Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı
Bu arada arkadaşlar şuna dikkat edin..
Özellikle Blackberry kullanıyorsanız ve BIS'iniz var ise internet ve GPRS'i kapatın. Bazı programlar Blackberry üzerinde internet ve/veya GPRS kullanarak dışarı çıkış yapıyor ve bu da ek ücrete tabi oluyor. İnternet ve GPRS'inizi kapattığınızda bu durumdan kurtulur, BIS sayesinde işlemlerinize sorunsuz devam edebilirsiniz.
Vodafone ile görüşerek bu sorunu başka türlü gideremezsiniz. Tarayıcı kullandığınızı iddia ederler, en sonunda kavga dövüş tarayıcının mevcut olmadığını anlattığınızda da third party programların dışarıya BIS dışında bir yoldan çıktığı görülür. GPRS ve internetim açık kalsın, bu 3rd party programların dışarıya BIS ile çıkmasını sağlayın der iseniz programlar hakkında bilgileri olmadığını ve yardımcı olamayacaklarını söylerler.
Ben 2 ay extra ücret ödedikten sonra 1,5 ay uğraşıp bu durumunun detayını ve çözümünü öğrenmiştim.
Senin yazdığın durum yukarıda anlattığım şey. GPRS ve internetini kapat eğer BIS'in varsa.. Sorun çözülür. Ayrıca bunun sağlamasını yapmak için vodafone özel işlemelere girip fatura detayını incele. Her gün 10'larca internet ücreti ( 10 kuruş, 5 kuruş, 3 kuruş, 20 kuruş ) kesildiğini görebilirsin.
SMS pakedimde 1 defa sınırı aşmıştım ancak sınırı aştığıma veya sınıra yaklaştığıma dair uyarı mesajı gelmemişti. Çağrı merkezinden uyarı gelmediğini teyid ettirdim, akabinde aştığım limit için bana faturalandırılan tutar geri ödenmişti.