Sağlam bir hort yapmak istiyorumyeni konu açmak istemedim puanım iyi olmasına rağmen kız arkadaşımın bölümümn puanları yüksek olması sebebiyle kbırıs tercihi yapıcaz
Fakat hangi üniversitelerin bursu düşüyor hangilerinninki düşmüyor bilmiyorum ?
Hangi üniversiteyi tercih etmeliyim baktığım kadarıyla tüm üniversiteleri tam burslu sekilde okuyabiliyorum
Ortam nasıl (sinema,avm tarzı seyler ) ?
Araba fiyatları nasıl ?
Yanı burada okumazsak ya kütahya ya da kayseri de beraber okuyabılıyoruz sizce değer mi ?
ev fiyatları nasıl ?
yaşam çok pahalımı mesela bursada herhangi bir kafede bir ıce tea ye 3.50 tl veriyoruz orada bu durum nasıl
elektronik cihazlar çok pahalı mı ? suan aklıma takılanlar bunlar yardımcı olursanız çok sevinirim
2008 Yılında Lefke Avrupa Üniversitesinde 2 yıl okuyabildim sonrasında yarıda bırakıp 4 yıllık üniversiteme istanbulda devam ettim kıbrıs ne dersen bana sadece zaman kaybı....
Kumarhane,Yasal Kerhaneler(Night Club),Bet İstasyonlarından ibaret....
Benim zamanımda 1200 hazırlık öğrencisi geldi...
Yalnızca 300 kişi hazırlıgı geçebildi yaz okuluna kalmadan gerisini siz düşünün....
Öyle dışardan magazin muhabirlerinin çektiği gibi girne sahillerinden ibaret değil sakın kanmayın...
İlla gidilecekse Girne- Lefkoşe olmalı Güzelyurt ve Lefke'nin yanından geçme derim.
Tikkat Laz
Araba fiyatları ucuz yaşam pahalı ama abartıldığı kadar değil
Ev fiyatları pahalı mecbur kiralayacaksın onlarda pahalı
Elektronik cihazlar Türkiye ile aynı fiyat .
Ortam girne'de var.
Kıbrısta hatırı sayılır 2 üniversite vardır .Girne Amerikan Üniversitesi Ve Yakın Doğu Üniversitesi
Kıbrısta öğrenci olmak kıbrısa 1 haftalığına tatile gelmeye benzemez bunu iyi bilmek gerekli
Tikkat Laz
yeni kıbrıs tatilinden geldim 850 liralık içkiyi 300 liraya aldım
içki kumar ve sigara başka bişi yok pek ama ben seviyorum kıbrısı
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
-Ben 4 senedir yılda 2 defa gidiyorum.
-Elektronik cihaz vb şeyler burasıyla aynı fiyat. Rum tarafında baya ucuz.
-Girne Merkezde bira 5TL
-Araç fiyatlarının burası ile kıyaslarsan belki aynıdır. Ama onların alım gücüne göre normal.
-Girne ve Lefkoşa iyi üniversitelerin olduğu yerlerdir.
-GAÜ'ye gitmek isteyen olursa bana haber versin. Yardımım dokunur![]()
Ben Girne Amerikan okuyordum ve okulu terketmek zorunda kaldım (Bursum alındığı için ).
Son dönemde 7 yıl kesintisiz burs verilmeye başlandı fakat okul yine nereden para koparılacağını bilir.
Son Bir kaç sene içerisinde okulu bırakıp Türkiye'ye geri dönenlerin sayısını bir araştırın ( sadece arkadaşlarım içerisinde en az 10 tane var. )
Kıbrıs'ın pahalılığını unutmayın. (Elektrik faturası pahalı gelir , suları kalitesizdir .)
KKTC'nin küçük bir yer olduğunu unutmayınız.
Bunları göze alarak tercih yapınız.
KKTC'de tatil güzeldir ama yaşamak için bir daha asla...
oraya yatıracağın parayla dükkan açarsın esnaf olursun istediğin sektörde butik takılırsın uzaktan eğitim çakarsın sonuna da bir master miss gibi cv. bak hala dükkan cebinde ama.![]()
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
girne kıbrısın en güzel yeri ama
hayat biraz palı ama
benzin ucuz içki ucuz
ama bende lefkoşa da okudum sen sen ol lefkoşada tercih etme derim
2 sene okudum sonra istanbula geçiş yaptım
niyeyse pek sevemedim kıbrısı
öyle ki bi ton sıfır enşa almıştım gelir gelmez ev dizmiştim
hepsini ölü fiyatına sattım bi an önce kaçtım istanbula
arkadaşda demiş zaten elektirik çok pahalı kışın soba yakıyordum elektirikli bi fatura geliyordu 500tl
su desen berbat diş bile fırcalarken zorlanıyordum o derece bildiğin tuzlu su
Never Back Down
Bahçeşehir üni de 2 yıllık bitirip dgs ile Girne amerikana geçiş yaptım ben. Burdada 2. senem bitti
hayırlısıyla önümüzdeki şubata mezun olacağım. Diğer okulların burs durumunu bilmiyorum ama GAÜ de 7 yıl kesintisiz burs veriliyor şuanda.
Araba fiyatları aşağı yukarı Türkiye ile aynı. Hondacılar burdada uyanık ef eg kasalara 15-20 isteyen çok![]()
Sinema - avm gibi şeyleri unut. Girne'de bir tane sinema var onda da en fazla 2 film oluyor ve filmler yazlık sinema gibi geç gelir.
3+1 evlerin kirası ortalama 300-400 sterlin arasında. Tabi bu Girne için. Lefkoşa'da kiralar daha uygun diye biliyorum.
Yaşam aşırı pahalı değil , burda bir kafeye gidip ice tea içmezsin zaten söyleyeyim bira 5-6 lira![]()
Eğlence , gece hayatı Girne'de canlıdır. Zaten bence Girne dışında başka bir yerinde yaşanmaz.
Yine sormak istediklerin olursa pm atabilirsin. Bu arada konuyuda ben açmıştım zamanında![]()
dgs de en çok dersleri muaf edenler Kıbrıs ünileri genelde.burda dgs ile geçiş 3 sene anca,orda 2 senede alabiliyormuşsun dersleri. bu şekilde midir harbiden ?![]()
Anladığım kadarıyla burda okunmazteşekkür ederim bilgiler için
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)