User Tag List

Sayfa 4/10 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
176 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Migren ? Yeter Artık !..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun sizin ki ileri safhaya ulaşmış , umarım en kısa zamanda çözüme ulaşırsınız

ben de migren hastasıyım 1hafta baş ağrısından uyumadığım günleri bilirim.

bir kaç aydır ağrılarım oluyor ama avmigran ile geçiyor .

genelde gün içerisinde çay-çikolata tükettiğimde ağrım oluyor. bu tarz migreni tetikleyen şeylere de özen gösterirseniz ufak da olsafayda sağlayacaktır.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir an önce sağlığına kavuşmanı temenni ederim

rcbasaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun...

Yurtdışına çıkmanıza yada araştırma yapmanıza gerek yok aslında, Türkiye'de var bunun tedavisi.

Dr. Ahmet Bahadır

2 kuzenimde de vardı migren ve tedavisi çok başarıı oldu sağolsun.

İnternetten araştırabilirsiniz yada beni arayabilirsiniz, arkadaşımdır.

Tekrar geçmiş olsun...

Drft - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyük geçmiş olsun umarım en kısa zamanda sağlığına kavusursun
    Ancak Mücadele varsa zafer vardır!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dostum ağrılarını anlayabiliyorum , hele görme kaybı çok korkutucu bişey başıma gelmişti .beyin mr larımı dersin hastanelerin kardiyoloji servislerimi dersin aklına gelebilecek her yere gittim , bi ara yurt dışına gidip tedavi olmayı çareyi orada aramayı bile düşündüm tabi tedavisi varsa.göz kararıyo yıldızlar çakıyo etrafı göremiyorum korkunç bir baş ağrısı , bununla birlikte korkunç bir nabız , 202 ile hastaneye kaldırıldıgımı bilirim , tansiyon en düşük 15-10 en yüksek 20 yi gördügümü bilirim ve yaşım daha 22 iken , ee sonuç ne ? kıçı kırık panik atak olmuşum senden biraz daha şanslıyım ki migren değilmişim.sağlığımıza dikkat edelim , içki sigara stresten uzak duralım cok ama cok büyük ihtimalle herşey düzene girer

edit : herşey psikolojik ya şu an tansiyon 146 -59 , nabız 112

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun kardeşim ben bilmiyodum yeni öğrendim annemdede var oda cok cekiyor bazı dönemler kapanıyo oda yatıyo sorup öğrenicem kendisine..
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

Letkid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende ilk gözdeki parlamalarla ve ardından dayanılmayacak duvarlara kafa attıracak derecedeki başağrısıyla lise 1de tanıştım, yarım ay şeklinde sanki çok güçlü bir ışık kaynağına uzun süre bakmışcasına bir parlamaydı. İlkinde aileme falan dememiştim ama 4-5 ay sonra tekrarladığında tanıdıklar vasıtasıyla bir doktora gittik yılda 2-3 seferin çok önemsenmeyeceğini bunun için ilaç tedavisinin çok gerekmediğini parlamalar başladığında gözlerimi birşeyle örtüp olabildiğince karanlık ve sessiz bir ortamda yatmam gerektiğini, bunun göze giden damarların ince olmasından dolayı ve ani tansiyon artışlarında damarın yeterince genişleyememesinden meydana geldiğini ve yaşlandıkça damarların genişleyeceğini ve bununda bir süre sonra tamamen biteceğini söylemişti. şuan 28 yaşındayım ve yılda ya 1 defa olur yada olmaz ama eskiden arabayla giderken başladığını farkedip yolda kenara çekip kafama montu örtüp uyuduğumu, aynada bende dişlerimi fırçalarken kendimi göremediğimi, kızılayda olup yoldan karsıdan karsıya geçemediğimi hatta o ara karanlık ve yatılabilecek bi ortam bulamayıp çaresizlikten ağlayacak kıvama geldiğimide hatırlıyorum ama hiç bende mide bulantısı falan olmamıştı...

Gerçekten dayanılması çok güç ağrılar bunlar Allah kimseyi sağlığından etmesin, herkese acil şifalar...

