ufukcum ;)
Printable View
4.5tl olan benzin fiyatıyla hangi araba az yakıyor ki zaten?? yada arabalar mı çok yakıyor yoksa benzin mi çok pahalı bunu bir düşünün
aslında litre hesabı yaparsak araçlar çok yakmıyor gayet normal değerlerde yakıyorlar
ama malesef ülkemizde benzin pahalı olduğundan bize çok yakıyormuş gibi geliyor
geçen biri yazmıştı çok yakan araba yoktur pahalı benzin vardır diye
donanım gayet yeterli ama performans beklemeyin hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz :D yiit den sonra en çok ben uğraştım sanırım c2 vts ile ama genede sonuç beni tatmin etmedi ve sattım:)
bir porsche değil ki, c2 vtsye niye tüp takılmasın. hem gazlanır hem de şehir içinde yardıra yardıra 0.200 kuruş yakarak gezilir. 106 gti'da şehir içi 0,50 yakıyordum. zevki tartışılmaz ama sonra dönüp arkama bakıyorum, **t kadar araba bu kadar yakıyor diyordum. kim ne derse desin şehir içi c2 vts, 106 gti , saxo vts .. 1.6 16v türevleri şehiriçi 10 lt rahat rahat yakar, ve bu yakıt tüp ister.. bir de yüksek tavanlı bir performans arabası cazip durmuyor.
yokmu başka fikri olan lpg dönüşümünden verim alınabilirmi sıkıntı yaratırmı ?
benim sorun da kaça alınır ? bildiğiniz nete düşmemiş c2 varmı?
ilk aracım c2 1,4 dü . Görüntü olarak bence çok tatlı ama pek gitmiyordu 150 den sonra direksiyon fena oynuyordu lpg taktırmıstım km de 200 kuruş yakıyordu . 1 sene bende kaldı ama sorun çıkarmadı hiç , satarken sorunlu sattım o kadar :))) bence alınabılır
106 gti alıp riske girilmek istenmiyorsa, 17 gibi fiyatlar c2 vts için makbuldur. sonuçta daha yeni araba, mekanik yıpranmışlığı az olacak vs. hız yönünden de bir yere kadar tatmin eder. donanım olarak da yeterli. bir de şu var c2 vtsde lpg sırıtmazken, 106 gti gibi bir araçta direk eksi puan.
170 ile gidersen C2 VTS 330dan fazla yakar. Bende Fiesta 1.4 benzinli varken iş için kullanırken Megane RS den fazla yakıyordu. Sürekli olarak bi yerden bi yere yetişme çabasında olduğum için basıyordum. Megane da daha az basıyorum daha hızlı gidiyorum daha az yakıyorum daha güvenli gidiyorum. Toyota PRIUS pistte aynı hızla gidildiğinde M3 den fazla yakıyordu Top Gearda denemişlerdi. Sürekli hızlı gidecekseniz ve az yaksın istiyorsanız o zaman yüksek hacimli ve güçlü motor alacaksınız. Güçsüz olan kadar giderken kesin daha az yakar.
aslında konuda hiç bahsedilmemiş fakat C2 VTS lerin bi kaç kronik sorunu vardır.
1. sorun emme manifoltundaki civata eksiği. tüm dünya üzerindeki C2 VTS'ler fabrikadan böyle çıkar ve bi kaç yıl sonra arabada özellikle sıkıştırılarak kullanılıyorsa rölantide arabadan ıslık sesi gelmeye başlar. alttaki video sesin en abartmış halidir. bu arada sorun basit bir şekilde eksik 2 civata takılarak giderilir.
2. sorun vites halatı sorunu. özellikle rolling de koşturulan ve yüksek hızda seri vites geçişi yapılan VTS lerde zamanla vites sallanmaya boştaymış hissi vermeye başlar. bide araba kullanırken vitesi devamlı avuçluyorsanız buda sorunu artırır ve en sonunda vites geçmez duruma gelir. bu tarz bi durumda 400 TL civarı masrafınız olur halatlar değişir.
3. sorun ise bir citroen klasiği amortisörlerden ses gelmesi. koni alırsanız geçer yoksa kurtulamazsınız.
Alınır mı? sorusuna cevabım ise evet bence alınır. 2007 model bir aracı bu donanım ile 17-20k gibi bir fiyata almak güzel. üzerindeki motor blogu zaten 106,saxo,307,C4,206 110hp gibi araçlarda kullanılan motor blogu. zaten emme,header,chip,gaz kelebegi,üst kapak gibi farklılıklar var. gaz kelebeğinin dijital olması biraz performans hissini düşürüyor araba anlık tepki vermiyor fakat bunuda chip tuning yada sprintbooster idi sanırım adı bu ufak cihazla düzeltebiliyorsun. Sprintbooster bi çok kişiye göre gereksiz olarak görülsede şuan kullanan yada deneyen bir çok kişininde memnun olduğu görülmekte.
Yol tutuş olarak çok çok iyi
Yakıt denildiği gibi ş.içi 8-10 lt.arasında, full stock olması halinde sakin kullanımda
Gaz kelebeğinın elektrnk olması keyifsiz.