2010 opel corsa cdti 30 bin bakımı 600 liraneymiş mazot filtresi çok paraymış
Dizeli dizel yapan yakıt sistemi yani enjektör ile pompasıdır
Gerçi artık pompada kalmıyorya , genelde piyasadaki araçlar common rail sistem yani pompa yok..Enjektörlerde sorun olmadığı sürece sorun yok ama eğer sorun olursa üzülürsünüz
Geçen caddy sahibi bir amcam geldi , enjektörleri bitmiş bir takım enjektörü 11 bin lira![]()
hurafe bunlar![]()
RACE WERKS
Dizel iyidirözellikle alıştıktan sonra chip vs. yaptırdığınızda aracınıza dahada ısınıyorsunuz
tork
![]()
yakıttandır buyuk ıhtımal bakımsızlıktanda olabilir.hemsom 2. el bişi olmaz yeterki temizini bul bak bize 3 ay aradık passatı
he birde gözüne kestirirsin bi aracı bi yere goturursun altına ustuna heryerınede baktırdınmı temizse sorun yok hemşo
2011 combo 15.000 bakımı = 450 TL
abi öptürürmüyüm daha bakımıma 1000 km vartanıdık buldum bende ama 130 tl hiç bişey banada ayarlasana bırakayım arabayı baştan aşağı yenilesinler
opel ve fiatların bakımları uygundur, psa grubu (ford,peugeot,citroen) bakımları pahalıdır..
+ olarak opellerde triger kayışı zincirdir daha geç değişir..
Seyyar Tayyar
2006 focus sw cvt sanzuman 92000de agir bakima soktum. tum parcalar ve sivilari orjinal olarak aldim. yapilan islemler
motor yagi
yag filtresi
hava filtresi
polen filtresi
mazot filtresi
direksiyon hidroligi
fren hidroligi (kontrol)
fren balatalari
cvt sanzuman yagi
cvt sanzuman filtresi
klima kacak tespiti ile birlikte klima radyatoru onarimi
klima gazi
triger seti
devirdaim
v kayisi
gergi ve rulmanlar
kizdirma bujileri
turbo revizyonu
intercooler ve radyator temizlikleri
antifriz
karter contasi ve tapa degisimi
bir kac sey daha atladigim olabilir gece gece aklimda bu kadari var
toplamda 1500 lira odedim.
sıfır aldığında yaptıracağın bakımlar servisde olucağı için yüksek gele bilir devamındaki bakımları dışarıda yağ,hava,polen filitresi 6 lira magnatec yağ mazot filitresine ben toplam olarak en son geldiğimde 170 lira vermişdim herzaman yaptırdığım yere oyle örnek vereyim.. Fakat bunun dişinda enjektörler kullanıma ve yakıtın kalitesine göre değişik ömürlere sahip olan ekipmanlardır ortalama ömürleri 150 bin ile 200 bin dir derecelendirme olarak 0ile 1 arasi süper değer 1ile 2 arası normal 2ile 3 arasi arası ömrünün azaldığını 3ila 5 degerleri arası ise kesinlikle değişmesi gereken değerlerdir bunlarında takım fiyatları aracın modeline göre değişir ama genelde 200 ila 700 tl 1 tanesinin fiyatlarıdır. diğer bir bakım ise turbonun bakımı oda sıkıştırmaya bağlı olarka ömerü üzar yada kısalır bakımları ortalama 1000 tl ıle 1500 arasında degısır fanları mıllerı ve balans alımı
Hayatımızda Sayısız HerTürlü Arabaya Bindik En İyisinede Kötüsünede Ama Bundan 1.5Ay Önce İlk Defa Dizel Bir Araba Aldık Benzin Çok Yoğurmuştu FordFocus2008 Model 1.6 110Luk ÇokÇok Memnunum Az Yakıtı Çok Kaçışı Sağlamlığı Karşısında Harcadığım Para Hiç Gözüme Gelmiyor Her Eve Lazım![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)