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı sorun bendede var ve sırf bu yüzden evde baygınlık geçirdim.

MiaMi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ciddi sorun yaratacak bir durum büyük geçmiş olsun acil şifalar dilerim, bizlerde cola sigara vs.vs. ne olduğuna bakmadan tükettiğimiz zararlı şeyleri bir kez daha değerlendirmeliyiz özellikle sigara,

sefayzJ11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun . allah yardımcınız olsun zor bir durum .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    su an cok hafıf bı bas agrım var sınır sahıbı oldum,anlatılanları kafamda canlandıramıyorum bıle allah yardımcınız olsun,acıl sıfalar...

tayyip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle rabbim şifa versin.geçen günlerde bi sitede okumuştum.peygamber efendimiz S.A.V. her altı ayda bir hacemat yaptırırmış.hacematın asıl gayesi vücuttaki pis kanı almak.googleden kupa tedavisine girdim sitenin yorumlarını okudum çoğuda migren hastası ve çok iyi geldiğini söylüyolar.bi araştırın derim.hacemat tedavisini şu an kupa tedavisi altında yapıyolar.geçmiş olsun

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    su an cok hafıf bı bas agrım var sınır sahıbı oldum,anlatılanları kafamda canlandıramıyorum bıle allah yardımcınız olsun,acıl sıfalar...

emin ol duvara kafa attığın anda duyduğun acı daha az kafamı parçalasam diye bakıyorsun
    körler sağırlar

akbaba78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bendede var migren malesef cildiriyorum bazen kusma seviyesine kadar geliyorkisa sureli gecici bi agri kesme yontemi:iki elini ensenin iki yanina yani omurilik altina iki tarafa inceden baski yaparak kafani hafif yukari kaldir ve basini saga ve sola ritmik olarka 1.5-2 dakika salla uyusuyor gibi olacak gecici bi sure agri dinecektir..Sacma gelebilir ama basarili bi yontem dene derim dostum

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inş bi çaresi bulunur. çok geçmiş olsun.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Annem babam ve bende var gerçekten çok kötü bi hastalık.
    Ayda mutlaka 1 defa nöbet gelir ve gerçekten o 2gün ölsem daha az acı çekerim.

Bu sabah uyandığımda hafif ağrı ve gözlerimde bulanıklık vardı hemen majezik içtim 3 saat sonrada Avmigran içtim şuan daha azalmış durumda ama biliyorumki dışarı çıksam yada sesli bir ortama girsem mutlaka yatağa düşürecek o yüzden evden çıkmaya niyetim yok.

Tedavi olarak Avmigran ve majezik kullanıyoruz ailece biraz daha tedbirli oluyoruz ama bunlarda bi yere kadar birde şöyle bişey var doktora gidiyosun yada acile gidiyosun nöbet sırasında iğbe vuruyolar müşahedede tutuyorlar ağrı azalınca migren büyütülücek bişey yok deyip gönderiyolar yaşamayan insana hafif bişeymiş gibi geliyor ama yaşayan ağrısını ve rezilliğini iyi biliyor.

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bendede yavuz abi gibi hem migren hemde sinuzit var sunizitin çözümü kolay burnu tıkamıyorsun kafamda kışın sürekli bere var o yönden rahatımmigren içinse benimkini tetikleyen sanırım mide en ufak bi yaşamsam denge degişikliginde komadayım 2 tane majezik içtinmi hafifliyor ama 2 ile 3 gün boyunca omuzlarım dahil kafamda hep agrı oluyor

sertac1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aura'lı olması nedeniyle sadece baş ağrısı da değil .. ilaç içip yatmadığınız ben dayanırım dediğiniz takdirde önce göz parlaması sonra görme kaybı miğde bulanması ve ellerde karıncalanmadan sonra hissizleşme ..

