Ons fiyatı * 3199 = xaltın dolar cinsinden fiyatı bunu dolar/tl kuru ile çarpıcaz burdan altının gram yada kiko fiyatını türk parası karşılığını bulabiliyoruz fakat altın düştüğü için işçilik yapmakta dolar fiyatına 150-300 $ eklemek gerekiyor. Çeyrekte aynı şekilde torba başına yani kilo olarak 600 dolar işçilik yapmakta eğer altın daha da düşerse bu işçilik fiyatları artar
Ayrıca yukarıda arkadaşlar ellerinde nakit olmadığından altın alamadıklarından yakınmış ama altın alıp satmak için altın ederi katar nakite ihtiyaç duymadan bu sisteme girebiliyorlar kısaca forex sistemi burda kendiniz dahi yapabilirsiniz fakat yanlış işlem durumu olabilir ilk başlarda, örneğin bir kilo altın alıcaksınız şuan 37bin $ bu kadar nkitiniz yok 5bin $ teminat ile sisteme giriliyor. Örneğin altın ons u çıktı ve 1bin$ dolar kar ettniz teminat ile beraber karınız alıp sistemden çıkıyosunuz. Bu sistemin artıları neler nakit bağlanmıyor, sistem 5/24 açık saat gce 3 te dahi işlem yapılıyor, altını taşıma saklama derdi yok detaylı bilgi istiyen pm atabilir
isviçredeki alım fiyatı etkilemez bence. müsaade etmezler öyle birşeye, zaten onlarda onay cıksa bile 3 yılda alım yapacaklar.
Peki altın alırken ney almamız gerekir, yani bozdururken en az hangisinden zarar ederiz oncekı yorumlarda okuduğum kadarıyla Gram aldın almak en mantıklısı heralde , fakat yıl geçtikçe bunları geçmiş tarihli diye daha ucuza bozmuyorlar mı ?
99' ZN 106 GTİ
14' SC İBİZA CUPRA
94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
16' FK2 TYPE-R
ya banka hesabı üzerinden- yada tanıdık kuyumculardan hurda altın en mantıklısı
Benim takip ettigim kadariyla analistciler altinin daha da dusebilecegini doyluyor ve bende altini su zaman da guvenli liman olarak gormuyorum.Ancak dolarin 2.40 lara bazilarida 2.53 lere ilerleyecegini soyluyor dolar ve avro mantikli bir yatirim olabilir.
Savaş MotorSports
külçe ( has ) altını heryerde bulamayabilirsiniz, alternatif olarak işçiliksiz 22 ayar bilezik veya ata grubu altınlar ( çeyrek-yarım-tek-2.5) alarak yatırım yapabilirsiniz şuan bilezik almanız daha mantıklı çünkü ata grubu şuan karaborsa ve değeri olduğunda yüksek satılıyor
Ons altın hala düşüş trendinde. Cuma günü sadece TDI verisinin beklenenden az kötü gelmesine istinaden altın yükseldi. Bu hafta 2 veri iyi gelir. Düşüş devam eder.
Dün gece 1177 olan şimdi 1166 seviyesinde. Gramcıları bilmem o benim alnı dışında
Altından dolara geçiş yapmayı düşüyorum bu ay sonunu beklemeye değermi altında yükseliş olabilirmi ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)