okşamamla alakalı sakin kullanım sehir ici :D
Ama tapa gaz 800 900 arası yakıyor :D
şehir dışı ölcmedim bir ara ölcerim :D
benim esay vti kadar yakıyormuş o zaman :D
Konuyu biraz hortlatayım dedim son benzin fiyatlarıyla hangi speclerle ne yakıyor vtı larınız ?
f/e/h + egzantrik. şehir içi 50 tl lik benzinle 95-100 km arası yakıyo :) şehirler arası geçen günkü denemem de 80 tl ye 240 km gitti.
fulledim 150 kilometre yol gittim, 120-140 ile tekrar fulledim 10 litre benziin aldı
4,40 kısa var!
uzun yolda çok iyide ş.içi biraz fazla yakıyor benzini
En son hesabıma göre şehir içi, şehir dışı karışık, gündüzleri klimalı, 60 TL'lik 97 oktan benzin ile 145 km.
benim 1.6 hdi çok fazla yakıyor bu hesaba göre :)