TK 459, Gate No: 218 Kontuar Açık... kapıları şaşırma panpa :D :D
Printable View
1000dolara kalma ve ucak haric krallar gibi yasadim 10 gun..st petersburg siddetle tavsiye edilir :D
obaa muhabbete bak.. :D meyva için tayland en ideali hem ucuz hem de hayat onun üzerine kurulu bakkala gidiyosun sigara almaya adam tak kartpostalı çıkarıyo hangisini istersin diye üstelik aklın alamayacağı fiyatlara :)
meyve yiyecek olsam, o kadar da param olsa Ankara sınırları dışına töğbe çıkmam 1 hafta hergün farklı bir meyve yerim işim garanti olur :D
ruscanız varsa turla gitmenize hiç gerek yok.
ama dil ile ilgili sıkıntınız varsa sıkıntısız bir tatil için turla gidin derim ben.
2 kişi 2000-3000 TL arası herşey dahil bir rakam çıkmıştı geçen sene.
şimdi hort yapalım konuyu. :D
ani kararla10 eylül haftası eşimle St. Petersburg a gitme kararı aldık ancak acele oldugundan cok bişeye bakmadık. St. Petersburgta nereleri tavsiye edersiniz gezmek ve kalmak için???
St.Petersburg Rusyanın en avrupayi en tarihi en güzel şehri, insanları gerçekten kalitelidir. Yaşam türkiye kadar pahalıdır. Güvenlidir. Şehrin heryerine metro vardır, metroyu iyi öğrenin. Muhakkak çevirili sözlük alın. Bahşiş bir çok olayını çözer, standart bir işlem için 10$ kalite için 20$ çok iyi bahşişlerdir.
Tabi birde eşle gitme durumu varki, alttan üstten kapana bilmeli, at gözlüğü alman şart. 10 eylülde bizim kış aylarının ortalama sıcaklığında olur, fakat havası çok değişkendir çok sıcakta çıkabilir.
Yazdıklarım gördüklerim değil, rus arkadaşlarımdan öğrendiklerimdir.
bu arada diğer tavsiyelerim...bir an önce doktordan "güneş gözlüksüz gezemez raporu" al...discovery channelda bukalemun belgeselleri izle...1 hafta antremanla gözlerini ayrı ayrı hareket ettirmeyi çözersin...fizik tedavi doktoruna gidip "birden ayağa kalkamaz" raporu al...kalkarken masaya çarpmasın rezillik olmasın:D
bu da örnek:D
the 'K' , 10 dakikadır gülüyorum :D
Bugün itibariyle biz moskova da kalorifer yakmaya basladık.Moskova ya gelseniz kesinlikle rehber sart derdim metrolarda ingilizce yazmaz ingilizce konusan insan cok zor bulursunuz.Kaybolma sansınız cok yüksek metroda ama petersburg daha düzenli kalmak icin ise booking com dan metro istasyonuna yakın her mantıklı otelde kalabilirsiniz.cok güzel fırsatlar oluyo ben sürekli ordan alıyorum tavsiye ederim.
Rusya'ya gitmektense Rus'a gitmek daha ucuza gelmez mi ?:beuj:
evet esimde arada bu forumu takip ettiğinden bu konudaki msjlardan snra St. Petersburg planımız iptal oldu yinede cvplar için teşekkurler...
Konuyu bide ben hortlatayim:)
22aralikda 7-8 gunlugune kiev e gitmeye niyetlendik arkadasla, ikimizde bekariz, para sikintimiz yok, kievi taniyanlar onemli yerlerini soyleyebilirlermi? 7/24 kari kiz pesinden kosmak gibi niyetimiz yok... Bjraz da sehri taniyalim diyoruz:) butce 3000euro kadar kisi basi...
:))) aynen oyle
O kadar genis capli degil:) amac, ben kari kizin pesinden kosmayayim, onlar benim pesimden kossun:) heteroyum allaha sukur:))
sen tarz şakalardan hoşlanıyorsun...?
http://g1211.hizliresim.com/13/d/fvh6r.jpg
Meyvelerin bol ve olgun olduğu yerler..
Amsterdam, Berlin, Kiev, las vegas, macau, manama, moskow, ve son olarak Pattaya.. :)
odesa düsünürsen bi arkadaş tavsiye edeyim, tur rehberliği falan yapar size orda. Mekanlara sokar çıkartır. 3000 € da fazla pasaportu ve uçaı saymazsan 1000 usd yeter adam başı.
Cocukta orda öğrenci harçlık bi şeyler anlaşırsınız.
Tünay, sayende ofiste sessiz gülebiliyorum :D:D:D:D Fakat nefes tutma konusunda biraz sıkıntılar var en fazla 1 dk nefessiz kalabiliyorum, biraz ilerletmem lazım :D:D:D:D
Aralıkta Kiev'e gitmeyi unutun, Erzurum'lu kediler gibi dışarı çıktığınızda donar kalırsınız, çözülmek içinde temmuz ayını beklersiniz. Kurban bayramında St. petersburg ve moskovya gittim, böyle bir soğuk modeli yok; elimde outdoor eldiven olmasına rağmen bütün soğuk elime işlemişti.
00 380 93 308 29 47 - Suat,
Ev tutar, havaalınında karşılarım dedi. :D