açıkça sölemek gerekirse aracın sahibi 12 liraya bıraktı benimde maksimum bütçem bu,çamurluk tampon kaput bagajı yaza doğru yaptırır binerim diye düşünüyorum ama.düşüncem beni hatalı çıkarabilir oyüzden sizlere danışmak istedim
Printable View
peki arkadaşlar otomatik turbolarda yazılım v.s. sıkıntımı yaratıyor ?
benimde volvoda su aralar favori segmentim bu ;
Volvo V40 1.9 T4 1998 Model 22.350 TL Galeriden satılık ikinci el Siyah renk - 102091784
izmirden bir arkadaşım s60 sahibi idi ve volvoya binmeyen parçasının ne kadar uygun olduğunu bilemez demişti, bir örnekle benim lagunanın cam silecek motoru 240 tl iken, volvonun motoru 80-140 arasında olduğunu söyleyip dumur etmişti. :D
şu otomatik turbo olayına takıldım bak yalnız , eğer sıkıntı çıkıyorsa bilen cevaplarsa çok sevinirim. düşündüğüm bi yapı çünki SW otomatik turbo :confused:
Otomatik turboda sıkıntı yok fakat sonuçta eski sistem bir şanzıman olduğundan fazla yüklenmeye gelmez. Yurt dışında millet haldır huldur otomatik 500hp lere biniyolar bunların fakat burda hem parça hem usta olarak sıkıntı sonuçta. 300hp ye kadar sorun çıkacağını sanmıyorum o yüzden korkmayın. :)
Eski nesil otomatik ve manuel şanzımanları kendi turbosu ve kol pistonun vereceği güçle kıramazsınız. Ancak otomatikleri kalkış yapıcam diye N de yüklenip D ye atarsanız kırarsınız.
Yeni nesil S60T5lerin otomatikleri 180 binde kesin tırtlıo onlar problemli.
Bide Türkiyeye giren eski kasa S70 ve V70 lerin R modelleri ya da R designları yok. R ların şaseleri de turbolarıda amortisörleride farklı 2.3 lerden. Türkiyeye sadece 7 tane 2.3 girdi onlarda R falan değil normal 240 hp makinalar. Ondan sonrası sırf 2.0 litre 225 hp 5 silindir Porschenin dizayn ettiği 850 lerdeki motorlar. Sadece Türkiye için getirildi vergilendirme yüzünden. V70 2.3 zaten hiç girmedi.
Bindiğiniz araç birde volvo bunuda unutmayın alıcak arkadaşlar heleki isveç çeliği ile üretilen son volvo yani arabadaki malzeme kalitesi işçilik kalitesi on numara bugünkü sıfır üretilen volvolarda ben o kalitenin olduğunu sanmıyorum.. malzeme kalitesi ve işçilik kalitesi açısından konuşuyorum..
Arkadasimda vaf c60 t5 yazilim var ve komple egzoz , arac cidden keyifli :D lpg de takili ve arabayi hic rahat birakmiyor devamli sıkıor :) lpg dede az yakiyor
Bende bu aralar s70 t5 yada 960 3.0 a taktım kafayı ve inanılmaz derecede iki arada kaldım karar veremiyorum.
volvo ya her zaman binilir s70 t5 gayet basarili bir arac o fiyatlara o donanimlarda ve bu saglamlikta baska bir arac bulmak zor binici icin herzaman tercih edilecek bir marka bence lpg de bazi sorunlar yasanabiliyor ama genel olarak sizi uzecek bir arac degil aksine parasinin hakkini fazlasiyla yasatir
Auto show dergisinde ki tanıtım başlıgı aklıma geldi de, 'Tank gibi saglam, roket gibi hızlı'
zamanının hızlı arabalarından ancak şu anda o segmentteki arabalar çok hızlı. O zaman 530 vardı 196hp. E200 Komp ve E320 vardı. Bunlardan hızlıydı. Ama şu anda saçma sapan arabalar var 535 gibi. Bi de şu var evet sağlam dersen sağlam ama elektronik olarak çok sağlam değiller. Sonuçta Volvo 850 yi makyajladı bi kaç elektronik şey ekledi S70 diye çıkardı. Şase aynı şase kupa çok benzer. Dashboard farklı falan filan.
peki konuyu dağıtmadan 960 için ne diyosunuz?
o aracın henüz ncap ın n si bile yokken yıllar sonra 2009 da ncap testlerine sokulduğunda pessenger ve driver yani sürücü ve yolcu kısmından 5 yıldız arkadan darbede 4 yıldız aldığınıda unutmayalım.. 2004-2005 li yıllarda bile pek çok araç 3 yıldız 4 yıldız aldığını düşünürsek 98 model aracın neticeleri mükemmel.. incik boncuk elektriksel bazı mekaniksel sorunlar olucakdır tabiki neticede 97-98 model araçlar bunlar fabrika çıkışı sıfır araçlar değiller..
Bende 2.0 t5 ile yakıtları neredeyse aynı diye duymuştum bayada heveslendim arkadan iter olmasına, duruşuna falan. peki motoru hakkında ne düşünüyosun abi?
Valla bizim kurteze sürekli gelen bi tane var kaç senedir. Araba bilmem kaç bin km de ama motoru hala saat gibi. Kullanan biraz sert kullanıo belli ki geçen gün ön salıncağı kırmıştı. Ama ne kadar verimlidir bilemiyorum.
Benim edindiğim bilgiler şanzıman t 5 den daha uzunn ömürlü motorun turbo olmaması sebebiyle heralde. Yakıtta t5 ile aynı motor ömrü daha uzun yoltutuş daha iyi. yani arabanın hiç bi eksisini duymadım şimdiye kadar. Bi tek t5 kadar atak değilmiş.
3.0 24v lik araç şehir içi rahat 14-15 yakar bence..
benimki sehir ici 14 yakiyor. azcik zorlarsaniz direk 20 yakar. su ana kadar 72 lt ile en fazla 690 km gidebildim. ama keyfi bambaska.
960 icin konusuyorum bu arada.
dayanikliligi da iyidir. benimki 490000 de 0km den beri bizimle, bakimlari adam akilli yapildiysa asiri sorunlu bir araba degil. lpg li olanlar icin bir sey diyemiycem.
normal 2.0t 160hp olanı ile t5 225hp olanı arasında yakıt farkı yok otomatik vitesinde
hatta şuan arkadaşım s60 2.4 T5 kullanıyor oda 13 lt faln yakıyor şehir içi ve çok sakinde kullandığı soylenemez
tek sıkıntı denilen gibi güçlü araçlar olduğundan şanzıman sıkıntı çıkarabiliyor oda bakımsız ise diğer turlu çok zor kırmanız