Bende aynısı oluyor Çok sinirli oluyorum Gözüm hiç kimseye görmüyor biri ters bişey dese Onu öldürücek kadar sinirli oluyorum

Evdeki açık cam kapı perde hepsini kapatıyorum

Yatağın içinde Dön dön Ağrıdan ölüyorum herhangi bir kullandığım ilaç yok

Sadece Buz tedavisi yapıyorum,Sızıyorum Uyandıktan sonra istifra ediyorum Ondan sonra AĞRI falan kalmıyor Salak gibi oluyorum Ertesi Güne kadar hiç birşey yemiyorum Eğer yiyorsam yine
    istifra ediyorum Vücudum uyusuyor Bazen Konuşmakta bile zorluk çekiyorum

ALLAH hepimize Acil şifalar versin.
    Bu yüzden dolayı Gündüzleri Çok nadir çıkarım dışarı

ERkut 205 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun. Anlattıklarını yaklaşık 10 senedir babamda yaşıyoruz...Sadece göz bulanıklığı tansiyon ve el titremesi gibi durumlar söz konusu değil...Sanırım bu tepkilerde tansiyonun bu denli düştüğünden gerçekleşiyorda olabilir...
    Duvara kafa atmalarmı kafaya buz koymalarmı ilaçlarmı hepsi yetersiz geldiği anlar oluyor...
    Relpax gibi migren ilaçların etkilemediği arılar ile karşılaştık... Kısa bir zaman önce, sibelium adındaki bir ilaç ile tedaviye başlandı...Bunun yanında tabi bağzı atakları kesmesi içinde antidepresanlar ''Genelde oluşucak migren ağrılarını strese üzüntüye,kafaya çok taktığınız olaylara bağladıkları için '' Bunun yanında ağrı olur ise normal ağrı kesiciler kullanılıyor sadece ağrı olduğu zaman Kesinlik ile migren atağını kesicek ağrı kesiciler değil...Ve her aylık muayenede ağrı kesiciler değiştiriliyor. ve buna bağlı antidepresan da durumuna göre değiştiriliyor azaltılıyor yada çoğaltılıyor...Tabi bu sibelium ilacını bir ömür alınmıyor sadece tedavi süreçli ve migren atağının seviyesine göre deneme yolu ile bir dozaj... Belli süre sonra sadece antidepresan ve ağrı olduğunda ağrı kesiciler ile devam. Tedavi sürecinin sonunda antidepresanlar bırakılıyor sadece ağrın olduğunda ağrı kesici alıyorsun...
    Ama bu tedavi sonunda migreni yenen hastalar oldu....Tabi bu şiddet seviyesine göre değişiyorda olabilir... Onda bunda tutacak sende olacak diye birşey yok kesin...İşin biraz psikolojik yönüde var...Mesela babamla biri ter konuşsun moral bozuluyor suratı asılır aynı zamanda panik atakta mevcuttur.Dıştan sorarsın birşeymi var diye yok der ama aslında içinde kalmıştır buda bilinç altında uykuda bile ona tesir edebilir akşam yatarsın birşey yok sabah kalktığında şiddetli bir migren ağrısı ile uyanman muhtemel... Zaten çoğu ilaçlar yatıştırıcı yani eğildiğin noktaları minimize etmek yani kandırmak temeline dayalı...Belli süre sonrada o alışkanlığı devam ettirmekden geçiyor...Benim babamda ne sessiz ne ışıksız ortam neden migren ağrı kesicilerinin ağrısını dindirdiğine şahit olmadık...Eskiden evet oluyordu artık olmuyor...Bu tedavi sonunda oldukça ilerleme kaydedildi...Eskiden gün aşırı baş ağrısı olurdu ve geçmezdi...Bildiğim kadarı ile bir ameliyatı yok ama yaşın çok genç gerekirse iş okul eğitim her ne ise bırakıcaksın ve kafanı temizleyip tedavi yöntemlerini iyi bir nöroloji uzmanı ile çözümlemelisin... Olmadı zaten psikolog yardımıda alabilirsin... Yıllarda gittik doktorlara uzmanlara proflara hepsi verdi yolladı relpaxı şunu bunu...Şimdi ise bambaşka bir durum..Yani çözümü yada hafifletme tedavisi var iyi bir hekim bulmalısın ...Umarım yardımcı olur.
    //// PEUGEOT SPORT
    Peugeot 205 Gutmann Mi-16 & LeMans İskandinavian Market

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)