Dağhan hocam saatlik grafiğin aşağı mı yukarı mı gösteriyor.Grafiğini paylaşır mısın bizimle
bu hafta yukarı yonlu hareket edebilecekmi acaba?gerçi aşağıya düşmesi içinde bir sebep yoktu ama düştü..
Yasin Gürlek
YG Cupra
Bu hafta altını direkt etkileyecek veri yok.Bu durumda yatırımcı olarak biz ne yapabiliriz? Elbette daha önce bu tip veri akışı olmayan haftalara bakacağız.İncelediğimizde altın fiyatını dolar'ın diğer para birimlerine karşı olan haraketine zıt yönde hareket etmiş olduğunu görüyoruz.Dolarda düşüş beklentimiz olduğuna göre (Bu hafta için) bu altının çıkacağı anlamına gelir. Sürekli dolar düşecek dolar düşecek diyorum dolar düşmanı değilim.Sadece kendi çapımda(Uluslararası Finans doktorası yapan biri olarak) doların fazla değerli olduğunu düşünüyorum.Euro-dolar paritesinin şuan 1,32 civarı olması gerekiyor.Bu benim çalışmam belki de yanılıyorumdur.Bir adam smith değilim![]()
ben ne zaman bozdurduysam arttı ne zaman aldıysam düştü, piyasa analizim budur eğer istiyorsanız alayımda düşsün biraz![]()
arka sislerini yakanlara....
Psn: theace85
1.87den verecektiniz siz o dolarıDünaynın en borçlu,en büyük ekonomiye sahip ve tabi ki silahlı orduya sahip ülkesi ABD ve borcunu dolar olarak ödeyecek sizce Euro batsa bile paritenin aşağıya aşırı gelmesini,doların aşırı değerlenmesini ister mi? Linkten gerçek zamanlı ABD borcunu görebilirsiniz.Yaklaşık 15 Türkiye ekonomisine denk geliyor.
U.S. National Debt Clock : Real Time
Hemen paylaşıyorum abim![]()
H1 grafiği
H4 grafiği.
MACD alışın durduğunu satışa hazırlıklı olunmasını,Stochastic satışa işareti,hareketli ortalamalar sabah 7den beri düşüş trendinde olduğumuzu söylüyor RSI ise satışta ama risk iştahına göre alışa geçebilitesi var
Aç karnımı doyurmakla meşguldüm geç gördüm kusuruma bakmayın![]()
psn: DAGHAN26
Şu anda üstünde bulunduğumuz 1586.65 önemli bence abi üstünde kalmak yukarı,altında kalmak aşağı harekete neden olabilir.
ciddi anlamda bir yatırım yaptığım için biraz tedirginlik var,ha bide kuyumcuyum ben![]()
Yasin Gürlek
YG Cupra
Valla abi net birşey söylemem mümkün değil hatta şöyle söyleyeyim elimden geldiği kadar altından uzak durmaya çalışıyorum![]()
üstad lardan bu gün ve yarın için yorum alalım![]()
Dün piyasalar açıldığından beri pek bir hareketlilik olmadı tam bir yatay trend içindeyiz kısa vadede 1588in üstünde kaldığımız sürece aşağı hareket beklemiyorum orada sağlam bir destek oluştu.Yalnız H4 grafiklerinin aşırı yorgun olduğunu söyleyebilirim veri gelmediği sürece alım ya da satış yapmak çok zor karar.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)