Altinda genel trend artik asagi bundan sora ancak tepki yapar hedef ons fiyati 1200-1300 arasi...
Bankalar nezaman kendi kafalarına göre kur yapmayacakçakaaallarrrr
Dr.Ecu AntaLya
Çeyrek altın 1,754 gram 22 ayar altına tekabül eder.24 ayar olarak 1,60 grama gelir. Çeyreğin 160 TL'ye gelmesi için altın gram fiyatının 100 TL ye gelmesi lazım.
Gram/ TL bu yıl max. 96 TL'yi gördü ons fiyatı 1696 idi. Bu trend içerisinde çok zor görünüyor o fiyatlar.En azından yükselmesinden çok düşmesi daha olası öyle söyleyebilirim bana göre.
normalde bu kadar yapmıyolardı ama bu sefer ne hikmetse piyasanın 1.5-2 puan makas fiyatlandırması yapıyorlar.Forumlardan tanıdığım birçok kişi bankalara şikayet maili atsalarda değişen birşey olmadığını söyleyebilirim.
ben birazdaha araştırdım.piyasada reel altın fazla olmadığından dolayı kimse elindekini çıkartmak istemıyor.çünkü piyasada aşağı yönlü ralli bekleniyor.bu netlik kazandıktan sonra normale döneceğini söylediler.bankadan fiziki altın alıp pşyasada satmak içinde şuan 1400 1600 tl kg başına para kesiyorlar.normalde bu oran 200 tl lerde felanmış.altın da düşüş beklentisi durmadan bu oranda düzelmeyecek gibi görünüyor
Scorpion TypeR
Societe Generale stratejisti Albert Edwards kötümser ekonomistleri bile geride bırakan tahminleriyle herkesi şaşırttı
Küresel piyasalar bugüne kadar Nouriel Roubini, Jim Rogers ya da Marc Faber’den felaket senaryoları duymaya alıştı. Ancak her biri Kriz Kahini ya da Doktor Kıyamet olarak adlandırılan bu ekonomistler bile Societe Generale stratejisti Albert Edwards kadar kötü tahminlerde bulunmadı.
Fransız Societe Generale bankasının stratejistlerinden Albert Edward geçtiği son notta küresel piyasalar için cehennem senaryosu yazdı.
Stratejiste göre küresel çapta borsalarda çöküş yaşanacak, dünyaya hiper enflasyon dalgası yayılacak.
Ancak en büyük iddia altının ons fiyatıyla ilgili.
Edwards altının onsunun önümüzdeki dönemde 10 bin doların üzerine çıkacağını tahmin etti.
Edwards notunda şu ifadeleri kullandı:
“Son 30 yılda öğrendiğim şeylerden biri, politika yapıcıların ekonomik döngüleri yönetme çabalarının aslında işleri her zaman daha kötüye götürdüğü oldu. Ekonomiye müdahale çabaları hep sonuçsuz kaldı. Son dönemde uygulanan genişlemeci politikalar da işe yaramayacak. Daha önce Marc Faber’den alıntı yaparak, ABD Merkez Bankası Fed’in para basarak dünyayı mahvedeceğini yazdık. Kesinlikle enflasyon sıkıntısı başgösterecek.”
Edwards küresel piyasaların en kötümser tahminlerini yapan stratejistlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Edwards’ın tahminleri arasında Çarşamba günü kapanışta 1,579 puan seviyesinde olan S&P 500 endeksinin 450’ye ineceği ve 10 yıllık ABD tahvillerinin şu anda yüzde 1.7 dolayında olan getirisinin ise yüzde -1’e gerileyeceği var.
Edwards Şubat ayında yayımladığı bir notta Euro bölgesindeki hisselerin ucuz olduğunu belirterek, almak isteyenlerin fırsat kaçmadan harekete geçmelerini tavsiye etmişti.
Acaba Altının böyle düşmesi bir oyunmuydu diye düşünmüyor insan![]()
şimdi bu teorinin üzerine hemen şunu düşünüyor insAN oldu varsayalım altının onsu 10.000 dolara yaklaştı bu bankalarda kullandığımız altın hesaplarıyla ilgili bankalar takla işlerine kalkışmazmı?bi şekilde bi boşluk bulup o paralardan hesap görmemek adına vsvs uzar giderde..
bu bankalar nıye boyle yaptı sımdı işgüzarlar.! nezaman normale dönücekler 500 tl hesabımda altın var normalde 85 ten bozdurmam gerekirken adam 81 de tutuyor adi herifler
Hangi bankanın altın hesabı daha insaflıdır ? Ben garantiyle çalışıyorum yıllardır fakat butür şeylerde hiç güvenmiyorum. Mesai saatleri içerisinde piyasanın ne kadar altında bozuyorlar ?
M. The most powerful letter in the world.
Ben enpara ve garanti kullanıyorum ikisinde de 84 civarı bence telefon edin...
Everyday I ** Çapulling!!!
70'den alınabilir..
Kademeli alım yapın. Ons 1.150'ye kadar salınım devam edebilir. O noktada kuvvetli destek beklenir çünkü altı feryat figan olur müsade etmemeleri lazım mantıken. Altının rezervinden çıkarılıp işlenme maliyeti belli çünkü.
daha düşecekmi la bu
şuan tam fifti fiftiyim bozdursam mı :d
74 liralardan almışım ne zaman hatırlamıyorum bile konuyu görünce baktım 74 tebozdurup kurtulayım mı
![]()
altın yatırım aracı olmaktan çıktı.Likidite darlığı daha da ilerleyecek gibi duruyor.Aylar önce yine konuşmuştuk ons 900e kadar gerileyebilir
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)