Rc'ye merak salıp,ucuz yollu bir araçla başlayalım dedik;
Drift Spec HPİ E10
Fazla yan gitmesive yavaş olması nedeniyle racing'e geçelim dedik.Tabi zehiri alınca fiyatları göz arda ettik.
Hobao Hyper Gpx4
Ufaktan kareler
![]()
Rc'ye merak salıp,ucuz yollu bir araçla başlayalım dedik;
Drift Spec HPİ E10
Fazla yan gitmesive yavaş olması nedeniyle racing'e geçelim dedik.Tabi zehiri alınca fiyatları göz arda ettik.
Hobao Hyper Gpx4
Ufaktan kareler
![]()
Bunlarda benim model araçlarım
"Maverick neon tc
"Hpi RS4
"Traxxas slash
Buda BBS'li leylek style
Slash 2wd
![]()
...
ya bende her gördüğm dükkanda soruyorum ama 106 gti yok?? varsa bilinen bi yerde satılık hemen almak isterim
yurtdısındakı sıtelerde var RC Kepi zamanında bır arkadasa getırmıstım.
KA Style
106 var ama 190 mm olduğu için bizim araçlara uymuyor bide lightbucket denilen far içi vs. olmadığı için pazarda satılan arabalara benziyo![]()
...
...
@Mali
Sağlam bir koleksiyonun varmış arkadaşım.Tebrik ederim.Epey vakit ve nakit harcanmış ama değmiş doğrusu.
Bu arada ben de 8-9 ay önce die cast koleksiyon işine başladım.1:18 ölçek Mercedes-Benz modellerini topluyorum.Şu anda 7 tane MB modelim oldu.1 adet te Bmw 3.0 CSL yarış aracım var.Hepsinin de 15 gün önce filan toplu çekimin yaptım.Koyarım buraya da..
Tesekkuer ederim Serhat.Bu is sabir azim ve seninde soyledigin gibi nakit gerektiriyor en kisa zamanda seninde modellerini burada gormek dilegi ile kolay gelsin...
bende boyasız HPi 106 MAxi kep var evde duruo.. 190mm/WB 237mm
http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=en&partNo=7241
Yıllarca elektrikli r/c lerle uğraşıp zaman geçirdim.
Benzinliye geçmeye karar verdikten sonra başlangıç için 4-5 ay önce bi arkadaşımdan gs racing in 4 çeker bir aracını aldım.Aldığımda benzinli araç sistemine çok yabancı olduğum için çalıştıramadım.Nette bi dünya araştırma falan derken bi türlü beceremedim.
Haftasonu biraz zaman ayırıp biraz daha inceledim nihayet sorunun benzin filtresini ters takmamdan kaynaklandığını çözdüm.
Neyse cihazı çalıştırdım tabi üzerinde nekadar ayar varsa herşeyini kurcalamıştım. Rolantisini ayarladım sayılır yani stop etmez halde sabit şekilde çalıştırdım.
Esas sorunum motorun soğutucusunun alt tarafından diye düşündüğüm bir püskürtme sorunu var ve egsozdanda sanki çiğ benzin atıyor gibi geldi.
4-5 dakika çalıştırdıktan sonra deposundaki benzin tamamen bitti. Bukadar sürede benzinin bitmesi normalmidir ?
Birde ne tarz bir benzin kullanmam gerekir ve online alışveriş için hangi siteyi önerirsiniz ?
Ek olarak R/C helikopterle uğraşanlar varsa yeni araç tavsiyesi için onlardanda yardım istiyorum.
Biraz uzun oldu ama bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler...
selamlar eğer motorsogutucusunun altından benzin atıyorsa zaten fazla kullanmassın motor dırek stop eder.egzostan atan çiğ benzin değilde yağ oranı yüksek benzin kullandıysan eğer odur.aracın motoru 15 yada 18 lik ise ki ben 18 diye biliyorum GS leri %20 nitrolu yakıt kullanabilirsin.blue thunder marka yakıt tavsiye ederim ama.yakıta muadil olarak byron racing de kaliteli yakıttır.
heli olayı daha farklı.eğer ilk kez uçurucaksan şayet 4 kanallı Quaxial bir heli ile başlamı tavsiye ederim.ama 4 kanallı olmasına dikkat et.öyle gereksiz 3 kanallara para verme.
yada 4 kanallaı walkera firmasının üretmiş olduğu CB-180Q modelide olabilir.
yada ben kendimi güveniyorum heli işinde deneyimim var dersen 6 kanallı bir modelle başlayıp ufak ufak hover çalışmaları yaparak kendini geliştirebilirsin
başka soru ?![]()
GOLF MK-III
kesinlikle zengin ayrdan kaynaklanıyodur... hava filtresinin sol tarafına doğru olan vida zengin ayarıdır bu vidayı sonuna kadar sık sadece 3 tur aç (bu ayar olmazsa performans düşer yakıt tüketimi artar ısınma sorunları olur yanmayan yakıt egsozdan geri atar...) yinede soğutucu kafasından yakıt akıyorsa radaki conta düşmüştür 5Tl karşılığında hobby mağzasından alabilirsin (ayarları hobby mağzası yapabilir)
...
Herkes modellerini koymuş ben de 2000 lerden bu yana sahip olduğum bazı modelleri koyayım o zaman![]()
Hatırladığım kadarı ile zaman sıralaması yapıyorum..
![]()
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)